Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün resmen Manisa Futbol Kulübü olarak tescillenmesiyle Manisa futbol tarihinde yeni bir dönem başlamış oldu. Bundan böyle yeşil sahalarda Manisa Futbol Kulübü olarak Manisa'yı temsil edecek. Bununla ilgili de Manisa FK'yı tanıtmak için bir toplantı düzenlendi. Yaklaşık iki saat süren toplantıda kulübün tarihi, vizyonu, hedefleri ve geleceğin umudu altyapı anlatıldı, logosu ve yeni sezon formalarının tanıtımı yapıldı. Eksikler var mıydı derseniz, söylenecekler olabilir tabii ki de. Ama yeni bir oluşum, ortaya konan yeni hedefler, emek ve istek varken büyük resme odaklanmak en yapıcı olanı diyorum. Eksikler, yanlışlar tabii ki de düzeltilir, ortada iyi niyet ve güzellikler olduktan sonra. Çok tartışmalı, çalkantılı bir süreç yaşandı bugüne gelininceye kadar. Bundan sonra da bir süre devam edecek gibi gözükse de, 'Biz Manisayız' sloganıyla yola çıkan Manisa FK Manisa'nın takımı olacak, oldu bile.

Bence bu kadar eleştiri almasının temelinde Manisaspor'un içinde bulunduğu durumun çok büyük etkisi var. Manisa'yı yıllarca futbolda temsil eden hatta Süper Lig coşkusunu şehre yaşatan Manisaspor şu anda olduğu yeri kesinlikle hak etmedi. Ama son yıllarda görev alan yönetimlerin hataları, futbolun içine siyasetin karıştırılması, kulübü kurtaracak kişilerin menfaatler uğruna engellenmesi Manisaspor'un bugünlerde bulunduğu durumun en büyük nedenleri. Bununla ilgili geçtiğimiz aylarda bir yazı yazmış ve Mevlüt Aktan'ın aday olduğu ama Abdullah Mergen'in tekrar başkan seçildiği kongrenin Manisaspor'un düşüşünün dönüm noktası olduğunu dile getirmiştim. Bu tercihi yapanlar şimdi Manisaspor'u neden kurtarmadı diye Mevlüt Aktan ve Cengiz Ergün'ü suçluyorlar. Manisa Futbol Kulübü'nün Manisa'nın takımı olmadığını savunuyorlar. Herkes her türlü eleştiriyi yapabilir eyvallah da, Manisa Futbol Kulübü'nü değersizleştiremezler. Gönül isterdi ki, Manisaspor iyi yerlerde olsaydı, Manisa Futbol Kulübü'yle beraber uygun şartlarda Manisa'yı temsil etseydi. Ama böyle değil diye Manisa FK'yı Manisa'nın kabul etmediğini, etmeyeceğini dile getirmek de anlaşılır bir durum değil. Daha önce yazdığım yazıdaki başlığım gibi 'Eleştirin ama saldırmayın' söylemimi bir kez daha yineliyorum.

Eleştiren kesimin büyük bir istekle puan kaybetmesini beklediği ilk haftayı Manisa Futbol Kulübü kayıpsız geçti, sesler çıkmadı. İnşallah güzel sonuçlar her maçta alınır, her geçen hafta artan taraftar sayısı tribünleri hınca hınç doldurur. İyi niyetli yaklaşımlarla geçmesini arzuladığım yeni sezonda Manisa Futbol Kulübü'ne ve Manisaspor'a başarılar diliyorum.

Yeşil sahalarda alınacak galibiyetler tabii ki önemli ama saha dışında yaşanacak dostluklar da olursa futbolun keyfi daha da güzel çıkar. Resmin küçük bir bölümüne odaklanıp eleştirmek için bir şeyler arayan kesim  "Biz Manisa'yız" diyenlere "Evet siz, biz, hepimiz Manisa'yız" diyerek  gün gelir büyük resmi görür. Umudum, dileğim bu yönde.