Cumhuriyet Halk Partisi Şehzadeler ve Yunusemre İlçe Başkanlığı, hafta sonunda kongreye gidecek. Cumartesi günü Şehzadeler, Pazar günü de Yunusemre ilçesinin yeni başkanları belirlenecek. Şehzadeler için Ferdi Zeyrek, Yunusemre için Devrim Balı adaylığını açıklarken, adaylık açıklamalarına CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Manisa milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ile Bekir Başevirgen’in de katılması dikkat çekti. 3 vekil de Semih Balaban’la beraber yürüdükleri bilinen Hakan Gürtunca ve Yalçın Arcak’ın adaylık açıklamalarına katılmamıştı. Vekillerin, Gürtunca ve Arcak’ın adaylık açıklamasına çağrılıp çağrılmadığı ise bilinmiyor.

Manisa’da 25 ve 26 Ocak tarihlerinde yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi Şehzadeler ve Yunusemre İlçe Başkanlığı seçimleri için Ferdi Zeyrek Şehzadeler İlçe Başkanlığına, Devrim Balı ise Yunusemre İlçe Başkanlığına resmi adaylık açıklamalarını yaptı.

AYNI GÜNDE AÇIKLAMA YAPTILAR

Şehzadeler İlçe Başkanlığı kongresi için geçtiğimiz haftalarda Hakan Gürtunca ve Yunusemre İlçe Kongresi için Avukat Yalçın Arcak adaylığını açıklamıştı. Seçim yarışına katılan diğer iki isim de adaylık açıklamalarını parti binası önünde yaptı. Manisa Mimarlar Odası eski Başkanı ve Manisa Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Ferdi Zeyrek Şehzadeler İlçe Başkanlığı’na, Manisa Eczacılar Odası Başkanı Devrim Bali ise Yunusemre İlçe Başkanlığı’na adaylığını açıkladı.

CHP’Lİ VEKİLLER TAM KADRO KATILDI

Parti binası önünde yapılan adaylık açıklamalarına CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Bekir Başevirgen, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, İl Başkanı Semih Balaban, Yunusemre İlçe Başkanı Bülent Mersinli, STK temsilcileri, merkez ilçe adayları Hakan Gürtunca ve Av. Yalçın Arcak ile partililer katıldı.

FERDİ ZEYREK “MANİSA İÇİN HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

Manisa Mimarlar Odası eski Başkanı Ferdi Zeyrek, adaylık açıklamasını CHP Şehzadeler İlçe Başkanlığı önünde yaptı. Zeyrek, “Türkiye’nin içinde bulunduğu hal ortadadır. İnsanlarımız umutsuz, işsizlik aldı başını gidiyor. İşte biz bu düzeni değiştirmek için, geleceğimizi kurtarmak için 97 yıllık köklü çınarımız, Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferleriyiz. Bugün bir yola çıkıyoruz. Ülkemizi değiştirmek, Manisa’mızı daha güzel bir hale getirmek, örgütümüzle birlikte çalışmak için CHP Şehzadeler İlçe Başkanlığı’na adaylığımı açıklıyorum. Şehzadeler için, Manisa için hep birlikte çalışacağız” dedi.

Açıklamanın ardından partililer ellerini havaya kaldırarak birlik ve beraberlik pozu verdi.

DEVRİM BALI, “BİRLİKTE ÇALIŞIRSAK BU DÜZENİ DEĞİŞTİREBİLİRİZ”

Manisa Eczacı Odası Başkanı Devrim Balı da adaylık açıklamasını CHP Yunusemre İlçe Başkanlığı binası önünde yaptı. Balı, “Ülkemizde yemek yiyecek para bulamayan öğrenci, üniversite mezunu işsiz kalmayana kadar, çocuklarımıza daha iyi bir gelecek hazırlayana kadar mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Biliyorum ki el ele olursak, birlikte çalışırsak bu düzeni değiştirebiliriz. Sizlerle birlikte çalışıp Yunusemre’ye, örgütümüze faydalı olmak için CHP Yunusemre İlçe Başkanlığı’na adaylığımı açıklıyorum. Bu seçimin kaybedeni olmayacak. 27 Ocak sabahı bir İlçe Başkanımız ve onunla birlikte omuz omuza çalışacak neferlerimizin olduğunu bilerek uyanacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından CHP Yunusemre İlçe Başkan adayları Devrim Bal ve Yalçın Arcak ile protokol üyeleri birlikte poz verdi. Fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

VEKİLLERİN TUTUMU DİKKAT ÇEKTİ

Zeyrek ve Balı’nın adaylık açıklamaları için CHP’nin Manisa’daki üç vekili de hazır bulundu. Vekiller geçtiğimiz günlerde adaylıklarını açıklayan Hakan Gürtunca ve Yalçın Arcak’ın tanıtım toplantısına ise katılmamıştı. Vekillerin, o toplantılara çağrılıp çağrılmadığı ise henüz bilinmiyor.

Editör: TE Bilişim