AK Parti Şehzadeler İlçe Teşkilatı'nın Alaybey Pazaryeri'nde düzenlendiği kahvaltı programına katılan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, muhalefete eleştirilerde bulunarak, terörle mücadeleye kararlılık vurgusu yaptı. Seçimlerin yaklaştığını belirten Arınç, "Ahmet kardeşimiz haftaya seçim olacağından, sandıkların açılacağından bahsetti, yüreğim şöyle bir güpledi. Bereket daha 15 gün var. Siyasetçinin de imtihanı seçim. Az önce Erzurumlu bir pehlivan geldi. Erzurumlu pehlivan da siyasetçi olsa seçim dendiğinde ayakları titrer. Bizim de imtihanımız bu kardeşim, ne yapalım. Bu seçimlerden, bu imtihanlardan her zaman 40 pınar başpehlivanı gibi altın kemer sahibini alarak çıktık." dedi.
" MİLLET BİZE ŞEFKAT TOKADI VURDU"
7 Haziran seçimlerinden sonra hiç kimseye kızmadıklarını ifade eden Arınç, konuşmasına şöyle devam etti: "Bir bildiğiniz vardır. Bu bildiğinizle siz bize bu kadar oy verdiniz. Kabahat varsa sizde değil bizdedir. Manisalılar biz adam olalım, parti olalım, iyi işler yapalım, güzel laflar söyleyelim ki hem gönlünüzü alalım hem oyunuzu alalım kardeşim. Bakın 4 ay da bu işi çözdük. Bu millet böyle bir karar verdiyse, millet haklıdır. O zaman şöyle bir üstüme bakayım, ceketimi, pantolonumu düzelteyim, kravatıma bir bakayım üstünde bir kir var mı, leke var mı, bir yanlış var mı ona dikkat edeyim. Bu millet çok şükür 13 seneden beri 3 tane milletvekili seçiminde, 3 tane belediye seçiminde, 2 tane referandum da 1 cumhurbaşkanlığı seçiminde silme AK Parti'ye oy verdi. Bu bir nimettir, nimetin kadrini kıymetini bilmek lazım. Demek ki biz nimetin kadrini kıymetini çok bilememişiz ki bu seçimde millet bize şefkat tokadı vurdu, ‘Ulen kendine gel be. Gururlanma, kibirlenme senden büyük Allah var' dedi. Millet bize şefkat tokadı vurduysa, alacağız o eli öpeceğiz kardeşlerim. Kızamayız, millet veli nimetimiz bizim".
"KAFALARINA BALYOZ GİBİ İNİYORUZ, İNMEYE DEVAM EDECEĞİZ"
Seçimlerin ardından terörün kökünü kazıyacaklarını vurgulayan Arınç, "Milletimiz rahat ve huzur bulacak. Çünkü kafalarına balyoz gibi iniyoruz, inmeye devam edeceğiz. Havadan, karadan neye gücümüz yetiyorsa yeter ki karşımızdan çıksınlar. Böyle alçakça, kahpelikle saklanarak, gizlenerek insanlarımızın hayatına son vermesinler. Onların hayatı bu. Kendilerini gizler, araziye uydurup, ellerinde son model silahlarıyla bazen araçlarımıza, bazen de askerimize, polisimize pusu kurar. Acılarımız büyük ama biz yıllardır terörle mücadele ediyoruz. Çözüm süreci içerisinde 2- 2 buçuk senedir gözyaşının dökülmediği bir ülke halinde bu ülkeyi yönetirken, ‘şimdi iktidardan düştüler. Tam zayıf zamanı Türkiye'nin, hadi yüklenelim de bunları birbirine düşürelim' diyen hainler sevinmesinler" dedi.
Editör: TE Bilişim