Tevfik Laf Tesisleri Cafe 236’da düzenlenen etkinliğe Vali Deniz’in yanı sıra Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, Manisa ASFK Başkanı Erol Timur, TÜFAD Manisa Şube Başkanı Özen Şenoğlu katıldı. Yılda ortalama 300 maçın oynandığı 8 Eylül Stadı için proje hazırlandı. Proje kapsamında bakanlığın destekleriyle modern bir tribün, soyunma odaları ve kulüpler için odalar yapılacak.

Sporun ruhunda amatör bir ruh olduğunu kaydeden Vali Deniz, herkesin amacının spor yapmak olduğunu belirtti. Vali Deniz, şöyle devam etti:  “Kulüp başkanlarımızın çoğu ceplerinden harcama yapıyor. Kulüp başkanlığı zor iştir, gönül işidir, sevda işidir, gençlerimize, geleceğimize yapılan her hizmet güzeldir. Ama spora yapılan yatırım daha güzeldir.”

Alt yapıya, tesisleşmeye önem vermek zorunda olduklarını açıklayan Vali Deniz, her alanda alt yapının, tesisleşmenin gelişmesi gerektiğini dile getirdi. Spor şehri Manisa sloganıyla yola çıktıklarını belirten Deniz, “Okul bahçelerimizi, spor tesislerimizi iyileştirmeye çalışıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanımızın Manisalı olması bizlere büyük katkı sağlıyor. Futbol sahaları, kapalı spor salanları yapılacak” diye konuştu.

Manisa’da amatör kulüplerinin en çok maç oynadığı 8 Eylül Stadında yenileme çalışmalarının olacağını vurgulayan Vali Deniz, “Modern bir tribün, soyunma odaları ve kulüplerimizin kullanacağı 16 odayı kapsayan bir proje hazırladık. İhtiyaç olan yerlere yeni sahalar yapmayı düşünüyoruz.  Bize düşen görev gençlerimizi sağlıklı yetiştirmektir.  Yetenekli sporcularımızı keşfedelim. Milli sporcular yetiştirelim Manisa’mızı, ülkemizi temsil etsin. Dünya Aerobik Jimnastik Şampiyonası’nda sporcularımız göğsümüzü kabartıp ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırdılar. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2020 olimpiyatlarına hazırlama projesi var biliyorsunuz. 7-8 yıl önce faaliyete geçen bu projenin meyvelerini yeni yeni görmeye başlıyoruz. Spor ülkelerimizin tanıtımı için de çok önemli. Birçok ülkeyi futbol sayesinde tanıyoruz. İnşallah ülkemizde farklı branşlarda dünya çapında sporcular çıkar. Şampiyon olup ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırırız. Biz istiyoruz ki bu sporcular arasında Manisa’mızdan da sporcular olsun. ” diye konuştu.

Fırsat buldukça amatör maçlara gideceğini söyleyen Vali Deniz, futbol sahalarında çok sayıda şiddet olaylarının olmamasından dolayı mutlu olduklarını kaydederek, “Ben valilik yaptığım yerlerde sporun her türlüsüne destek olmaya çalışıyorum. Spor olan hiçbir yerde asla küfre izin vermiyorum. Cezalar konusunda da acımasızım. Manisa bu anlamda sıkıntılı bir yerde değil. Olması gereken de bu. Futbol sahalarında bir şenlik havasında, festival havasında maçların izlenmesi lazım. Kulüp başkanlarından ricam burası Manisa burada küfür yok diyelim. Hiçbir yerde olmaması lazım. Küfür bizim toplumuza hiç yakışmıyor” dedi.

Editör: TE Bilişim