6 yıl okul aile birliği başkanlığını yaptığım Ali Riza Çevik Ortaokulu'nun yeni binasına kavuşması için, geçtiğimiz günlerde bir protokole imza atıldı Şehzadeler Kaymakamlığı, Şehzadeler Belediyesi ve Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından. Protokol kapsamında okul binasının yıkım işini Şehzadeler Belediyesi gerçekleştirecek. Başkan Ömer Faruk Çelik'le okulumuzla ilgili işbirliğimiz olmuş ve her zaman yakından ilgilenmişti. Belediye'nin imkanları dahilinde, yasal prosedür çerçevesinde eğitime ciddi destekleri oluyor. Şimdi de Ali Riza Çevik Ortaokulu'yla birlikte birçok okul binasının yıkım işlerini yapacaklar.

Yıllarca ekibimle birlikte uğraş verdiğim, sonucunda yıkım kararı alınmasının üzerinden yıllar yıllar geçti. Şöyle bir hesap yaparsam, konu ilk haber olduğunda 2011 Kasım ayıydı. Oğlum ilkokula yeni başlamıştı, şu anda lisede 11.sınıfta. Sağlam bir 10 yıla yakın zaman var yani. Diyeceğim çok geç kalındı. Sürecin ayrıntılarına bir kez daha girmek istemiyorum. Ne zaman yeni okul binası yerinde yükselecek, öğrenciler binaya girecek tamam bu iş oldu diyeceğim.

Aklım o zamanlar da almamıştı, şimdi de pek anlam veremiyorum. Siyaset uğruna yıllarca sürüncemede bırakıldı bu iş ilk gününden bugüne kadar. Konuyla ilgili hazırlanan dosya tüm yetkililere iletildi, anlatıldı, bu binalarda öğrenim gören binlerce çocuğun risk altında olduğunu anlatmaktan dilimizde tüy bitti. Süreç içerisinde ilk ciddi adım Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı otoparklı okul projesiyle atıldı. O kadar güzel bir projeydi ki, hem çocuklarımız modern bir binaya kavuşacaktı, hem de bölgedeki otopark sorununa bir nefes olacaktı. Ama siyasi çekişme buna izin vermedi. Muhalefet partisi yönetimindeki büyükşehir belediyesine, iktidar partisi prim yaptırtmadı. Çocuklarımız siyasetin kurbanı oldu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün ekibinin hazırladığı modern Ali Riza Çevik Ortaokulu projesinin önüne birçok engel çıkarıldı, iktidar partisi Ak Parti ile MHP nin ittifakına kadar. İki partinin ittifakı sonrasında Ak Parti Milletvekili Murat Baybatur'un girişimleriyle projeyle ilgili daha önce olmaz denen engeller bir bir kalktı ve projeyle ilgili onay çıktı. Yetkililer proje üzerinde birçok görüşmeler yaptı, her konuda tam anlaşma sağlandı, bu iş oluyor derken, neredeyse iş ihale aşamasındayken yine bir pürüz çıktı ve proje askıya alındı, hevesimiz yine kursağımızda kaldı. Ali Riza Çevik Ortaokulu öğrencileri modern bir binadan mahrum kalırken, bölgede otopark konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşların da derdine derman olacak proje hayalleri suya düştü.

Birçok vali, birçok okul müdürü geldi geçti, binlerce çocuk bu süreçte mezun oldu yeni okul binası ha şimdi oldu, ha şimdi yapılıyor derken. Yazımın giriş kısmında belirttiğim gibi yine bir umut ışığı doğdu okul binasının yapımıyla ilgili. Milli Eğitim kendi imkanlarıyla, hayırsever desteğiyle yapacak okulu. Ben artık işi kim yapacak kısmını bırakalı çok oldu. Yeter ki yapılsın. Okul binası sorunuyla birlikte bu zaman diliminde Ali Riza Çevik ilkokuldu ortaokul yaptılar, Manisa'da eğitimin çınarı olan okula makamı dolduracak kalıcı bir okul müdürü atamadılar, başka bir okulla birleştirdiler. Diyeceğim şu ki, çok keyifli ama bir o kadar da sorunlarıyla 15 yıla yakın bir zaman geçirdik Ali Riza Çevik İlkokulu ve Ortaokulu'nda. Neler gördük, neler yaşadık.

Bu süreçlerin sıkıntıları her zaman olmuştur. Bunu anlarım. Siyasettir, bürokrasidir, yasalardır, imkanlardır. Benim yıllarca anlamadığım, çocukların yararına olacak birşeyin, siz deyin bürokrasiye ben diyeyim siyasete kurban edilmesi. Benim aklım bunu almadı. Şimdiye kadar iki hatta üç okul binasının yapılabileceği bir zaman geçti üzerinden hep bir umut hep bir vaadle. Şimdi tamam bu iş diyorum da, sanırım ne zaman eski binalar yıkılıp bir okul binası yapılacak ve çocuklar içeri girip öğrenim görmeye başlayacak, gözlerim o günleri görecek, işte o zaman tamam oldu bu iş diyeceğim. Yapılmasını çok istediğim Manisa Büyükşehir Belediyesi projesi iptal olduğu için Başkanım Cengiz Ergün'le temel atma töreni sırasında orada bulunmak nasip olmayacak ama, şu andaki yeni okul binası yapım projesinin ilk aşaması olan binaların yıkım işinin gerçekleşmesini Şehzadeler Belediyesi Başkanı Ömer Faruk Çelik'le birlikte izleriz belki, kimbilir.

Daha önce yazdığım yazıların birinde dediğim cümleyi tekrarlayarak yazımı sonlandırmak istedim; Yeni okul binası projesinde kimin emeği olursa olsun, o partiymiş, bu partiymiş, o isimmiş, bu isimmiş. Hiç mi hiç önemli değil. Önemli olan çocukların can sağlığını düşünmek. Emeği geçenin çocuklardan ve ailelerinden alacağı hayır duası, binlerce oy kıymetinde olacaktır. Tüm emeği geçenlere selam olsun.

Sevgiyle kalın.