Manisa'nın Soma İlçesi'nde, 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın ardından 8'i tutuklu 45 sanığın yargılanacağı davanın ilk duruşması yarın yapılacak. Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak yargılamada, sanıklardan 8'i 'Olası kastla ölüme sebebiyet vermek', geriye kalan sanıklardan 37'si ise, 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kimsenin yaralanmasına neden olma' suçlarından hakim karşısına çıkacak.

Manisa'nın Soma ilçesinde geçtiğimiz 13 Mayıs tarihinde meydana gelen maden faciasında, 301 işçi hayatını kaybetti. Faciadan sonra başlatılan adli süreçte, aralarında Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru ile İşletme Müdürü Akın Çelik'in de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı. Faciadan yaklaşık 6 ay sonra Soma Cumhuriyet Savcılığı 3 Kasım'da fezlekeyi hazırlayıp, ağır ceza mahkemesi bulunan en yakın yer olarak, Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı da fezlekeyi inceleyip, hazırladığı iddianameyi 19 Kasım'da Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundu.

Dünya madencilik tarihinin en büyük faciaları arasında yerini alan Soma'daki maden faciasının sorumlularının yargılanacağı duruşmada geniş güvenlik önlemleri aranacak. Tutuklu sanıklar ifadelerini Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile görüntülü olarak verecek. Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonuna dönüştürülen Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkezi'nde görülecek davada, salonun 1 kilometre çevresi güvenlik şeridine alınacak ve Manisa, İzmir, Balıkesir ve Çanakkale başta olmak üzere birçok il ve ilçeden gelecek takviye polis ekipleri görev alacak.
Editör: TE Bilişim