CHP Manisa İl Gençlik Kolları Başkanlığı, Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT)'na, ulusal yayın yapan gazetelerin dünkü nüshalarını kargoyla yolladı. CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Gülşah Durbay, Görevi yetkili kurumları bilgilendirmek ve önceden haber vermek olan MİT'e yardımcı olmak maksadıyla Türkiye'de olan biten haberleri gönderme görevini üstlendik. Umuyoruz ki bu yaşadığımız son acı olur." dedi.



CHP Manisa İl Gençlik Kolları Başkanlığı, Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT)'na, ulusal yayın yapan gazetelerin dünkü nüshalarını kargoyla yolladı. Tonu hakkında basın toplantısı düzenleyen CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Gülşah Durbay, dün İstanbul Sultanahmet Meydanı'ndaki canlı bombalı terör saldırısında hayatını kaybedenlere taziyede bulundu, yaralılara acil şifa diledi. CHP olarak, tarihten gelen bilgi ve birikimleriyle AKP'yi defalarca uyarmalarına rağmen AKP iktidarının, "ben bilirim" anlayışı ve kimseye kulak asmayan tutumunun Türkiye'yi felakete sürüklediğini iddia ederek tarihin, Ortadoğu coğrafyasının hayallerinin kurbanı olup ait olmadığı topraklara giren devletler için bir bataklık olduğunu tekrar tekrar gösterdiğini kaydetti.
Durbay, "Analar ağlamasın sloganıyla yola çıkan AKP'nin bozuk dış politikası neticesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarı, terör örgütlerinin yandaşı yaftası yiyerek kamuoyunda zedelendi. Sadece anaları değil, babaları, çocukları, hatta Türkiye'ye gelen yabancı turistlerin ailelerini ağlatır hale geldi. Maalesef ki ülkemiz teröristlerin cirit attığı, ellerini kollarını sallayarak girdikleri bir coğrafya olmuştur. 28 Aralık 2011 Uludere Roboski katliamı, 11 Mayıs Reyhanlı katliamı, 13 Mayıs 2014 Soma katliamı, 5 Haziran 2015 Diyarbakır katliamı, 20 Temmuz 2015 Suruç katliamı, 10 Ekim 2015 Ankara katliamı, son olarak da 12 Ocak Sultanahmet Meydanı katliamında, toplam yedi katliam sonucunda 537 kişi öldü fakat istifa eden olmadı. Hafızalarda, ambulanslardan önce gelen yayın yasağı kalmıştır." diye konuştu.
Canlı bombaların kimlikleri tespit edildiği halde yakalanmadığını ve en son dün Sultanahmet'te canların yandığını söyleyen CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Durbay, "MİT, tıpkı Suruç'ta, Ankara'da olduğu gibi Sultanahmet saldırısında da takibindeki canlı bombaları gözden kaçırmıştır. Bu kadar insan ölmüş ve yaralanmışken hiçbir yetkilinin görevden alınmaması ve istifa etmemesi ayrı bir utanç olmuştur. Bütün bu katliamlar yaşanırken yetkililer, failleri yakalamak yerine 28 yaşındaki bir gençle, eski İl Gençlik Kolları Başkanı Serdar Bozyaka ile uğraşmayı görev edinmiştir. Görevi yetkili kurumları bilgilendirmek ve önceden haber vermek olan MİT'e yardımcı olmak maksadıyla Türkiye'de olan biten haberleri gönderme görevini üstlendik. Umuyoruz ki bu yaşadığımız son acı olur." dedi.
Basın açıklamasının ardından Gülşah Durbay ve yönetim kurulu üyeleri, postaneye giderek, ulusal yayın yapan gazetelerin bugünkü nüshalarını kargoyla MİT'e yolladı.
Editör: TE Bilişim