Burhan AKDEMİR

Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongre süreci başladı ve takvim işliyor. Manisa’da da seçim çalışmaları günler öncesinden başladı ve adaylar resmi açıklamalarını yapmasalar da çalışmalarına start verdi.

Özellikle Şehzadeler’de partinin meclis üyesi Ferdi Zeyrek, Yunusemre’de de Eczacılar Odası Başkanı Devrim Bali yoğun bir çalışma içerisine girdi. Bu iki adayın da, İl Başkanı Semih Balaban’la anlaşamadıkları gün gibi ortada olan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in adayı oldukları parti içerisinde sık sık konuşulurken, basına yansıyan fotoğraflar da bu iddiaları güçlendiriyor.

Ancak CHP’nin Genel Merkez’inden gönderilen bir genelge, deyim yerindeyse planları altüst etmiş görünüyor. İl başkanlıklarına gönderilen genelgede, “Toplam il/ilçe nüfusu 50 binden fazla olan yerlerde belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri muhtarlık bölgelerinde ilçe kongresi delegesi seçilebilecek; ancak bu görevlerinden istifa etmedikçe ilçe ve il kongrelerinde yönetim kurulu, disiplin kurulu üyelikleriyle, il-ilçe başkanlığı, il delegeliği ve kurultay delegeliği görevlerine aday olmayacaklardır.” ifadeleri yer alıyor.

Bu ifadeye göre partisinin hem Şehzadeler ilçe, hem de Büyükşehir belediye meclis üyesi olan Ferdi Zeyrek’in, ya başkanlığı ya da meclis üyesi olmayı tercih etmesi gerekiyor. Partinin grup başkanvekili Özgür Özel’in adayı olan Zeyrek’in önümüzdeki günlerde bununla ilgili kararını vermesi beklenirken, genelgeyle ilgili olarak Özgür Özel’in ne tür bir strateji belirleyeceği de şimdiden merak konusu oldu.

İŞTE GENELGENİN İÇERİĞİ

Delege seçimleri hakkında gönderilen genelge şu şekilde; “Toplam il/ilçe nüfüsu 50.000’den fazla olan yerlerde belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri muhtarlık bölgelerinde ilçe kongresi delegesi seçilebilecek; ancak bu görevlerinden istifa etmedikçe ilçe ve il kongrelerinde yönetim kurulu, disiplin kurulu üyelikleriyle, il-ilçe başkanlığı, il delegeliği ve kurultay delegeliği görevlerine aday olmayacaklardır. Üye çizelgelerinde yer almış olmakla beraber, ilgili seçim tarihinden önceki bir yıllık süre içinde, aldıkları Kınama cezası kesinleşmiş olanlar Tüzük hükümleri gereğince aday olamayacak, ancak seçme hakkını kullanabilecektir.”

Editör: TE Bilişim