Manisa'da 9 yıldan bu yana devam eden Sümerbank davası bir türlü sonuçlanmayınca kentin kanayan yarası haline geldi. Özelleştirme kapsamında 3 milyon 751 bin dolara alınıp, aralarında Manisalı iş adamlarının bulunda 47 kişilik ortak girişim grubu tarafından 33 milyon 750 dolara satılan ve Manisa kamuoyunda büyük vurgun olarak nitelendirilen Sümerbank'a, Manisa'nın Yeni Valisi Erdoğan Bektaş el attı. Bektaş, Sümerbank arazisinin kentin kanayan yarası olduğunu belirterek, " Belki çözüm vakti gelmiştir"dedi.

MANİSA ARSA SIKINTISI ÇEKİYOR
Manisa'da büyükşehir olan kurumlar arsa sıkıntısı, vatandaşlar konut sıkıntısı çekerken 145 dönümlü Sümerbank arazisi yıllarca boş kaldı. 13 Haziran 2005'te 3 milyon 751 bin dolara Manisa Girişim Grubu'na satılan Sümerbank arazisi satıştan 4,5 ay sonra 33 milyon 750 dolara alışveriş merkezi yapımı için satıldı. Ancak satışlar iptal edilerek Sümerbank davası başladı. 9 yıldır devam eden davalarda tam olarak suçlu ortaya çıkmamasına rağmen, kentin kaderini değiştirebilecek arazi yıllarca boş kaldı. Ortak Girişim Grubundan alınan bilgiye göre davanın sonuçlanmasına kısa bir süre kaldı.

AKLIMDAKİ KONULURDAN BİRİ SÜMERBANK
Manisa'nın yeni Valisi Erdoğan Bektaş da kentte valilik yapan birçok kişinin Sümerbank arazisinden ve olayından uzak durmasına rağmen çözüm için girişimlere başladı. Olayın gidişatı hakkında bilgi alacağını kaydeden Vali Bektaş, konuyla ilgili girişimlerde bulunmayı tasarladığını açıkladı. Vali Bektaş, "Tüm kanayan yaraları sarmak lazım. Birisinin bunlara sahip çıkması gerekiyor. Bu epeyce zor bir mevzu. Bu konuda gerçekten Manisa'da kanayan yara haline dönüşmüş. Çözümü çok kolay olmadığı ifade ediliyor. Ama anlaşılan çok yönlü sıkıntılı bir durum. Belki çözüm vakti gelmiştir. Manisa'da yer sıkıntısı çok fazla. Okullar, hastaneler, kaymakamlıkların yer ihtiyacı var. Aklımdaki konulardan birisi Sümerbank konusu, üzerinde çalışacağız"dedi.
Kaynak:Günebakış Gazetesi
Editör: TE Bilişim