MHP Manisa Teşkilatı, CHP İl Başkanı Semih Balaban hakkında suç duyurusunda bulunmak için Manisa Adliyesi’ndeydi. İl Başkanı Erkan Öztürk, Yunusemre İlçe Başkanı Buğra Çelikkanat ve parti avukatları, Balaban’ın MHP hakkında söylediği sözler için adli makamlara müracaat etti.

Parti adına açıklamayı avukat Hüseyin Alp İlker yaptı. Balaban’ın açıklamalarını esefle karşıladıklarını söyleyen İlker, şöyle devam etti: “CHP kendisini PKK ile FETÖ ile mücadeleye versin. Biz düşman değil, dost kuvvetleriz. Düşmanlarımız belli, PKK ve FETÖ. Bu talihsiz açıklamalarından dolayı kendisi hakkında MHP Manisa İl Başkanlığı olarak kınadığımızı ifade ediyorum. Bu saatten sonra adli merciler önünde mücadelemiz devam edecek. Türk adaletine de güveniyoruz.

Balaban’ın söyledikleri ayan beyan ortada. Hakaret ile halkı kin ve nefrete teşvik etme suçlarını oluşturuyor. Açıklamasında şu anda bile ağza alınmaya münasip olmayan ifadeler kullandı.”

“TEŞKİLATIMIZ CİDDİ ANLAMDA TAHRİK OLDU, SAĞDUYUYA DAVET EDİYORUM”

İl Başkanı Erkan Öztürk ise, “Dün itibariyle gerekli açıklamaları yaptım ve hukukçularımızın gerekli bilgileri kamuoyuna vereceğini söylemiştim. Bugün partimizin hukukçuları, il başkan yardımcılarımız, Yunusemre İlçe Başkanımız ve avukatlarımızla beraber buradayız. Hukuki olarak mücadelemiz devam edecek. Arkadaşlarımızı sağduyuya davet ediyorum. Çünkü teşkilat üyelerimizden çok ilginç telefonlar almaktayız. Birçok arkadaşımız ciddi anlamda tahrik olmuş durumdadır. Bu şekilde insanları bölünme noktasına getirecek insanları birbirine düşman edecek açıklama yapmak il başkanına yakışmamıştır. Adli makamlar en doğru kararı verecektir.” dedi.

Açıklamanın ardından suç duyurusu dosyası savcılığa teslim edildi.  

Editör: TE Bilişim