Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Özgür Özel, 13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası için Manisa Valiliği'nin bu güne akdar sessiz kaldığını dile getirerek Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin tertiplediği Soma Maden Şehitliği'ndeki törene katılmayacağını ifade etti. Özel, madenciler ve şehit aileleriyle birlikte yas tutacaklarını açıklayarak şu şekilde konuştu:


"Bundan tam 1 yıl önce 13 Mayıs 2014 günü büyük bir acı yaşandı ve 301 canımız yaşamını yitirdi. Ancak o günden bugüne iktidar partisi ne verdiği sözleri tuttu ne de üzerine düşeni yaptı.

Bugün ise madencilere söz veren iktidarın yerinde yeller eserken, 1 yıl boyunca ne Soma'nın, ne ailelerin, ne de madencilerin yanında durmayanlar, görevlerini bugüne kadar yapmayanlar adeta vicdanlarını temizlemeye, sorumsuzluklarını ise aklamaya çalışıyorlar.

Bu nedenle;Madencilerin üzerine Toma ile su sıkan, Yırca'da zeytinliklere dozerlerle girilirken ses çıkarmayan Manisa Valiliğinin,

Siyaset-sermaye-sendika üçgenine alet olan ve o gün disipline verdiği Başkanı bugün kendine Genel Sekreter yapan Maden-İş'in,

Şirket ile kirli ilişkiler içinde olduğu iddia edilen Soma Belediyesinin veÜlkenin dört bir köşesinden her bir Belediye günlerce, gecelerce Soma'yı yalnız bırakmazken, ortalarda görünmeyen Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin tertiplediği bugünkü törene katılamayacak, sorumluları ve görevini yapmayanları meşrulaştırmayacağız.

Bizler bugün de sadece ve sadece yine madencilerimizle, şehit ailelerimizle birlikte olacak ve Soma teşkilatımız, milletvekillerimiz ve milletvekili adaylarımızla onların bugün yapacağı sessiz dualara eşlik edeceğiz." dedi.
Editör: TE Bilişim