Manisa MHP İl Başkanlığı da, Kasım ayı Meclis Toplantısı'nın 2. oturumunda 2018 Mali Yılı Gelir Tarifeleriyle ilgili raporun AK Parti ve CHP grubunun oylarıyla kabul edilmemesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

MHP İl Başkanlığından yapılan açıklama şöyle;

“Manisa Büyük Şehir Belediye Meclisi’nin, Kasım ayı 2.oturumunda, Manisa Büyük Şehir Belediyesi’nin 2018 mali yılı gelir tarifelerine, Ak Parti ve CHP Grubunun oylarıyla ret geldi.

Bu ret, amaçlı siyasi fikirlerin, belediye hizmetlerini engellemesi ve akıl tutulmasın dan başka hiçbir şekil de açıklanamaz bir durum dur. Otuz büyükşehir belediyesi arasında, bütçesini en iyi yöneten belediye, Manisa Büyük Şehir Belediyesi olduğu halde, karara itiraz sebebinin, tamamen siyasi boyuta taşınarak, faydalı işlerin görmez den gelinmesi; vatandaşlarımız da, hizmet konusunda, sözde beraberlik hissiyatı uyandıranların, içten pazarlıklı halleriyle, yan çizmelerinin resmidir.

T.B.M.M de, MHP’nin önergelerini ret eden, AK Parti ve CHP, malum zihniyetini şimdi de, Manisa Büyük Şehir Belediye Meclisi’nde sürdürmüş, milletimizin menfaatini hiçe saymış, kalkınma ve gelişmişlik yolun da ilerlemenin önüne taş koymuş, yapılacak olan hizmetleri engellemiştir.

Böylelikle Ak Parti ve CHP bir kez daha, hizmet aşkıyla mücadele edenlere karşı düşmanca bir tutum takınarak, Türkiye’nin çalışkan bir belediyesinin tüm plan ve projelerinin beklemesine, hatta ödeneksizlikten dolayı tamamen iptal durumlarına kadar sebebiyet verecek ağır bir sorumluluğun altına, kara imzalarını atmışlardır.  Asıl boyutta her durum da sergiledikleri memnuniyetsiz tutumları, Olayın vahametini gözler önüne sermektedir.

Ankara da sürdürülen siyasi mücadele de, yıllardır, önceliği vatanın selametine değil de, şahsi veya partisel menfaate, sürü zihniyetine, hatta muhalif davranmak adına, hatalı karar verme boyutuna kadar taşıyacak kapasite de ki satılmış fikirler milletimizin malumu dur.

Ülkemizi zor durumlara çeken, ilerlemesine ket vuran da, işte bu sorumsuz zihin bulanıklığı durumu dur. Zihni bulanıklaşmış insanlar, geleceği görmekten aciz, düşüncesizce, aniden boş, ya da başkalarının aklıyla hareket eden kimselerdir. Olumsuzluğun sonuçlarını düşünme den baştan itirazcı yaklaşımları ile daima sorun çözen değil, sorun üreten karakterlerini had safhaya çekmektedirler.

Türkiye ye en büyük zararı verenler de, bu tip şahsiyetler, Bunlar hangi parti mensubu olursa olsun, Çalışkanlık esaslı mücadeleye dahi düşmanca tavır takınmayı siyasetin bir kuralı zannederler.

Olayları izlerken şunu da çok iyi biliyoruz ki, bir sonra ki seçim dönemin de herkes, ektiğini biçecektir. Bürokrasi de yaşanılan tüm sorunlara rağmen, görülen köy, kılavuz istememekte, tüm politik strateji ve düşmanlıklara rağmen, Manisa Büyük Şehir Belediyesinin özverili hizmet ve çalışmaları, Saygıdeğer halkımızın bilgisi ve takdiri dâhilindedir.  Ayrıca yapılan tüm hizmet ve çalışmaları haksız, mesnetsiz, yalan tavır ve söylemlerle yok etmeye hatta yıpratmaya çalışan herkes, cevabını Aziz Türk Milletimize vermek zorundadır.

Son olarak, AK Parti ve CHP ye sormak istiyoruz. Güzel Manisa’mız için yapılacak olan hizmetlerin gayret mücadelesini yok etmeye çalışırken, yüreğiniz hiç mi sızlamadı?”

Editör: TE Bilişim