CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Manisa Ticaret Lisesi olarak bilinen Yunusemre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin zorla Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) üye yaptırıldığını iddia etti. 

CHP’li Özel açıklamasında; “Bu rezaleti yapan ve Türkiye’nin dört bir yanında benzer rezaletlere imza atan TÜGVA’nın peşini bırakmayacağımızı ülke gündeminde tutacağımız gerekli yasal yollara başvuracağımızı, konuyla ilgili şikâyetleri hem idari hem de adli merciler nezdinde yapacağımızı ifade etmek istiyoruz. Bu tek adam rejiminin aile saltanatının her şeye karışmasına da, devletin resmi okullarına, siyasetin karışmaması gereken okullara da lise düzeyinde girmesine izin vermeyeceğiz. Manisa’daki bu tepkiyi TBMM’de de dile getiriyoruz, getirmeye devam edeceğiz” dedi.

“MANİSA’DA BİR REZALET YAŞANIYOR”

Özel konuyla ilgili çarpıcı iddialar ortaya attı. Öğrencilerin zorla seminer salonuna indirildiğini iddia eden Özel, “Manisa’da bir rezalet yaşanıyor. Manisa Ticaret Lisesi’nde, dersler yapılırken, kapılar çalınıyor ve ‘bütün öğretmenler ve öğrenciler seminer salonuna inilecek’ deniliyor. Niçin? Çünkü ‘TÜGVA’nın bir semineri var onun için çağrılıyorsunuz’ cevabını alıyorlar. Bunun üzerine bazı öğretmenler derslerinin olduğunu, bunun bildirimlerinin yapılmadığını söylüyor.  Bu sefer müdür öğretmenlerin de olduğu WhatsApp grubuna ‘Buna karşı çıkmayın ve eksiksiz olarak herkes seminer salonuna insin’ diyor. Çok sayıda öğrenciden telefon aldık.” dedi.

ÖĞRENCİLERE “TÜGVA BASKISI”

Seminer salonunda öğrencilere form doldurtulduğunu savunan Özel, şöyle devam etti: “Manisa Ticaret Lisesi’nde seminer salonunda toplanan öğrencilere form doldurtuyorlar. Kişisel bilgilerini yazmalarını istiyorlar. Vakıflarını anlatıyorlar, yaz kampı, kış kampı, gençleri cezbedecek her şeyden bahsedip buraya katılın, vakfımıza üye olanları buralara kaydedeceğiz diyerek, tersinden bu vakfa bilgilerini vermeyenlerin, bütün sınıf zorunlu indirildiği için fişlendiği imasında bulunuluyor. Bugün Manisa’da çok sayıda öğrenciden, veliden, öğretmenden telefon aldık. Nasıl zorunlu olarak bir seminere katılınabilir, bütün sınıfın hepsi birden gittiği için vakfa kayıt dilekçesini formunu doldurmayanların fişlendiği gibi bir izlenimle nasıl vakfa zorla kayıt yapılabilir, nasıl kişisel bilgiler zorla toplanabilir ve öğretmenlere daha önceden bilgisi de verilmeden, dersin 5. dakikasında dersi durdurun seminere ineceksiniz diye talimat veriliyor.

“BU REZALETİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

“Bu rezaleti yapan ve Türkiye’nin dört bir yanında benzer rezaletlere imza atan TÜGVA’nın peşini bırakmayacağımızı ülke gündeminde tutacağımız gerekli yasal yollara başvuracağımızı, konuyla ilgili şikâyetleri hem idari hem de adli merciler nezdinde yapacağımızı ifade etmek istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim