Soma’da meydana gelen yangının ardından sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, “Soma Darkale mevkiinde başlayan orman yangınından dolayı tüm Somalı hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlimiz genelinde tehlikelere karşı yangın mücadele ekiplerimiz ve güvenlik güçlerimiz cansiperane mücadele etmekte yeşil vatanımızı koruyalım, sahip çıkalım” dedi.

AK Partili vekilin paylaşımına yorum yapan İYİ Parti Manisa Kurucu Eski İl Başkan Yardımcısı Zehra Nuhoğlu Bülbül ise, “Niye sahip çıkamadınız? Ülkeyi mahvettiniz. 5 çeteli müteahhitlerinizle hep mi kandırılıyorsunuz? Nerde yangın uçaklarımız. Gösteriş çok icraat yok. Elbet bu halk uyanacaktır” ifadelerine yer verdi.

Kıvırcık gelen yoruma, “Şehitlerimizin haberi gelir siyasete konu yapmaktan geri durmazsınız, milletimiz evladını teröristlerden geri kurtarmak için anneler başta dimdik durur dostlarınıza toz kondurmazsınız, halkımız yangınların acısıyla duada birleşir yakanları kınamak bir yana ateşin ortasında müdahale eden devletimizi karalarsınız. En azından gündemi takip edin ki devletin 2 İHA, 3 uçak, 38 helikopter, 1 insansız helikopter, 472 arazöz, 4000 personel ile sahada olduğunu öğrenin. Bu arada bir de gelişmiş güçlü Türkiye'den bilgi vereyim, helikopterler hızı, manevra kabiliyeti ve su taşıma kapasitesi fazlalığı nedeniyle uçakların yerini aldı, tabi siz yine gündemden ve bilgiden uzak. Siyaset ve iktidar bilgi, çalışma ve gelişme gerektirir, biraz gayret edin lütfen.” şeklinde cevap verdi.

Tartışmanın ekran görüntüsünü alarak yeniden paylaşan AK Partili Kıvırcık, “Ciğerlerimiz ormanlarımız yanarken, bir de ne olduğundan habersiz İl yöneticisi vazifesi taşıyan kişilere durum bildiriyoruz...

Ormanlarımızı sabote eden teröristleri suçüstü yakalıyoruz, siz bu konuda bir söz söyleyin lütfen” ifadelerini kullandı.

Bülbül'den ise henüz bir yanıt gelmedi.

Editör: TE Bilişim