Milliyetçi Hareket Partisi, 51’inci kuruluş yılını kutluyor. MHP Manisa İl Başkanı Ömer Baysal, partisinin kuruluş yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Milliyetçi Hareket Partisi yalnızca siyasi bir parti değil, bir davanın takipçileri olarak Başbuğun izinde Liderin emrinde Türk Milletinin yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir.” dedi.

MHP’nin, kurucu Genel Başkan Alparslan Türkeş’in emaneti olduğunu yineleyen Baysal, “Kuruluşundan bugüne acı, sıkıntı ve mücadele ile dolu 51 yılı geride bırakırken bize davayı emanet eden Başbuğ Alparslan Türkeş Bey’i rahmetle hürmetle, minnetle ve özlemle anıyorum. Genel başkan yardımcımız Sayın Semih Yalçın’ın söylediği gibi; ‘MHP'nin politik serüveni Türkiye'nin demokratikleşme ve milli devletin olgunlaşma süreciyle paralellik arz etmektedir. Milli bilincin toplumun en geniş kesimlerine yayılması hususunda MHP'nin büyük katkılarda bulunduğu inkar edilemez gerçektir.’

Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey’in söylediği gibi, ‘Milliyetçi Hareket Partisi bugünlere kolay gelmedi, önüne ardı ardına çıkarılan engelleri bir çırpıda aşmadı. Başkaları için hiç olmayan mesafeler Üç Hilal için hep vardı ve sarp yollar, keskin dönemeçler, imkânsız geçitler hep karşımıza çıkarıldı. Sürekli yokuşlarda susadık, dar patikalarla sınandık, ateş çemberiyle imtihana çekildik. Milliyetçiliğin yaşaması, Ülkücülüğün var olması, Türk milletinin ebediliği için hep bedel ödememiz gerekti, çileyi ve mahrumiyeti alt etmemiz icap etti. Kurşunla pes ettireceklerini sandılar, başaramadılar. Ölümle tüketeceklerini hesap ettiler, güçleri yetersiz kaldı. Yağlı urganlarla sindireceklerini umdular, nefesleri yetmedi. Oyunlarla yolumuzdan çevirmeyi denediler, sonuç alamadılar. Tehditlerle doğru bildiklerimizden ödün istediler, vermedik. Hedef olduk, ama yılmadık. İftiralara uğradık, ama yıkılmadık. Suçlandık, mağdur olduk, ama mağrurluğumuzu hiç bozmadık.’ Bunlar bizim kutlu mazimizin özetidir, acı da olsa gerçeklerdir.” ifadelerini kullandı.

Baysal, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Milliyetçi Hareket Partisi kuruluşundan bugün kutladığımız 51.Yılına kadar her daim Milletin ve Devletin yanında yer almış şahsi bir hırsla değil ülkücü inanç, kutlu bir azimle hareket etmiştir. Dün bugün ve yarın mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Milliyetçi Hareket Partisi var oldukça Türk Bayrağı dalgalanacak, Türk milleti bir ve beraber olarak bu topraklarda varlığını sürdürmeye devam edecektir. Milliyetçi Hareket Partisi yalnızca siyasi bir parti değil, bir davanın takipçileri olarak Başbuğun izinde Liderin emrinde Türk Milletinin yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir.”

Editör: TE Bilişim