Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilen kongreye MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, MYK Üyesi Gülay Özcan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı, Ülkü Ocakları İl Başkanı Nazmi Akçay, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı…

Kongre az önce divan başkanlığının oluşturulmasıyla başladı. Kongrenin divan başkanlığını MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz yapacak.

Divan Başkanlığına seçilen MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, bir konuşma yaptı.

Durmaz şöyle dedi:

“Ülkemiz de pandemi salgınıyla mücadele ediyor. Bu nedenle biz de kongremizi misafirlerimize kapalı yapıyoruz. Ayrıca kongre süresince konuşmaları sınırlı tutarak en kısa sürede kongremizi bitirmek istiyoruz.”

Durmaz’ın konuşmasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Manisa kongresi için gönderdiği tebrik mesajı okundu.

İL BAŞKANI BAYSAL KONUŞTU

Faaliyet ve Mali raporların okunmasının ardından İl Başkanı Ömer Baysal kürsüye geldi.

Baysal, konuşmasında şunları dile getirdi:

“Bugün bir nefer olarak girdiğim hareket içerisinde il başkanı olarak huzurunuzdayım. 17 ilçemizde kongrelerimizi birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirdik. Tüm kongrelerde kazanan teşkilatımız olmuştur. Bugün il kongresinden çıkacak tek sonuç vardır. O da birlik ve beraberliktir. Bu teşkilata kimsenin nifak sokacak gücü kalmamıştır. MHP üzerinden hesap yapanlar bilmelidir ki bu dava sonsuza kadar yaşayacaktır. Bizler bir arada olduktan sonra aramıza kimse giremeyecektir.

Bazıları tutturmuş gidiyor, ‘yıllarca teşkilata her şeyimizi verdik, bir şey almadık’ diye. Yanılıyorlar. Bu teşkilat bize kimlik vermiştir. Unutulmamalıdır ki milliyetçi-ülkücü hareket bu vatanın gerçek sevdalılarının partisidir. Dün kişisel menfaatleri uğruna parti parti gezenleri unutmadık, unutmayacağız. Kimse vazgeçilmez değildir. Dün kendilerini vazgeçilmez görenler bugün burada bile değildir.

Taşın altına elimiz değil kendimiz koymalıyız. Kişilerin değil, teşkilatımızın kongresini yapıyoruz. Zaman birlik ve beraberlik zamanı. Bir olursak aşamayacağımız hiçbir engel ve zorluk yoktur.”

KÜRSÜYE CENGİZ ERGÜN ÇIKTI

Baysal’ın konuşmasının ardından kürsüye Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün geldi. Başkan Ergün şunları dile getirdi:

“Yüce Allah birliğimizi beraberliğimizi daim kılsın. Kardeşimiz Azerbaycan, terörist Ermenistan’a karşı savaş açtı. Bu haklı mücadeleyi destekliyorum. Alçakça saldırılarda hayatını kaybeden soydaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bilge liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin sözlerine değinmeden geçemeyeceğim: ‘Unutulmasın ki Dağlık Karabağ Türk’tür. Azerbaycan Türklüğün öz yurdudur.’

İki devlet, tek milletiz. Türkiye ile Azerbaycan’ız. Ve hep birlikte büyük Türk milletiyiz. Azerbaycan ordusuna selamlarımızı iletiyor, dualarımızı gönderiyorum.”

BELEDİYE ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Başkan Ergün, daha sonra Büyükşehir Belediyesinin yatırımlarıyla alakalı konuştu:

“Alacaklıların kapıda beklediği bir belediyeden bütçe rekorları kıran bir belediye haline geldik. 17 ilçeye ve bin 89 mahalleye hizmet götürüyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak neleri yaptığımızı kısa başlıklar halinde vermek istiyorum.

Borçsuz ve üreten bir belediye haline geleceğimizi hayal bile edemiyorlardı.

Otoparklar, asfalt rekorları, tarihi bina restorasyonları, Alparslan Türkeş kavşağı gibi eserleri kazandırdık.

2014 yılında Manisa büyükşehir oldu.

İlk başkanı olmayı bize layık gördüler. Sıfırdan bir büyükşehir ve MASKİ kurulumu yapıldı. Uzun ve meşakkatli bir süreçti ama vatandaşa sancısını yaşatmadık.

Altyapıya çok ciddi yatırımlar yaptık. Gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalıştık. Bu düsturla hizmet ettik. Manisa’mızın geleceğine yatırım yaptık. Bu anlamda belediyemiz en fazla altyapı yapan belediye, MASKİ ise en çok arıtma tesis yapan kurum olarak ödüller aldık.

İl genelinde yaklaşık 4 bin 750 kilometre asfalt çalışması yaptık. Modern yol ağlarını genişlettik. Uzun ömürlü yolları kazandırmak amacıyla 300 bin tonun üzerinde beton yol çalışması yaptık. 8 kilometre beton yol yaptık. Parke taşı döşeme çalışmaları yaptık.

Uzunburun Katı Atık Bertaraf tesisi, Türkmen Bey’imizin adını verdiğimiz kavşak, modern araç filoları, MABEM’ler, ilçelere yapılan kavşaklar yaptığımız eserlerden sadece birkaç tanesi. Tamamını saymaya vaktimiz yetmez.

Geride bıraktığımız 11 yılda yaptığımız yatırımlar, Manisa halkının takdiri ve bağımsız araştırma şirketleri tarafından yapılan araştırmalar sonucunda ne kadar doğru işler yaptığımızı ortaya koydu.

Miras aldığımız bu toprakların daha huzurlu ve güvenle yaşanan vatan parçası olması için var gücümüzle çalışıyoruz.”

SON KONUŞMA SADİR DURMAZ’DAN

Başkan Ergün’ün ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz bir konuşma yaptı. Durmaz, şunları söyledi:

“Manisa Anadolu’nun kadim şehirlerinden biridir. Geçmiş ve geleceğimiz arasında sağlam bir köprüdür. İstiklal savaşında nice fedakarlıkların yapıldığı kutlu şehirdir. Manisa demek diriliş demektir. Manisa demek iman ve inançla yoğrulmuş kudrettir.

Manisalı kardeşlerimiz her daim MHP’nin destekçisi oldu. 3 dönemdir belediyeyi bizlere emanet eden Manisalı kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum.

Manisa için çalışan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başta olmak üzere ilçe belediye başkanlarımıza ve tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.

Cumhur ittifakı asla seçim birlikteliği değildir. Özünde vatan ve millet sevgisini barındırmaktadır. Çıkarsız, pazarlıksız bir ittifaktır. Türk milletinin tercihidir. Milliyetçi hareketin mensupları ittifaka sahip çıkma konusunda inançlı ve kararlıdır.

Ülkemiz içeride ve dışarıda birçok sorunla baş ediyor. Böyle bir durumda siyasi hesap yapanların ahlakı sorgulanmalıdır. CHP ve yancıları böyle zamanları siyasi fırsata dönüştürmeye çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde Tabipler Birliği tartışmaları yaşandı. Tabipler Birliği kurulduğu günden bu yana her zaman devletin karşısında olmuştur.

Geçtiğimiz günlerde seçilen genel başkanı da aynı şekilde. Tamamen PKK destekçisi. Herkes elini vicdanına koysun. Bu krili yapı nasıl Türk hekimlerini temsil edebilir? Bunlara rağmen CHP Genel Başkanı onları ziyaret etti. İP’in başındaki hanımefendi de destek olduğunu beyan etti. Şehitlerimize sahip çıkmayanlar Tabipler Birliği’ne sahip çıkma yarışına girdi.

CHP’nin içine HDP’nin kaçtığı inkar edilemeyen bir gerçektir. CHP Genel Başkanı da Atatürk diyemeyen il başkanına sahip çıkmıştır. Atatürk’ün partisinde Atatürk diyemeyenler, HDP ile kol kola girmiştir.

Üzülerek ifade etmem gerekir ki Mavi Vatan’a da köstek oluyorlar. Bunlar muhalefet yapmayı yabancılara muhbirlikle karıştırıyor. Bunlar Libya’da Hafter’ci, Suriye’de Esad’cı, Pensilvanya’da FETÖ’cü, Kandil’de PKK’lı olmuş ama bir türlü Türk olamamışlardır.

Bugün de ‘Karabağ’da ne işimiz var?’ demektedirler. Karabağ Türk’tür ve Türk kalacaktır. Biz onların yanında olmaya devam edeceğiz. Atatürk zamanında bunlar olsaydı ‘Hatay’da ne işimiz var?’ derlerdi.

Editör: TE Bilişim