Türkiye Voleybol Federasyonu Kadınlar 2. Lig 2. Grup’ta mücadele edecek olan Ataspor Kadın Voleybol Takımı, yeni sezon hazırlıkları kapsamında İzmirspor Kadın Voleybol Takımı ile karşılaştı. Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşen hazırlık maçında ilk iki sette etkili bir oyun sergileyen Ataspor, güçlü rakibi karşısında setlerde 3-0 mağlup oldu. Maçı değerlendiren Ataspor başantrenörü Osman Koca, hazırlık maçlarının ölçü olmadığını ve takımının performansından memnun olduğunu ifade etti.

OKUL TAKIMINDAN PROFESYONEL TAKIMA

Atatürk Ortaokulu bünyesinde kurulan bir okul takımı olan ancak daha sonra büyüyen bir kulüp haline geldiklerini belirten Osman Koca, “2011 yılında okul bünyesinde alt yapıdan başlayan bir kulüp daha sonra büyüdü. İlk kez profesyonel liglerde mücadele etme heyecanı yaşayacağız. Oyuncu grubumuzun yüzde 90’ı alt yapıdan yetişen sporcularımız. Milli takım ve üst liglere da birçok oyuncu gönderdik. Bu sezon da Salihli Belediyespor ile birlikte Manisa’yı profesyonel liglerde temsil edecek iki takımdan biriyiz. Geçtiğimiz yıl bölgesel ligde başarılı bir sezon geçirerek profesyonel lige yükseldik. Tüm voleybol severlerden takımımıza destek bekliyoruz” dedi.

“MANİSA’DAN DESTEK BEKLİYORUZ”

Okul kulübü olmaları nedeniyle kaynak noktasında sıkıntı yaşadıklarının da altını çizen başantrenör Koca, “Başta sayın valimiz Ahmet Deniz, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekilimiz Mehmet Güzgülü bize destek oluyorlar. Onların desteğiyle yeni sezona hazırlanabildik. Ancak okul takımı olmamız nedeniyle daha fazla maddi ve manevi desteğe ihtiyacımız var. Daha fazla destek olduğu zaman Manisa’nın merkezdeki tek profesyonel voleybol takımı olarak şehrimizi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

HEDEF VOLEYBOLA SPORCU KAZANDIRMAK

Takımda 400’ye yakın lisanslı voleybolcu olduğunu ifade eden ve kulübün hedefleri hakkında konuşan Koca, “Amacımız bu kulüpte sporcu yetiştirmek ve Manisa’nın kızlarını spora kazandırmak. Yetenekli olan sporcuların da önünü açarak üst liglerde mücadele etmelerini istiyoruz. Bizim takım olarak da bu sezonki hedefimiz ilk olarak ligde kalmak. Yaş ortalaması 18 olan gençlere önem veren bir takımız. 12 oyuncumuzla bu sezona en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Ön plana çıkarmak istediğimiz yetenekli oyuncularımız var.

Editör: TE Bilişim