Manisa Futbol Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tatlı telaş içinde. Türk futboluna kazandırdıkları Tevfik Lav ve Fikri Bayrıl tesislerinin açılışı 17 Ekim Perşembe günü saat 16.00’da yapılacak. İki önemli tesisin açılışına Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir de katılıyor. Başkan Danışmanı Cihat Taysi dün açılışı yapılacak tesislerdeydi. Açılışın güzel ve kusursuz geçmesi için çalışmalar sürdürüyor. Manisa futbolunun ünlü isimlerinden Rahmetli Fikri Bayrıl’ın ismini taşıyan spor kompleksi 2 bin metrekarelik alanda yapıldı. Dev tesisin zemin katında fitness ve aletli jimnastik salonu, 2 adet toplantı salonu yemekhane ve kafeterya bulunuyor. Tesisin 1 katında toplam 26 oda ve 56 kişi kapasiteli yatakhane bulunmaktadır.

Tevfik Lav Spor Tesisleri’de 3.675 metre kare alana kuruldu. Tesiste 1 adet futbol sahası, 3 adet tenis kortu, tribün ile spor salonu ve yatakhane binasından oluşmaktadır.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün gençliğe spor alanları üretmekte belki de Türkiye’de birinci sırada yer aldığını tahmin ediyorum. Bunun semeresini de bu yıl Manisa Futbol Kulübü’nün başarılı sonuçları ile görüyor.

Pazar günü Gümüşhane gibi zorlu deplasmandan 84 dakikada Sinan Kurumuş’un golü ile 3 puanla dönmek çok önemli. 8 maçta 7 galibiyet bir beraberlik ile Manisa Futbol Kulübü 2. Lig Beyaz Grupta 22 puan ile liderliğini sürdürüyor. Başkan Mevlüt Aktan’ı arayarak başarılarının devamını diledim.

Perşembe günü Spor Bakanı ve Federasyon Başkanının katılımı ile açılacak iki tesisin törenlerine Başkan Aktan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün davet ediyor. Bir aksilik çıkmazsa açılışta bulunacağım.