Hafta içi mesaisinde Manisa FK'nın evinde oynadığı Elazığ Belediyespor maçı için tribündeki yerimi aldım. Maçın akıcı, keyifli ve bol gollü olacağını tahmin ettiğimden en son 4 sezon önce Manisaspor şampiyonluk maçına gelmeye ikna ettiğim annemi de yanımda getirdim. Aslında beklediğim gibi de oldu. En azından ilk yarının sonuna kadar.

RUS RULETİ

Maçın ilk dakikasından, ilk yarının sonuna kadar oyunu rakip sahaya yıkan bir Manisa FK vardı. Golü bulan ve çok daha fazlasını sahaya yansıtan bir takım. Erman'ın 2 kafasının gole dönüşmemesi, Sinan'ın da net sayabileceğimiz 2 pozisyonun da skora yansımaması, maçı daha ilk yarıdan bitirebilme şansımızı fırlattı. 2. yarı başladığından itibaren heyecan açısından daha keyifli bir maç izledik, sebebi de bizim iyice 1-0'ı kabullenen bir tempoyla başlamamız ve rakibin hiç beklenmeyen bir reaksiyonla üzerimize gelmesiydi. Kısaca sindirdiğimiz rakibin oynamasına izin verdik. Zaten 61. dakikada gelen golün bağıra bağıra geldiğini de söylemek yanlış olmayacak. En basit tabiriyle ilk yarıda rakibin sahasında oynadığımız oyunun aynısını, 2. yarının ilk 15 dakikasında Elazığ Belediyespor oynadı ve yine uyumaya devam ettiğimiz bir duran topta golü de buldu. Elbette golümüzün geleceği 80. dakikaya kadar maçın bir Rus ruletine döndüğünü de kabul etmek gerekiyor, gol iki tarafa da patlayabilirdi. Golü yedikten sonra biraz daha oyunu kontrol etmeye başladık ancak normalde beraber oynama alışkanlığı olmayan 11 oyuncu birden sahada olunca, arada yaşanan minik iletişim sorunları bile rakibe kontra atak olarak döndü. 80'de ise Erhan'ın attığı enfes gol hem asistiyle, hem bitirişiyle çok güzeldi. Genel olarak maçın bahsettiğim kısımları hariç tamamıyla "Yedek" olarak saymasak da, o ağırlıkta olan kadroyla güzel bir galibiyet alındı. Skora aldanmamak lazım çünkü ilk yarı gerçekten 4-5 gol net bulabilecek bir takım, tek golde kalınca böyle bocalamalar olur. Ben kısaca oyuncu performanslarına da değinmek istiyorum.

PERFORMANSLAR

Bu maçta rakip alt ligden olduğu için elbette oyuncu motivasyonu açısından ciddi bir galibiyet değil ancak oyuncu performanslarını yine de değerlendirmemiz gerekiyor. Maçın başında birkaç dostla konuşurken kadroya bir baktım da, bu oynayan kadro da ligimizde Play-Off'tan aşağıya düşmez, NET. Açık konuşalım; Erman Bulucu ve Umut Kaya bu maçta kendilerini diğer oyunculardan kalite olarak ayırdılar diyebilirim. İkisi de as oyuncu olduklarını yeniden bize gösterdiler. Umut attığı golün yanı sıra, ilk yarı boyunca takımı rahatlatan, oyunu rakip alana yıkan oyuncumuz oldu. Sakatlığından dolayı birkaç haftadır sahalarda göremediğimiz Erman da ne kadar kaliteli bir savunmacı olduğunu, yaptığı kritik müdahalelerle yine bize gösterdi. 2 kafa vuruşundan birisi de gole dönüşse tatlının üzerine kaymak olacaktı da kısmet olmadı. Nizamettin hazır olmamasına karşın kalitesiyle atabileceği pasları gösterirken, bir yandan da savunma arkasına yapmaya çalıştığı koşularla da hücum alanında çok aktif bir sezon geçireceğinin sinyalini verdi. Müthiş bir oyuncu, müthiş. Geçtiğimiz sezonun hücum hattındaki bankosu Sinan ve orta sahadaki dinamosu Emir ise daha ligde ilk 11'de olamayacakları bir performans sergiledi. Sinan önüne gelen, değerlendirebileceği pozisyonları harcadı ve çok varlık gösteremedi. Zaten forvetin olayı maç boyunca ortalıkta olmasa da geleni gole çevirmek, bu maçta olmadı. Şu anki performans bazında bakarsak Serdar'ın Sinan'a formayı kaptırması zor duruyor. Emir de oynama temposunu biraz yitirdiğinden olacak attığı paslarda ayarı tutturamadı, arkadaşlarıyla anlaşmazlıklar yaşadı ve normalde oynamasına alıştığımız kalitenin altında bir maç çıkarttı. Ondan ötürüdür ki Emir normalde gördüğümüzden daha agresifti bu maç içinde. Diğer oynayanlarda çok büyük artı ve ya eksi göremedim, gayet makul, kabul edilebilir performanslar gösterdiler, her biri de ligde alternatif olacaklardır. Sadece gözüme net iyi ve kötü görünenleri dillendirmek istedim.

GÜCÜN VAR

Normalde kupa, özellikle alt lig takımlarının hemen elenmek istediği bir kulvar demek yanlış olmaz. "Zaten kupada ilerleyemeyeceğiz." kafasıyla hemen elenip, lige konsantre olmak istiyor takımlar ki bu da doğal. Ancak bu sene Manisa FK için çok önemli. Yeni kurulan bir kulüp, ülke çapında futbol camiasında yer bulmak isteyen bir kulüp, kupa gibi Süper Lig takımlarıyla eşleşebileceğin, ismini duyurabileceğin, ulusal yayına çıktığın bir turnuvadan kopmamalı ve lig kadar bu kulvarı da ciddiye almalı bence. Gidebildiğin kadar git çünkü bu gücün var. Bu kulvarda da kullanabileceğin 11 kaliteli ayağın daha var. Kupa motivasyonunu da yitirmemek lazım. Pazar günü ise ligde 5'te 5 olmaması için hiçbir sebep yok. Manisa FK çok formda, çok aç, çok istiyor. Sarıyer çok sallantıda, yeni bir hocayla, gol atmakta zorlanıyor. Keyifli bir maç olacak, tribünde görüşmek dileğiyle...