Turgutlu Belediye Meclisi’nde gergin anlar yaşandı. Salı günü toplanan ilçe meclisinde Belediye Başkanı Çetin Akın ve MHP'li Meclis Üyesi İhsan Tuğrul Yüksel arasında, "Lan ve "Geri zekâlı" tartışması yaşandı. Tartışmaların büyümesi üzerine Başkan Çetin Akın, "Çıkarın bu adamı dışarı" dedi.

Turgutlu Belediye Meclisinin haziran toplantısı, Belediye Başkanı Çetin Akın başkanlığında Eski Belediye Binası Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantı, saygı duruşunda bulunması ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı Mecliste 8 gündem maddesi karar bağlandı.

SATIŞ YETKİSİ MECLİSİ GERDİ

Toplantı gündeminin 7 maddesi, olan "6. Mıntıka 2686 ada 32 parsel sayılı taşınmaz üzerinde inşa edilecek ve 22 adet bağımsız bölümden oluşacak ticari işyerlerinin 1 ve 22 nolu bağımsız bölümlerin Turgutlu Belediyesinde kalacak şekilde, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ve 21 nolu toplam 20 adet bağımsız bölümün 5393 sayılı Belediye Kanunun 34. Maddesi gereği satış ve takası için Belediye Encümenine yetki verilmesi" hakkında yapılan konuşmalarda, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ve AK Parti grubu adına konuşan meclis üyesi Cem Yıldırancan arasında sözlü tartışma yaşandı.

“SENİN SÖZ HAKKIN BİTTİ”

Gündem maddesi üzerinde söz alan Cem Yıldırancan; “Bu proje daha yeni başlamış, ortada vurulmuş bir kazma yok, projeler yeni şekilleniyor, ortada daha hiç bir şey yokken bu kadar acele etmenizi anlamadık. Biz size satış yetkisi vermeyeceğiz gibi bir şey söylemiyoruz. Vakti zamanı geldiği zaman ne güzel söylüyorsunuz başkanım, ‘Önümüzü görelim ona göre hareket etmek istiyorum’ dediniz. Biz de önümüzü görmek istiyoruz. Proje bir başlasın, gereği yapılsın, ama 2 ay, ama 3 ay, ama 5 ay sonra olur” dedi.

Yıldırancan'ın konuşmasını yarıda kesip araya giren Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Cem bey artık yeter. Ben seni dinlemeyeceğim. Sen bana hikaye anlatıyorsun. Dün niye anlatmadın bunları. Senin söz hakkın bitti.” ifadelerini kullandı.

“BORÇLANMA YETKİSİ VERDİK, SATIŞ YETKİSİ DE İSTİYORSUNUZ”

Başkan Akın, sözlerini tamamlamak isteyen Yıldırancan'a söz hakkı verirken, Yıldırancan; “Bu projeye biz hayır demedik. Biz bu projeye olmaz demedik. Bu proje için borçlanma yetkisi istedin evet dedik. Fakat hepsini bir aynı anda satma yetkisini de istiyoruz diyorsunuz. Bizde bir önümüzü görelim. Bir başlayın bakalım. Bir kazma vurun bakalım. Bir kolonlar çıksın bakalım. Evet güzel oluyor. Şimdi 3 liraya satacağına 6 ay yada 1 sene sonra 5 liraya satmayacağının ne garantisi var. Biz projeye hayır demiyoruz.” dedi.

Yıldırancan'ın konuşmasının ardından ise Başkan Akın; “Kişi kendinden bilir işi kardeşim. Yeter, bitti artık” şeklinde konuştu.

MHP’Lİ ÜYE SÖZ ALINCA TANSİYON İYİCE YÜKSELDİ

Başkan Akın, daha sonra konuşma isteyen MHP'li Meclis üyesi İhsan Tuğrul Yüksel'e söz hakkı verdi. MHP’li Yüksel, yaptığı konuşmada; “Başkanım siz ‘lan’ diyorsunuz. Başkan yardımcınız ‘geri zekâlı mıyız?’ diyor” şeklinde konuştu.

Bu sözler üzerine konuşmasının arasına giren Başkan Akın; "Ağzını topla lan. Ne demek geri zekalı? Sen kime geri zekalı diyorsun. Çıkarın şu adamı meclisten, çıkarın. Sen kimsin geri zekalı diyorsun. Benim yardımcıma geri zekalı diyemezsin sen." diyerek yanıt verdi.

“SİZE LAN KELİMESİ YAKIŞMIYOR”

Bunun üzerine MHP'li Yüksel'de; “Ben ağzımı toplarım. Ben mi dedim geri zekalı? Siz benim sözümü dinlemiyorsunuz. Siz kimi çıkarıyorsunuz? Başkanım, kendi başkan yardımcınız diyor ki; ‘Biz geri zekalı mıyız?’ diyor. Size Lan kelimesi yakışmıyor, size de geri zekalı mıyız ifadesi yakışmıyor. Benim ağzımdan geri zekalı kelimesi kimseye karşı çıkmadı. Hadi çıkarın beni buradan dışarıya çıkarabiliyorsanız.” dedi.

“ARTİSTLİK Mİ YAPACAKSIN BANA?”

Bu sözler üzerine de Çetin Akın; “Ne yapacaksın? Artistlik mi yapacaksın bana? Benin öyle yetkim var. İstersem çıkarırım seni. Ne yapacaksın zorla mı duracaksın. Ayıp ya. Nerelere getiriyorsunuz. Her defasında bu meclisin kavga etmesine izin vermeyeceğim diye söylüyorum. Bu nedir ya? Karşınızda sahtekarlar mı var sizin? Belediyenin malını kimseye çaldırmayız biz rahat olun.”

Yaşanan tartışma sonrasında meclis toplantısına ara verildi. Toplantı aranın ardından devam etti ve gündem maddeleri karara bağlandı.

Editör: TE Bilişim