Geçtiğimiz günlerde Manisa’da 1 termik ve 3 jeotermal enerji santralinin açılışının ardından AK Partili ve CHP’li milletvekilleri arasında yeni bir tartışma başladı.

BAŞEVİRGEN, “MANİSA JES ÇÖPLÜĞÜ” DEDİ, AKKAL CEVAP VERDİ

4 santralin açılışının ardından CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen yaptığı açıklamada, “Biz karşı çıktıkça yenileri açılıyor. Manisa JES çöplüğüne döndü. Santrallerin sayısı kontrolsüz bir şekilde verilen teşviklerle daha da artırıldı. Biz topraklarımızda maden sahaları ve enerji santralleri istemiyoruz. Yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz. Toprağımız suyumuz kirlendi. Şehzadeler şehri Manisa, santrallerin neden olduğu pis kokudan durulamaz hale geldi. Tarım bitiyor. Her yıl üretim azalıyor. Bereketli Gediz Ovası'nın eski bereketinden eser kalmadı, tükeniyor” demişti.

Bunun üzerine AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, CHP’li Bekir Başevirgen’e cevap vererek, “Evet siz her zaman bu milletin faydasına olan her yatırıma her girişime karşı çıktınız. Uçak fabrikalarını kapatan zihniyetin emanetini taşımaya devam ediyorlar. Geçmişten gelen yerli ve milli yatırım düşmanlığı günümüzde de devam ediyor. O yüzden milletimiz bu zihniyete prim vermiyor. JES’lerin tarıma zarar vereceğini iddia eden CHP milletvekilinin açıklamaları gerçeklikten ve ciddiyetten uzaktır. Devletin kanunlarında, yönetmeliklerinde hangi yatırımın hangi şartlarda yapılacağı,ne gibi denetimlerden geçeceği ayrıntıları ile yer almaktadır. Bugüne kadar açılan her enerji santrali aynı denetimlerden geçmiş bundan sonra da aynı denetimlere tabii olacaklardır. JES’ler tarıma zarar veriyor diyerek çiftçimiz ile bizi karşı karşıya getirme derdinde olan bu zihniyetin amacı bellidir. Çapsız, vizyonsuz ve popülist açıklamalarla ancak kendilerini kandırırlar” ifadelerini kullandı.

JES POLEMİĞİNE CHP’Lİ BAKIRLIOĞLU DA DAHİL OLDU... “DÜN ÖYLE DEMİYORDUN”

AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal’ın CHP’yi hedef alan söylemlerine bu defa CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu’ndan geldi. CHP’li Bakırlıoğlu sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Tamer Akkal’ın İYİ Parti’de siyaset yaptığı dönemde JES’lere karşı çıktığını belirtti.

CHP’li Bakırlıoğlu, “AKP Milletvekili, İYİ Parti Milletvekili iken "Salihli'de çiftçilerimiz bu jeotermal kuyularına çok tepkili" diyordu... Dün çiftçinin derdini dile getiriyordun ya bugün? Ne oldu? Ne değişti?” diye sordu.

AKKAL, "CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI DA AÇILIŞA GİTTİ"

Bunun üzerine AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, "Dün olduğu gibi bugün de çiftçimizin yanındayız. Yapılan her yatırıma sizin gibi laf olsun diye boş eleştiriler getirmedik,getirmeyiz. Merak ettiğimiz, Manisalılar olarak CHP vekillerini mi yoksa tesisin açılış kurdelesini kesen Alaşehir Belediye Başkanı CHP'li  Öküzcüoğlu'nu mu dikkate alacağız" dedi.

BAKIRLIOĞLU, AKKAL'IN KOMİSYON KONUŞMASINI HATIRLATTI, "HANGİ AKKAL'A İNANACAĞIZ?"

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu bunun üzerine, Tamer Akkal'ın İYİ Parti Milletvekiliyken TBMM Çevre Komisyonu'nda Jeotermal Enerji Santralleri için dile getirdiği sorunları aktardığı bir raporu Twitter' paylaşarak, "Aşağıda Çevre Komisyonunda, Meclis çatısı altında yaptığın konuşmanın tutanağı var...

Çiftçinin jeotermalden şikayetini dile getirmişsin. Söylediklerin boş eleştiri miydi? Gerçekten ne oldu da fikrin değişti? Biz hangi Tamer Akkal'a inanacağız?" diye sordu.

Bakırlıoğlu'nun son tweetinin üzerine AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal'ın cevap vermediği görüldü.

Editör: TE Bilişim