Haber: Burhan AKDEMİR

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında partinin 37'nci Olağan Kurultay takvimi belirlendi. Buna göre, 8 Kasım-1 Aralık 2019 arasında mahalle delegeleri seçimi, 14 Aralık 2019-27 Ocak 2020 arasında ilçe kongreleri, 3 Şubat-2 Mart 2020 arasında da il kongreleri gerçekleştirilecek. Parti tüzüğü, il kongrelerinin tamamlanmasının ardından 45 gün sonra büyük kurultayın gerçekleştirilmesini düzenliyor. Bu kapsamda, CHP’nin büyük kurultayının gelecek yılın nisan ayı ortalarında yapılması planlanıyor.

ÇEKİŞMELİ BİR SÜREÇ BEKLENİYOR

Kongre öncesinde gazetemize konuşan mevcut İl Başkanı Semih Balaban, kongre süreciyle ilgili bilgi vermiş, adaylık sorumuza ise ‘şuan için adayım ama resmi açıklama için henüz erken’ demişti. Balaban’ın resmi açıklama için henüz erken demesinin sebebinin, ilçelerde alınacak sonuçlar olduğu iddia ediliyor. Kulislerde il Başkanı Balaban’ın 3 milletvekili tarafından da istenmediği ancak ilçelerle oldukça iyi bir diyaloğa sahip olan Balaban’ın, alınacak sonuçlara göre adaylığını resmi olarak açıklamayı beklediği söyleniyor.

CAHİT KAPLAN SÜRPRİZİ

İl Başkanlığı için Semih Balaban’ın yanı sıra eski başkanlardan Cahit Kaplan’ın da adı gündeme geldi. Hatta Kaplan’ın partinin Grup Başkanvekili Özgür Özel ile bir görüşme yaptığı ve aday olmayı istediğini söylediği iddia ediliyor.

ŞEHZADELER VE YUNUSEMRE’YE İKİŞER İSİM

Merkez ilçeler olan Şehzadeler ve Yunusemre ilçe başkanlıkları için de şimdiden ikişer isim dillendiriliyor. Adaylık için adı geçenlerden hiçbiri henüz resmi açıklama yapmadı ancak delege seçimlerinin devam ettiği süreçte açıklama yapmaları bekleniyor.

ŞEHZADELER’DE FERDİ ZEYREK VE HAKAN GÜRTUNCA KONUŞULUYOR

CHP Şehzadeler İlçe Başkanlığı için adı geçen isimlerden biri, CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan ve ittifak sonucu aday gösterilmeyen Ferdi Zeyrek. Mimar Odası’nın da geçmiş dönem başkanlarından olan Zeyrek’in Büyükşehir adaylığı için Özgür Özel’le istişare edip aday adayı olduğu o dönemde sıkça konuşulmuştu. Durum böyle olunca, Zeyrek’in yine Özel tarafından desteklendiği iddiaları doğal olarak gündemde yer tutuyor.

Şehzadeler için adı geçen diğer isimse Hakan Gürtunca. Emekli öğretmen olan Gürtunca’nın önümüzdeki günlerde adaylığını resmen açıklayacağı, şimdiden parti tabanında görüşmelere başladığı biliniyor.

YUNUSEMRE’DE ARCAK VE BALI ÖNE ÇIKIYOR

Yunusemre ilçesinde de adaylık için yine iki isim konuşuluyor. Mevcut Eczacı Odası Başkanı olan, geçtiğimiz dönemde CHP Yunusemre İlçe Başkanlığı için adı geçen Balı’nın bu kez daha kararlı geldiği ifade ediliyor.

Avukat Yalçın Arcak ise Yunusemre ilçe başkanlığı için konuşulan diğer isim.

KÖŞE KAPMACA GİBİ

Konuşulan isimler bu şekilde olurken CHP’nin en etkin ismi olan Özgür Özel ile mevcut İl Başkanı Semih Balaban arasında kıyasıya bir yarış geçecek gibi duruyor.

Editör: TE Bilişim