Haber: Eren EKİNCİ

AK Parti tarafının seçim propagandasının cumhurbaşkanı ve devlet eliyle güçlendirildiğini kaydeden Başkan Balatlı, şahsi fikri olarak PKK gibi terörist bir yapı ile organik bağı olan bir oluşumun mecliste yer bulmasını ve Atatürk milliyetçisi olan vatandaşların da bu partiyi desteklemelerinin kendisini üzdüğünü kaydetti.

"DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ"
Türkiye genelinde de MHP'nin oylarını yükselttiğini kaydeden Balatlı, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak Manisa'da birinci parti çıkmak için teşkilatımızla beraber sıkı bir çalışma içerisinde olduk. Oylarımızı yükseltmemize rağmen istediğimiz sonucu elde edemedik. Bunun sebeplerini partimiz içerisinde değerlendireceğiz. Ama şunu unutmayalım; biz Manisa'da 2011 seçimlerinde aldığımız oylarımızın oranını yükselttik. Ama karşımızda, devletin cumhurbaşkanı da dahil olmak üzere devlet eliyle AK Parti'ye destek veren ve propagandasını yapan bir yapılanma vardı. Basın ayakları çok kuvvetliydi, havuz medyası dediğimiz oluşumda fazlasıyla kendi propagandalarını yaptılar. Buna rağmen MHP bu seçimlerden iyi bir oranda çıkmıştır. Gönül isterdi ki daha iyi sonuçlar elde edebilelim. Ama her şey yavaş yavaş oluyor ve olacak. Daha çok çalışacağız" diye konuştu.

"AKP İLE AYNI HÜKÜMET İÇERİSİNDE OLMAMIZ İMKANSIZ"
Erken seçim vurgusu yapan Başkan Balatlı, HDP'nin meclise girmesi için oy atan seçmenlerin tercihine saygı duyduğunu fakat PKK gibi terörist bir yapı ile organik bağı olan bir oluşumun mecliste yer bulmasının üzücü olduğunu belirterek, bu konuyu parti teşkilatı içerisinde değerlendireceklerini ifade etti. Başkan Balatlı, koalisyon söylemlerine de değinerek, "Milliyetçi Hareket Partisi'ne oy atan her seçmen, AKP'ye 'dur' dedi. HDP'nin yükselişi tamamen emanet oylardan ötürüdür. Bizim demokrasiye olan inancımızdan dolayı halkın seçtiği vekillere bir tepkimiz olamaz fakat ben bir Türk milliyetçisi olarak PKK gibi terörist bir yapı ile organik bağı olan bir oluşumun mecliste yer bulmasını ve Atatürk milliyetçisi olan vatandaşlarımızdan da teveccüh görmesini üzülerek karşıladım. Halkımızın neden böyle bir tercih yaptığı konusunda, biz mi anlatamadık, muhalefet görevimizi yerine getiremedik mi diye de düşünüyorum" dedi.

"KOALİSYON İMKANSIZ"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin koalisyon yorumuna kelimesi kelimesine katıldığını dile getiren Balatlı AKP ile bir koalisyonun olamayacağını dile getirdi. Başkan Balatlı yaptığı konuşmasında, "Bizim AKP' ile aynı hükümet içerisinde olmamız imkansız. Ama AKP gider, partisi içerisinde yargılanması gerekenleri yargılayıp, kendilerini aklarsa o zaman düşünülebilir" dedi.


Editör: TE Bilişim