Burhan AKDEMİR

Son olarak 24 Haziran seçimlerinde listeye giremeyen AK Partili eski milletvekili Selçuk Özdağ, partisine muhalif açıklamalarıyla yine gündeme oturdu. Daha önce de Vahdet gazetesinde yazdığı köşe ile Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiri yağmuruna tutan Selçuk Özdağ, Erdoğan’ın İzmir programı öncesinde sosyal medya hesabından parti kararlarına yönelik eleştirilerde bulundu.

ERDOĞAN’IN GELİŞ ARİFESİNDE…

Tam da Erdoğan’ın yarın İzmir’e gelmesi ve Manisa adaylarının da açıklanması beklenirken attığı manidar tweetlerle AK Parti’nin Manisa’daki ittifak kararını eleştiren Özdağ, muhalif tutumunu sürdürdü.

ADI MCBÜ İLE ANILIYOR

Profesör olmak için çabalayan ve adı da Manisa Celal Bayar Üniversitesi rektörlüğü için konuşulan Özdağ’ın, Manisa ve İzmir için çok önemli bir günün arifesinde yaptığı eleştirilere kimse anlam veremedi.

‘JEST’LERE DE ‘REST’ ÇEKTİ

AK Parti ile MHP arasında yerel seçimlerde karşılıklı jestlerin olacağı konuşuldu ve bu jestler de hayata geçti. MHP İstanbul, Ankara ve İzmir’de, AK Parti de Adana, Mersin, Manisa ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin memleketinde aday çıkarmama kararı aldı. Özdağ, “Açık ara birinci olduğumuz bir yerde BBB’nin bir başka partiye verilmesini izah edemiyorum” diyerek iki liderin karşılıklı jestlerine de eleştiriler yöneltti.

BENZER AÇIKLAMALARI DAHA ÖNCE DE YAPMIŞTI

Özdağ’ın AK Parti’ye, Erdoğan’a ve yerelde yapılacak Cumhur ittifakına eleştirileri sadece bugünkü tweetleriyle sınırlı değil. Daha önce de Vahdet gazetesine köşe yazan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren Özdağ, ittifak görüşmelerinin sürdüğü günlerde de ittifaka muhalif şekilde Manisa’daki yerel gazetelere demeçler vermişti.

PARTİ TABANINI GALEYANA MI GETİRİYOR?

Özdağ, kendi kişisel twitter hesabı aracılığıyla bugün 7 maddelik bir paylaşım yaptı. “Manisa BBB kış yaz demeden koşan terleyen AK parti tabanının anasının ak sütü gibi hakkıdır.” diyen Özdağ’ın, parti tabanını da galeyana getirdiği yorumları yapıldı.

İşte Özdağ’ın o tweetleri:

“1-Yıllarca partimizin yükünü çekmiş tabanımızdan çok yoğun sorular alıyorum.

2-Açık ara birinci olduğumuz bir yerde BBB’nin bir başka partiye verilmesini izah edemiyorum.

3-Siyasette uzlaşma iyidir ama doğru olan bunu adalet temelinde yapmaktır.

4-İnsanlara ait her karar tartışılabilir. Tek tartışılmazımız inançlarımız ve ülkemizin menfaatleridir.

5-Emeğe saygı adaletin bir gereğidir. Emek verenin lütfa ihtiyacı yoktur. Şehzadeler şehrinin BBB’ı partimizin ve emektar tabanımızın hakkıydı, bu karar doğru olmamıştır, artık olup biteni değerlendirmek tabanımızın vicdanına kalmıştır.

6-Susmak ikbal sağlar ama itibar sağlamaz...

7-Yanlışa yanlış diyemeyenler o yanlışın vebaline ortak olurlar. Manisa BBB kış yaz demeden koşan terleyen AK parti tabanının anasının ak sütü gibi hakkıdır.”

Editör: TE Bilişim