Haber: Eren EKİNCİ 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur'un ?HDP ve PKK şımardı' yönündeki açıklamalarına yanıt veren Balatlı, "Sevgili Murat Baybatur, PKK ve HDP'nin şımarmasının nedenini anlamak için öncelikle kendi partisini incelemelidir. Bu şımarıklığı başka partilere ve bahanelere yüklemek abesle iştigaldir" diye konuştu. 


MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Tanju Balatlı, son günlerde artan terör olaylarına ilişkin açıklamalarda bulunarak, PKK'nın bu kadar güçlenmesinin sorumlusunun AK Parti olduğunu dile getirdi. Balatlı, PKK adlı terör örgütünün bu kadar güçlenmesinin sorumlusu olarak AK Parti'yi göstererek, "PKK adlı terör örgütünü şımartan, bu hale getiren, Osmanlı'nın Dolmabahçesi'nde toplantı yapılmasına müsaade eden, Apo'ya sayın diyen, Amerika'ya gidip de Apo'nun bayrağını asmanın yasak olduğunu söyleye parti AKP'dir. PKK bu kadar yüzsüzleştiyse, şehrin içerisinde roketatarlarla, taramalı tüfeklerle bu kadar rahat bir şekilde dolaşabiliyorsa bunun sorumlusu Ak Parti'dir" dedi.

PKK'YA ALTYAPI SAĞLAYAN AK PARTİ'DİR P

KK terör örgütüne lojistik destek sağlandığını ve örgütün şehir yapılanmasını tamamladığını dile getiren Balatlı, "Bu çözüm süreci esnasında Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin ve gerçekten akıllı insanların, -akillerden bahsetmiyorum- söylediği gibi PKK'ya lojistik desteklerini sağladılar. Bütün istihbarat bilgilerini sağladılar. Şu anda da şehir yapılanmalarını bitirdiler. Onlara bu altyapıyı sağlayan parti Ak Parti'dir" ifadelerini kullandı. 

 AKP'NİN YANLIŞ POLİTİKALARI YÜZÜNDEN VATAN EVLATLARI ÖLÜYOR 

Türkiye'de terör olaylarının yaşanacağını daha önceden söylediklerini açıklayan Balatlı, bu kişilerle ve siyasi uzantılarıyla masaya oturulmaması gerektiğini çok önceden söylediklerini belirtti. AK Parti'nin yanlış politikaları sebebiyle, terör olaylarının bu kadar yükselişe geçtiğini ifade eden Balatlı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Biz, Milliyetçi Hareket Partisi olarak baştan beri biliyor ve söylüyorduk. Çözüm süreci de dahil, eli kanlı teröristler ile masaya oturulmayacağını anlattık. Bunların siyasi uzantılarıyla da oturulmayacağını dile getirdik. Siyasi uzantıları ne demişlerdi, hatırlayalım; "Arkamızda PYD/PKK var" dedi. "PKK sizi tükürüğüyle boğar" dediler. Böylesi bir yapının siyasi uzantılarının da muhatap olarak kabul edilmeyeceğini en başından söyledik. Ama maalesef AKP'yi buna inandıramadık. Şimdi, AKP'nin yanlış hamleleri ve yanlış politikalarının ceremesini vatan evlatları çekiyor. Evlatlarımız şu anda PKK ile savaşıyorlar. Sadece elinde silah tutan değildir baş belası. Elinde silah tutanlara o silahları veren, göz yuman, o eli kanlı katilleri ve onların uzantılarını barış güvercini olarak gören anlayışa da karşıyız. Biz senelerdir Atatürk'ün partisi içerisindeki vekiller de dahil olmak üzere, ülkemizin bayrağına ve vatanımızın bütünlüğüne karşı gelecek insanların hepsine karşıyız. " 

"ABESLE İŞTİGALDİR" 

AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur'un ?HDP ve PKK şımardı' yönündeki açıklamalarını yönünde ne düşündüğünü sormamız üzerine, yanıt veren Balatlı, "Murat Baybatur benim eski mevkidaşımdır. Sevgili Murat Baybatur, PKK ve HDP'nin şımarmasının nedenini anlamak için öncelikle kendi partisini incelemelidir. Bu şımarıklığı başka partilere ve bahanelere yüklemek abesle iştigaldir Murat Baybatur'un önce bir dönüp partisine bakması lazım bu konuda" dedi.

"KOALİSYON HAREKETLERİNİ ŞEKİLLENDİREN SAYIN BAHÇELİ'DİR"

Koalisyon görüşmeleri hakkında da bilgi veren Balatlı, koalisyon görüşmelerine Milliyetçi Hareket Partisi'nin yön verdiğini dile getirdi. MHP'nin, CHP ile AK Parti'yi hükümet kurmaya yönlendirdiğini dile getiren Balatlı, konuşmasını şöyle sonlandırdı: "Koalisyon hareketlerini 7 Haziran'dan beri şekillendiren kişi Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'dir. Sayın genel başkanımız gerekli yönlendirmeleri yapmıştır. CHP ile AKP'nin hükümeti kurması gerektiğini belirtmiştir. Geçen gün yaptığı açıklama ile de bu iki partiyi uzlaşmaya yöneltmiştir."
Editör: TE Bilişim