Akhisarspor, UEFA Avrupa Ligi J Grubu'ndaki 3. maçında yarın deplasmanda İspanya ekibi Sevilla ile karşılaşacak.  Sevilla kentindeki Ramon Sanchez Pizjuan Stadı'nda TSİ 22.00'de başlayacak maçta İskoç hakem Kevin Clancy düdük çalacak.

Grupta ilk olarak Akhisar'da Rus ekibi Krasnodar'a 1-0 mağlup olan yeşil-siyahlı ekip, ikinci müsabakada ise Belçika'da Standard Liege'e 2-1 yenildi.

Sevilla ise ilk hafta Standard Liege'i 5-1'lik skorla geçtikten sonra Krasnodar'a 2-1 yenilmişti.

Kart cezalısı Mustafa Yumlu'nun yarın forma giyemeyeceği yeşil-siyahlı ekipte Bilal Kısa, Elvis Manu, Serginho ve Avdija Vrsajevic'in de sakatlıkları bulunuyor.

Akhisarsporlu futbolculardan Yevgen Seleznov, 2015'te UEFA Avrupa Ligi Finali'nde Dnipro formasıyla Sevilla'ya karşı mücadele etmişti.

Sevilla'nın kadrosunda daha önce Fenerbahçe'de forma giyen Simon Kjaer de bulunuyor.

Grupta diğer maçta Standard Liege ile Krasnodar, Belçika'da karşılaşacak.

SEVİLLA, TÜRK TAKIMLARIYLA 7 MAÇ YAPTI

Türk takımlarına karşı Avrupa kupalarında 7 maça çıkan Sevilla, sahadan 4 galibiyet ve 2 mağlubiyet ve 1 beraberlikle ayrıldı. Bu müsabakalarda 14 gol atan İspanyol temsilcisi kalesinde 11 gol gördü.

İspanyol temsilcisi daha önce Eskişehirspor, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir'le karşılaştı.

İlk olarak 1970-1971 sezonu Fuar Şehirleri Kupası ilk turunda Eskişehirspor'la eşleşen Sevilla, ilk maçı 1-0 kazanmasına rağmen, rövanşta 3-1 yenilerek kupaya veda etti.

Sevilla, 2005-2006 sezonu UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda Beşiktaş'la yaptığı tek maçta 3-0'lık skorla galip geldi.

2007-2008'de UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda Fenerbahçe ile karşılaşan Sevilla, ilk maçı 3-2 kaybettiği eşleşmede ikinci maçı 3-2 kazanmasına rağmen penaltı atışları sonucunda elendi.

Son olarak 2017-2018'de UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Medipol Başakşehir'le eşleşen İspanyol temsilcisi İstanbul'daki müsabakayı 2-1 kazandıktan sonra rövanşta 2-2'lik sonuçla adını gruplara yazdırmıştı.

.

Editör: TE Bilişim