Manisa’nın Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin danışmanı olan Mehmet Emin Sofuoğlu’nun bir internet haber portalında geçtiğimiz günlerde yazdığı köşe yazısında, “Kimin kötü olduğunun anlaşılamadığı bir dönemin, ya kahramanları olacağız ya da hainleri! Herkes tarafını iyi seçsin! Çünkü bu sürecin sonunda yüz yıllık bir defter kapanacak! Yeni yüzyılın defteri ise çoktan açıldı” ifadeleri nedeniyle CHP Yunusemre İlçe teşkilatı harekete geçti.

Sofuoğlu’nun köşe yazısına tepkilerin ardından CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arçak, yönetim kurulu üyeleri ve Bülent Mersinli, Çerçi’nin danışmanı Mehmet Emin Sofuoğlu hakkında Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

“YAZISINDAKİ CÜMLELERLE HALIKIMIZI BİR İÇ SAVAŞA DAVET ETMEKTEDİR’’

Suç duyurusunun ardından Manisa Adliyesi’nin önünde açıklamada bulunan ÇHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arçak, Sofuoğlu’nun köşe yazısında kullandığı cümlelerle halkı iç savaşa davet ettiğini iddia etti.

CHP’li Arçak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Sofuoğlu, yazısındaki cümlelerle halkımızı bir iç savaşa davet etmektedir ve cumhuriyetimize açıkça savaş ilan etmiştir. Şüphelinin temsil ettiği bu anlayış, Türkiye’yi büyük bir felakete sürüklemek istemektedir. Geçmişte terör örgütü lideri Fetullah Gülen’e methiyeler düzdüğü yazılarıyla gündeme gelen Mehmet Emin Sofuoğlu, yazısında da ‘Aklımdan ne geçiyorsa, sizin de aklınızdan geçtiğini biliyorum!.. sabredin!’ diyerek, ifade etmeye cesaret bulamadığı hayalleri olduğunu belirtmektedir. Sofuoğlu, vermek istediği mesajı eski mesai arkadaşları olan FETÖ terör örgütü üyelerine mi veriyor, cevabı devletimiz tarafından bilinmesi gereken bir sorudur. Bu sorunun cevabını yüce Türk adaleti ortaya çıkarmalıdır. Ayrıca belirtmek gerekir ise, cumhuriyetimize ve Atatürk’e düşman olanların Yunusemre Belediyesinde ne işi vardır? Mehmet Çerçi’nin bu zihniyeti koruyup kollamasını  kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.’’

Editör: TE Bilişim