Türkiye Cumhuriyeti’nin son başbakanı Binalı Yıldırım Büyükşehir Belediyesine yaptığı ziyaretten sonra AK Parti Manisi İl Danışma Meclis Toplantısına katıldı. Kültür Merkezi Lale Salonu’nda yapılan toplantıda Binali Yıldırım’a ilgi büyüktü. Ataman Taydaş’ın deyimi ile “Salonda coşkulu bir topluluk vardı.”

AK Parti MKYK üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur ev sahibi olarak heyecanlıydı. Milletvekili arkadaşları ve partilileri salonda toplantıya büyük ilgi göstermelerinden memnundu.

AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı, son başbakan İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ı Manisa’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını Elazığ depreminde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar dilerken “Ülkemizde ‘istemezük’ diyen bir ekip var. Bu insanlar maalesef ortak acılarımızı bile istismar ederek acıyı siyasete alet ediyorlar. Bunlar bu zamana kadar hiçbir şey yapmamışlar, bize ne yapmamız gerektiğin söylüyorlar. Ama milletimizi bunlara itibar etmiyor. Biz büyük yürüyüşümüzü liderimiz Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile devam edeceğiz” sözleri toplantıyı izleyenlerin büyük alkışını aldı.

Manisa Milletvekili Murat Baybatur da “Elazığ ve Malatya’dan almış olduğumuz haberler ne yazık ki bizleri üzüntüye boğdu. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar. Devlet olarak her zaman vatandaşın yanında olmaya devam edeceğiz. Bugün çok kıymetli Başbakanımız aramızda. Manisa ile ilgili ne zaman bir talebimiz olsa Allah şahittir ki hiç geri çevirmedi. Bir çok projeye imza attı. Vefa nedir, davaya sadakat nedir kelimesinin en büyük ispatı Sayın Binali Yıldırım’dır.”

Doğru söze ne denir? Murat Baybatur, Binali Yıldırım’ı çok güzel sundu Danışma Meclisi toplantısında.

Lale Salonundaki toplantıya konuşmak için mikrofon başına geçen Türkiye’nin son başbakanı Binali Yıldırım’a büyük tezahürat yapıldı. Dakkalarca “Vatanın Mimarı Binali Yıldırım” diye. Binali Yıldırım da Elazığ ve Malatya depreminde hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahmet dileyerek “ Çarşamba günü deprem korkusunu Manisa yaşadı. Akhisar ve Kırkağaç’ta hissedilen depremde çok şükür kaybımız olmadı. Yıkılan binalar var. Yıkılan binalar yerine gelir ama giden canlar geri gelmez. Manisa’da depremzede vatandaşlarla bir araya geldik. Türkiye büyük bir devlettir ama bu asil millette büyük millettir” dedi. Binali Yıldırım AK Parti’de 18 yılın geride kaldığını ama kolay geçmediğini anlatırken “Balyoz, Ergenekon, Ayışığı darbe girişimleri yok muydu? Vardı. Ancak ondan daha sinsi bu FETÖ denen örgüt bu girişimleri abartarak sulandırarak olan işi yolan işine çevirdi. Sonrada bu engeli temizledikten sonra kendileri gerçek yüzünü ortaya koydu. 15 Temmuz gecesi ne türlü örgüt olduğunu nasıl emperyalist güçlerin emirlerine akıllarını kiraladıklarını gördük” dedi.

Binali Yıldırım piyasaların da canlı tutulmasının gerektiğine değindi. Toplantı öncesi Binali Yıldırım Şehzadeler ilçesinde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Yıldırım’ın bu ziyaretinde Milletvekili Murat Baybutur, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Türkiye Cumhuriyeti’nin son başbakanı Binali Yıldırım’ın yanındaydı. Binali Yıldırım’ın Manisa’ya gelmesi AK Parti teşkilatına büyük moral oldu.