CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Şehzadeler İlçe Başkanlığı, bir grup partilinin önerisi üzerine ilçe binasında mescit açtı.

CHP Manisa Şehzadeler İlçe Başkanı Semih Balaban, göreve geldikten sonra birçok konuda yeniden yapılanmaya gideceklerini söylediklerini belirterek, "Bir grup parti üyemiz ilçe binamızda mescit için kendilerine bir yer ayrılmalarını talep ettiler. Ben de seve seve kabul ettim. Şu an partimizin zemin katında mescit kullanıma hazır" dedi.

"ŞAŞILACAK BİR DURUM DEĞİL"


CHP'nin laikliğin güvencesi olduğunu kaydeden Başkan Balaban, "Laiklik, bütün inançların kendini ifade edebilmesi, inanan herkesin özgürce inancını yaşayabilmesidir. CHP'nin bu şekilde mescit açması da son derece doğaldır. CHP'nin seçmen kitlesi de ciddi şekilde dinine bağlı gerçek anlamda Müslümanlığı benimsemiş ve yaşayan insanlardır. Ama hiçbir zaman CHP seçmen ve üyeleri dini, siyasi çıkar ve kişisel çıkar için kullanmazlar. Bunun en doğrusu da budur. Biz tüm inançlara saygılıyız. Sünnisi de, Alevisi de, Hıristiyan'ı da hepsi bizim başımızın tacıdır. Biz CHP olarak, mescit açarak normal olanı yaptık. Bu CHP'de şaşılacak bir durum değil. Namaz kılmak isteyen tüm arkadaşlarımız bundan sonra namazlarını burada kılacaklar. Öneriyi getiren arkadaşlara teşekkür ediyorum. CHP Şehzadeler'de halkla iç içe olarak daha güzel işleri gerçekleştirecektir" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim