CHP'li Özel, “Grup Başkanvekili Erkan Akçay'dan tüm MHP'li siyasetçiler için ders olacak gaflar geldi.

MIT TIR'larıyla ilgili Genel Başkanımıza hakaretler eden Erkan Akçay; bak Genel Başkanın Devlet Bahçeli Bayburt mitinginde neler neler söylemiş ne yeminler etmişsiniz?

Şimdi utanacak mısın?” şeklinde bir soru yöneltince, MHP'li Akçay cevap vermekte gecikmedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise Özel’e 12 madde ile sosyal medya üzerinden cevap verdi.

“CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel!

Bak tane tane anlatayım:

Enis Berberoğlu, 14 Eylül 2014’te Kılıçdaroğlu tarafından İletişim ve Medya ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir. 25. Dönemde,  7 Haziran 2015 tarihinde milletvekili yapılmıştır.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu ile birlikte 17 Mayıs 2015’te fetö terör örgütünün medya imamı olan firari Ekrem Dumanlı'nın da aralarında yer aldığı Zaman Gazetesi yöneticileri ile bir araya gelmiştir.

Kılıçdaroğlu,18 Mayıs 2015’te Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak ile birlikte Hürriyet Gazetesi ziyaretinde MİT Tırlarındaki bombaların görüntülerini izlediğini söyleyerek “filmleri var, kamyonlardaki kasaların nasıl açıldığının, bombaların görüntüleri var.” demiştir.

Can Dündar ile Enis Berberoğlu 27 Mayıs 2015’te, Cumhuriyet Gazetesi yakınında görüşmüştür. Can Dündar mahkemede MİT Tırları görüntülerini Enis Berberoğlu’ndan aldığını itiraf etmiştir. Can Dündar daha sonra bunu inkar etse de telefon kayıtları görüştüklerini ispatlamaktadır.

Can Dündar kendi yazdığı kitabında da itiraf etmiştir. Daha sonra "ben bunu solcu bir milletvekilinden aldım” demiştir. Onun da Enis Berberoğlu olduğu ortaya çıkmıştır. Can Dündar 29 Mayıs 2015’te Cumhuriyet gazetesinde MİT Tırlarıyla ilgili görüntüleri manşete taşımıştır.

CHP Eski Milletvekili Eren Erdem “2014 yılında gazeteciydim. Fetö’nün MİT tırlarını durdurmasına ilişkin tutanakları ve belgeleri dönemin CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti sözcüsü Bülent Tezcan’dan temin ederek tweetler attım.” demiştir. Bülent Tezcan da doğrulamıştır.

CHP Eski Milletvekili Eren Erdem   “ Ben, CHP Medya Komisyonu üyesiyim. Benim gideceğim her gazetede mutlaka bir talimat vardır. Zaman Gazetesine de Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Medya Komisyonu başkanı Enis Berberoğlu'na verdiği talimatla gittik.” demiştir.

MİT Tırları kumpası Cumhuriyet'te haber yapıldığında Enis Berberoğlu CHP milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısıdır. Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla fetö gazetelerini ziyaret eden Berberoğlu,MİT Tırları görüntülerini Kılıçdaroğlu’nun haberi olmadan Can Dündar’a servis edebilir mi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan talimat almadan Can Dündar’a görüntüleri verebilir mi?  Bu mümkün değil. MİT Tırları davasında asıl yargılanması gereken, Enis Berberoğlu’na  “Can Dündar’a görüntüleri ver”  talimatını veren kişidir.

CHP’li Özgür Özel “CHP Genel Bşk. Yrd. Enis Berberoğlu,  MİT Tırları görüntülerini Kılıçdaroğlu’ndan talimat almadan Can Dündar’a verebilir mi?” şeklindeki eleştirime cevap vermek yerine laf kıtlığında asma buduyor. Sen asıl buna cevap ver. Ben ne söylerim tamburam ne çalar!

CHP’li Özgür Özel!

Senin genel başkanına hakaret etmedim. Sadece Kılıçdaroğlu'nun Enis Berberoğlu hadisesindeki rolüne ve sorumluluğuna işaret ettim. Bana verdiğin cevap ve yaptığın gönderme söylediklerimin karşılığı değildir. Sapla samanı karıştırma, mugalata yapma.

CHP’li Özgür Özel bir de “utanmadan” bahsetmiş!

Asıl utanması gerekenler, Türk Milletinin vergileriyle maaş alıp İmralı Canisi Öcalan ve Kandil’in talepleri doğrultusunda Kanun Teklifi ve TBMM İçtüzük değişiklik teklifi verenlerdir.”

Devlet Bahçeli'nin eski açıklamaları;

Editör: TE Bilişim