Yunusemre Belediye Meclisi'nin Eki Ayı Olağan Toplantısı, dün gerçekleştirildi. Yunusemre Belediyesi Meclis Salonu'nda, Belediye Başkanı Mehmet Çerçi başkanlığında yapılan toplantıda 16 gündem maddesi ve sonradan eklenen önergeler görüşüldü.
Meclis'in açılış konuşmasını yapan Başkan Çerçi, ülke gündemi hakkında yorumlarda bulundu. Toplantıda konuşan Başkan Çerçi, "Kurban Bayramını idrak ettik. Yaşanan terör sıkıntısı var. Manisa'dan şehitler verdik. Onlara rahmet diliyorum. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Okullarımız açıldı. Öğrencilerimize başarı diliyorum. Hac'da ölen vatandaşlarımız var. Onlara rahmet diliyorum." dedi.
STRATEJİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN SLAYTLI SUNUM
Gündemin üçüncü maddesiyle ilgili olarak Strateji Geliştirme Müdürlüğü, yaptığı slaytlı sunumla faaliyetlerini anlattı. Madde daha sonra oy birliğiyle bütün komisyonlara havale edildi.
GÜZGÜLÜ'NDEN KÖYLÜ PAZARI YORUMU
Yuntdağı'nda köylü pazarı kurulması konusunda söz alan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü şunları söyledi: "Yuntdağı müzesi ve alışveriş merkezi teklifi vermiştik. Ama müze başka yere kaydırıldı. Eğer köy pazarı ver müze farklı yerlerde olacaksa faydalı olmaz. Karşı değiliz ancak Obasya farklı bir kültür. Pazar yeri orada olacaksa bilemiyorum. Ama farklı yerde olması doğru değil. Bana göre bu bir eksikliktir. Biz bunu Ortaköy'de yapabilseydik ve müzeyi de oraya taşıyabilseydik, Çiçekli gibi cazibe merkezi yapabilirdik."
YAVAŞLI KÖYLÜ ESNAFA SAHİP ÇIKTI
Maddeyle ilgili söz alan CHP Grup Başkanvekili Erdinç Yavaşlı da "Pazaryerlerinin yan taraflarına gelen köylülerimiz var. Bu vatandaşların satış yapması engellendi. Köylü pazarının altyapısını oluşturan vatandaşların önünü kesersek verim sağlayamayız bu nedenle normal pazaryerlerinin yanında satış yapanların satışa devam etmesini talep ediyoruz." şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ise Güzgülü'ne yanıt verdi. Köy pazarının yapılacağı yere ahşap yapılar yapılabileceğini belirten Çerçi, "Biz buraya C tipi piknik alanı yapacağız. C tipi piknik alanlarına yapılaşma yapamıyoruz ancak ahşap yerler yapabiliriz. Yuntdağlarına özgü taş evler var. Bu evlerin devrini aldık. Evler Yuntdağı'nın kültürüne uygun eserlerle donatıldı. Müzeyi o şekilde donattık." dedi.
EVRENOS'TAKİ SONDAJ KONUSUNDA GÖRÜŞ AYRILIĞI
Evrenos Mahallesi'nde talep edilen sondaj kuyusu için yer tahsisi konusundaki madde AK Parti ve CHP'nin evet oylarına karşılık MHP Grubu ret oyu verdi. Madde oy çokluğuyla kabul edildi.
GAZİLER KIBRIS'A GİDECEK
Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıldönümü olan 19-22 Ekim tarihleri arasında Kıbrıs'a gazilerin gönderilmesi gündeme geldi. Kaymakamlıkla ortaklaşa bir proje. Meclis'te alınan kararla birlikte 65 gazi, 6 meclis üyesi ve belirli sayıda belediye personeli Kıbrıs'a gidecek.
MECLİS'E ARA VERİLDİ
Meclis' Şubat ayında gelen ve ?İmar Komisyonu'na havale edilen Horozköy 1916 ada 2 ve 3 no'lu parsellerde imar planı tadilatı hususunun arazi ve çevre verileri toplandıktan sonra değerlendirilmesi hususundaki raporun görüşülmesi' şeklindeki maddeden ve ara komisyona gönderilen maddelerden dolayı Meclis oturumu kapatılmadı ve Meclis'e ara verildi. Meclis, 9, 14 ve 23 Ekim'de saat 18:00'da tekrar toplanacak.
Editör: TE Bilişim