Manisa siyasetinde sular durulmuyor

Manisa’da 1 termik ve 3 jeotermal enerji santralinin açılışının ardından AK Partili ve CHP’li milletvekilleri arasında yeni bir tartışma başladı. 4 santralin açılışının ardından CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen yaptığı açıklamada ‘JES çöplüğü’ benzetmesi yapmasının ardından tartışma alevlendi.

AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal yaptığı yazılı açıklama ile CHP’li vekile cevap verdi.

Akkal tarafından yapılan açıklama şöyle:

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen'in Manisa'nın ilçelerinde açılan jeotermal enerji santrallerine 'çöplük' benzetmesi yapmasına AK Parti Manisa Milletvekili  olarak cevap vermiş, sonrasında yine aynı milletvekili yaptığı açıklamada geçmişte yapılan açıklamaları hatırlatarak benim rant için Cumhur İttifakı safına geçtiğimi iddia etmiş.

Öncelikle bilinmelidir ki, Millet İttifakı içinde HDP ile yapılan kirli pazarlıkları en az benim kadar kendileri de biliyordur. Bizim, milletimizden hangi amaçlar uğruna oy istediğimizi bana oy verenler sizden daha iyi bilir. Oy verip beni meclise gönderenlere sorun bakalım yüzde kaçı şu an CHP-İP ve HDP iş birliğinden memnun ? Benim neden istifa ettiğime ilişkin en küçük bilgisi ve belgesi olmayan ağzı boş dedikoducu tayfanın söylemleri ile bir yere varacağınızı sanıyorsanız boşa kürek çekersiniz. Vatan-millet sevdalısı kadroların kurduğu partiden geriye kalanları siz görmeseniz de milletimiz gayet iyi görüyor. Kendi koltuk sevdaları yüzünden terörle arasına mesafe koy(a)mayanlarla yol yürünemeyeceğini ilk ben görmüş olabilirim. Devamındaki gelişmelere baktığınızda ne kadar haklı olduğumu da bir kez daha görmüş olursunuz.

Kendi çıkarları için terör destekçisi parti ile iş kurmaya, gizli kapaklı iş çevirmeye kalkanlar ve buna göz yumanlarla milletin hesabı daha bitmedi. Suni birlikteliklerini her geçen gün anladığımız sözde Millet İttifakı'nın geleceğini yakında hep beraber göreceğiz. Her geçen gün köşeye sıkışan siyasi beceriksizliğinizin çıktıları yavaş yavaş netleşmeye başlamışken sağdan soldan yeni yandaşlar arama telaşınız işe yaramayacak. 

Geçmişte JES'lere ilişkin ifade ettiğim konu, sıcak sudan kaynaklı endişelerdi. Sıcak suyun tarım alanlarına ne gibi etkilerinin olacağına dairdi. Bu endişelerimizi de gerekli kurumlara ilettik. Reenjeksiyon olayının ayrıntılarını inceleyip yetkili kişilerden gerekli bilgileri temin etmiş biri olarak çıkartılan sıcak suyun yeniden toprağa verileceğini bunun da herhangi bir zararı olmadığını kendileri de bilmektedir. Şu an yaptıkları tek şey dipten tepeye boş muhalefet zırvalığı. Biz gelen her şikayeti, her endişeyi sonuna kadar inceleyen ve irdeleyen bir kadro olarak hangi açıklamanın hangi çevrelere, neyin kime ne kadar zarar verdiğini veya fayda sağladığını sözde çevreci hassasiyetinizden öğrenecek değiliz.

Belediye Başkanınızı tebrik etmek gerekir. En azından sizin yapamadığınızı yapmış, ilçesine gelen yatırımın açılışında kurdele keserek psikolojik bir eşiği aşmıştır. Bunda herhangi bir art niyet aradığımız yok. Tuhaf olan buna sizin verdiğiniz cevaptır. Siz JES'lere çöp dediniz. Belediye Başkanınız da size göre bir çöplük açılışına katıldı. Bu bizim değil sizin irdelemeniz gereken çok ince bir ayrıntı. Göz boyamak ile samimiyet arasındaki ince çizginin gelecekteki sonuçlarını iyi düşünmek gerekiyor.

Son olarak yapılan yatırımları "sermayenin peşinden" koşmak olarak gören bir zihniyete ne kadar anlatsak boş. Merak etmeyin bu bölgede daha çok fabrika, işyeri, yol, köprü, havalimanı, enerji santrali açılacak. Biz bu memleketin evlatlarına iş imkanı sağlayan şehrimize katma değer getiren her yatırıma sonuna kadar destek vereceğiz. Siz ise yapılan her yatırımı kötülemeye, karalamaya devam edeceksiniz. Ne zaman bir yatırım haberi gelse altında bir olumsuzluk arayan zehirli dilinizin karşısında her zaman bizi göreceksiniz.  Millete kendi sığ düşüncelerinizi empoze etmek yerine yapılan yatırımlara siz de omuz verseydiniz bu ülke bir bu kadar daha olur siz de bir bu kadar daha millet rızası alırdınız. Sokakta, çarşıda, pazarda, mecliste hangi konuda olursa olsun millet yararına ne varsa anlatmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilişim