Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ittifak yapılan illerde AK Parti’nin adaylarının yanı sıra MHP’nin adaylarını da açıklaması gözleri cumartesi günü yapılacak olan İzmir programına çevirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bu cumartesi günü İzmir’de Manisa’nın da adaylarını açıklayacağı konuşulurken, Hürriyet gazetesinin AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen köşe yazarı Abdülkadir Selvi konuyu köşesinde yazdı. Selvi köşesinde “AK Parti’de ise cumartesi günü MHP’ye bırakılan Adana, Mersin, Manisa ve Osmaniye ile ilçe belediye başkan adaylarının açıklanmasıyla aday tespit sürecinin tamamlanması hedefleniyor.” ifadelerini kullandı.

İzmir cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırlayacak. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir’de ilçe belediye başkan adaylarını takdim edecek.

Kulislerde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir’deki toplantısında Manisa’nın adaylarını açıklaması bekleniyor. Bunun en güçlü dayanağı ise, daha önceki programlarında ittifak adaylarını da açıklamış olması. Manisa da AK Parti ile MHP’nin anlaşmaya vardığı iller arasında yer alıyor.

Bunun işareti ise ilk olarak AK Parti'nin İstanbul aday tanıtım toplantısında görüldü. Cumhurbaşkanı MHP'ye bırakılan 3 ilçenin adayını da kürsüye çağırarak tebrik etti. İstanbul'u Ankara izledi. O toplantılarda Türk bayrağı dışında AK Parti bayrakları gibi hiç bir bayrağın yer almaması ve Cumhur İttifakı'na vurgu yapan pankartların asılması da dikkat çekti.

Bütün bu gelişmeler ışığında cumartesi günü Erdoğan’ın, Manisa’nın MHP’li ve AK Partili adaylarını da açıklayacağı kuvvetli bir şekilde dillendiriliyor.

BAHÇELİ’DEN ORTAK MİTİNG AÇIKLAMASI

MHP lideri Devlet Bahçeli, AK Parti ile ortak mitinge kapıyı kapatmadı, İstanbul'da olabileceğini söyledi. Kulislerde ise ortak mitinglerin bir kaç ilde daha yapılabileceği konuşulmaya başlandı. Bu kapsamda Ankara ve İzmir'in yanı sıra, MHP'ye bırakılan Adana, Mersin ve Manisa'da da ortak miting gündeme gelebilir. Bunun kararı ise aday belirleme sürecinin sona ermesiyle birlikte yapılacak teknik çalışmada verilecek. İki parti, sahada da Cumhur İttifakı'na kapsamında bazı ortak söylemler kullanacak. Ancak genel kapsamda seçim kampanyasını kendi kurumsal kimlikleri ile yürütecekler.

ABDÜLKADİR SELVİ’DEN DİKKAT ÇEKEN YAZI

Öte yandan Hürriyet gazetesinin AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen köşe yazarı Abdülkadir Selvi de dün kaleme aldığı köşesinde ortak aday açıklama konusunda değindi. Selvi, yazının konuyla ilgili bölümünde şöyle dedi:

“AK Parti’de ise cumartesi günü MHP’ye bırakılan Adana, Mersin, Manisa ve Osmaniye ile ilçe belediye başkan adaylarının açıklanmasıyla aday tespit sürecinin tamamlanması hedefleniyor. AK Parti etap etap çalışıyor. Aday tespiti tamamlandıktan sonra ağırlık seçim beyannamesi ve manifestoya verilecek. Seçim beyannamesinin ‘3T’ üzerine kurulacağı söyleniyor: ‘Temiz toplum, temiz çevre, temiz belediyecilik.’”

Editör: TE Bilişim