CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak , CHP’li belediye meclis üyeleri, il yönetim kurulu üyeleri ve partililer ile birlikte gerçekleştirdiği basın toplantısında, Tunç Soyer’in Gediz Nehri için başlattığı kampanyaya destek olduklarını açıkladı.

“GEDİZ’İN KİRLİLİĞİ SADECE CHP’Yİ DEĞİL, AK PARTİ’Yİ MHP’YİDE İLGİLENDİRİR”

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban yaptığı açıklamada, Gediz Nehri kirliliğinin sadece belli bir partiyi veya kesimi ilgilendiren bir durum olmadığını, kirlilikle mücadele konusunda topyekün bir seferberlik başlatılması gerektiğini belirterek, AK Parti ve MHP’ye çağrıda bulundu.

CHP’li Balaban yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Ege Belediyeler Birliği Başkanımız sayın Tunç Soyer’in 4 günlük Gediz Havzası programında da Manisa’da ve diğer illerde birlikte olduk. 14 Temmuz Çarşamba günü Manisa’dan başlayan program Kütahya ve Uşak illerini kapsayarak en son İzmir’de Gediz Nehri’nin körfeze döküldüğü kısımda güzel bir mitingle sonlandı. Tunç Soyer’in temel politikası temiz Gediz, temiz yaşam, temiz tarım ve özellikle de başka bir çevre mümkün ile başka tarım politikasıydı. Gediz Nehri’nin kirliliği, su kaynaklarının ve doğanın kirlenmesi hepimizin sorunudur. Manisa’da Gediz ‘in kirlenmesi sadece CHP’lileri ve bazı kesimleri ilgilendirmez. Diğer bütün partiler olmak üzere AK Parti’lisi de MHP’lisi de bu olumsuz sorundan etkilenir. Bu sorunu çözmek için Tunç Soyer olaya müdahil olmuştur. Çünkü Gediz İzmir’i de ilgilendiren ve körfezi kirleten bir olgudur.”

“ŞOV DEĞİL, “GEDİZ’İ KURTARMAK İÇİN BİR EYLEMDİR”

CHP’li Balaban açıklamasında, Gediz için seferberlik başlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘Şov’ yapmakla itham eden MHP Manisa İl Başkanı Ömer Baysal’a cevap verdi.

Soyer’in ‘Şov’ değil Gediz için bir eylem yaptığının altını çizen CHP’li Balaban şöyle konuştu; “MHP İl Başkanı Ömer Baysal geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada diyor ki ‘Turç Soyer gitsin Nif Çayı ile uğraşsın. İzmir’le uğraşsın’. Tunç Soyer hem Nif Çayı ile Hem Bakırçay’la hem de Menderes’le uğraşıyor. Hepsinde de çevre temelli sorunları çözmek için önemli bir efor sarf ediyor. Gediz konusunda da Tunç Soyer taşın altına elini değil, gövdesini koymuştur. MHP il başkanı açıklamasında ayrıca Tunç Soyer’i şov yapmakla itham ediyor. Hayır şov yapmıyor. Tunç Soyer yaşama dokunuyor, insanların daha mutlu, sağlıklı yaşaması için büyük bir emek harcıyor. Tunç Soyer gezilerinde şunu söyledi; ‘Alaşehir bölgesinde büyükşehir olarak ilk etapta 25 milyon liralık arıtma tesislerine katkı sağlayacağız. Paket arıtma tesisleri yapacağız’ dedi. Gölmarmara’daki gölede yaşanan su sıkıntısı sorununa çözüm bulmak için 10 gün boyunca Gördes Barajı’ndan su pompalayacağının sözünü verdi. Bunların uzaktan yakından şov ile ilgisi yoktur. Bunlar tamamen bir eylemdir. Tamamen Gediz’i kurtarmaya yönelik büyük hamlelerdir.” diye konuştu.

Toplantıda söz alan CHP Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri Yenal Yıldırım ve Bülent Mersinli, Tunç Soyer’in Gediz için başlattığı kampanyaya meclis üyeleri olarak destek olduklarını ifade ettiler.

CHP’Lİ BALABAN’A SÜPRİZ DOĞUM GÜNÜ

CHP Manisa İl Başkanı Semin Balaban’a basın toplantısının ardından partililer il başkanlığı binasında sürpriz doğum günü düzenledi. 58 yaşına giren CHP’li Balaban, sürpriz doğum günü pastasının mumlarını eşi Serap Balaban ile birlikte söndürdü.

Editör: TE Bilişim