Manisa Futbol Kulübü’nün her zaman iddialı olan takım olacağını söyleyen Mevlüt Aktan, “Şu anda koronavirüs salgını nedeniyle bütün dünya büyük bir sıkıntıdan geçiyor. O yüzden biz de gelişmeleri bekliyoruz. Beklentimiz kısa sürede bu sıkıntıların sona ermesi” dedi.

Manisa Futbol Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan, Lig Radyo Ajans Futbol Programında, Yetkin Etkin’in sorularını yanıtladı. Sözlerine tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla ilgili konuşarak başlayan kulüp başkanı Mevlüt Aktan, “Bütün dünya çok büyük bir sıkıntıdan geçiyor. Sadece bu bizim kulübümüze, ülkemize veya kendimize özgü bir şey değil. Tüm dünyanın yaşadığı bir problem bu. O yüzden biz de gelişmeleri bekliyoruz. Evimizde kalıyoruz ve sporcularımıza da aynı tavsiyelerde bulunuyoruz. Tabii ki sağlık çok önemli. Manisa Futbol Kulübü olarak bunun çok farkındayız. Gelişmelere göre hareket edeceğiz. Beklentimiz kısa sürede bitmesi. Ancak zannedersem bu sıkıntı 2-3 ay daha devam edecek bütün dünyada. Ondan sonra inşallah güzel günler bizi bekler diye umut ediyorum” ifadelerini kullandı.

“ÜSTÜNE YAVAŞ YAVAŞ KOYARAK GİDİYORUZ”

Manisa Futbol Kulübü olarak yeni yapılanmalarıyla ilgili olarak sözlerine devam eden başkan Mevlüt Aktan, “Manisa Büyükşehir Belediyespor olarak faaliyetlerimize devam ediyorduk ve 13 farklı branşımız vardı. Bunlardan bir tanesi de futboldu. Bölgesel Amatör Ligden, profesyonel lige çıktıktan sonra yavaş yavaş ve acele etmeden alt yapımızı, tesislerimizi, kişisel olarak yada kurumsal olarak bazı şeylerimizi tamamlamak için hiç acele etmedik biz. Üstüne yavaş yavaş koyarak gitme düşüncesi vardı her zaman. Manisa futbolunun mevcut durumu bizim bazı yönlere gitmemize neden oldu. İlk önce altyapımızı ve tesislerimizi oluşturduk. Manisaspor’un mevcut durumumdan dolayı Manisa’nın özellikle büyükşehir olmasından dolayı futbolsuz kalamayacağı düşüncesiyle sportif anlamda da Manisa’yı belli bir yerlere getirme düşüncesi oluştu. Bunları yaparken tabii ki içleri dolu olarak bazı şeyleri yapmak istedik, borçlanarak değil. Daha çok insana yatırım yaparak, mali açıdan da sıkıntı yaratmadan orta vadeli bir plan yaptık. Çokta uzun vadeli bir program yapmadık. İnsan kalitesi açısından da kulübümüze çok değerli insanlar ve çalışanlar kazandırmaya baktık. Buna altyapıda dahil olmak üzere. Üstüne yavaş yavaş koyarak gidiyoruz. Sadece Manisa futbolu için değil, Türk futbolu içinde güzel şeyler yapıyoruz. Bu işlerde tabii ki sabır gerekiyor. Biz bunun farkındayız. Sabırlı olacaksınız, bütçenizi iyi ayarlayacaksınız. Devamlılık ve istikrar da çok önemli. Bu dört unsura büyük önem veriyoruz. Bizim orta vadede bir hedefimiz var, hayalimiz var. Bu hayallerimizin çerçevesinde kendimizi yeniden toparlayıp yolumuza devam etmek istiyoruz. Dünyada her şey yoluna girdikten sonra biz bu hayalimizden vazgeçmeyeceğiz. Bizim hedefimiz belli. Biz süper ligi hayal ediyoruz, hedefliyoruz. Bu hedefimizden kesinlikle vazgeçmeyeceğiz. Bizim düşüncemiz bu. Bunu yaparken finansal açıdan da bunu desteklemek gerekiyor. Biz bununla ilgili de planlarımızı yaptık. Alt yapıda önemli şampiyonluklar yaşadık geçen sene. Milli takımda futbolcumuz var. A takımda olmayan iki tane devasa tesisimiz altyapıda var. Sağ olsun Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün yaptı bu tesisleri. Şu anda Manisa dışından 60 tane sporcumuzda kalıyor bu tesislerimizde. Sporcularımızın tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Altyapıya müthiş oyuncular ve hocalar getirdik. Bilimsel yaklaşıyoruz. Altyapıda çok sabırlı olmamız lazım. Biz bunun farkındayız. Altyapıya verdiğimiz önemin meyvelerini yavaş yavaş almaya başladık. Böyle güzel işlere imza atarken, elbette 2. ligde kalmak istemiyoruz. Bizim en kısa sürede 1. Lige çıkmamız lazım. Orda birkaç sene bekleyebiliriz ama bu kulübün, bu şehrin, bu potansiyelin, bu düşüncenin, bu felsefenin bence bir üst ligde olması lazım. Ligde henüz sonuçlanmadı ama inşallah düşündüğümüz gibi olur” diye konuştu.

“ 15 BİN KİŞİLİK BİR STADYUM DÜŞÜNÜYORUZ”

Manisa’ya kazandırmak istedikleri yeni stadyum ile ilgili olarak ise kulüp başkanı Mevlüt Aktan, “Yeni stadyumla ilgili bir çalışma yaptık. Spor bakanımızla görüştük biz. Bakanımızın dışında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’le beraber olarak yürüttüğümüz bir çalışma var. Biz yurt dışında da çok dolaştık kulübümüzün CEO’su Levent Devrim’le. Avrupa ülkelerine gittik ve altyapılarına ve stadyumlarına baktık. Şehrin içinde yaşanabilir bir stadyum yapmak istiyoruz. 15 bin kişilik bir stadyum yapmayı düşünüyoruz. Bunu proje bazında da faaliyetlerimize geçirme düşüncemiz oldu. Yavaş yavaş ilerliyoruz. Futbol artık bir şov ve eğlence haline döndü. Eğlence haline dönüştüğü için biz buna aileleri de katmak istiyoruz. Biz bunun mesajlarını şimdiden veriyoruz. Bunun içinde fiziki şartların da oluşması gerekiyor. Bayanların, annelerin, babaların ve çocukların zaman geçireceği bir stadyum hayal ediyoruz. Üç yıl içerisinde bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Biz borçlanmıyoruz. Bizim hukuki davalarımızda yok. Biz her şeye iyi niyetle bakıyoruz. Kulübümüzü sevgiyle yönetiyoruz. Sporun kendi sevgi ve ahlaki değerini kaybetmemek için çok uğraşıyoruz. Futbolun manevi tarafına gitmek için çok uğraşıyoruz. Güven konusunu çok işlemeye çalışıyoruz. Ben, duygununun ve sevginin olduğu yerde başarının olacağına inanıyorum. Bizim bu kulübe bir yerlere getirme dışında bir beklentimiz yok. Biz her dönemde iddialı olacağız” sözlerini kullandı.

Editör: TE Bilişim