Manisa Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri sona erse de yankıları bitmiyor. İdris Şendil ile Mehmet Yılmaz arasında geçen seçimi Şendil’in aldığı 25 oya karşılık aldığı 40 oyla kazanan Mehmet Yılmazın seçim zaferi Manisa’da dengeleri alt üst etti.

Manisa’da AK Parti’nin adayı olduğu öne sürülen, hatta AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli’nin üyeleri bizzat arayarak oy istediği iddia edilen Şendil’in kazanamaması, birçok kesim tarafından iş dünyasının AK Parti’ye ihaneti olarak yorumlandı.

MECLİSLERDE YAKINI OLAN ÜYELERE İSTİFA BASKISI

İddialar bununla da sınırlı kalmadı. AK Parti kanadının, belediye meclislerinde yakını olan MTSO üyeleri üzerinde baskı kurdukları, bulundukları kurumlardan istifalarını istedikleri iddia edildi.

Öyle ki seçimin galibi Mehmet Yılmaz’ın listesinde yer alan ve AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen isimlerin de varlığı, ihanet yorumlarını güçlendirir nitelikteydi.

Bütün bu gelişmelerin ışığında AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli’nin sosyal medyada yaptığı paylaşım, çeşitli tartışmaları da beraberinde getirecek gibi görünüyor.

Mersinli, sosyal paylaşım sitesi olan twitter üzerinden yayınladığı mesajda, ince göndermeler yaptı. İşte o mesaj:

“Aslında onlar kazık atmıyor; karekterinin gereğini yapıyorlar, iyi niyetli bizler kazık yemiş oluyoruz. Kimler karakterinin gereğini yapıyorsa bilmek, gereğini yapmak lazım. Hayırlı sabahlar, bereketli ve basiretli günler diliyorum.”

Editör: TE Bilişim