AK Parti kulisleri, Genel Merkeze istifasını sunan mevcut İl Kadın Kolları Başkanı Fisun Kumbaracı'nın teşkilatlardaki uyumsuzluğu işaret etmesiyle birlikte hareketlendi. AK Parti İl Kadın Kolları görevini başarı ile yürüten mevcut Başkan Fisun Kumbaracı'nın istifası yeni başkan kim olacak sorusunu akıllara getirirken, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan'ın eşi Akide Gürcan'ın yakın arkadaşı olarak bilinen Güzin Pekiyi'nin sosyal medyada Akide Gürcan ile birlikte başkan olarak öne sürülmesi tartışmalara neden oldu. AK Parti teşkilatına inanan partililer, bu açıklamanın yersiz olduğunu belirterek, AK Parti'yi AKP olarak tanıtan zihniyetin İl Kadın Kolları Başkanı olamayacağını söyledi.

FİSUN KUMBARACI NEDEN İSTİFA ETTİ?
Siyasette kadının önemini ispatlayan girişimlerde bulunan Kumbaracı, görev süresi boyunca parti teşkilatındaki bazı kesimler tarafından bir türlü kabul görmedi. Kumbaracı'nın başkanlığını desteklemeyen kesimler, onun görevini sonlandırmak için kulislerde plan yapmaya başladı. AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan'ın eşi Akide Gürcan'ın da Başkan Kumbaracı'nın başkanlığını onaylamayan isimler arasında olduğu öne sürüldü. Genel Merkez tarafından Manisa'daki yönetim kurulu toplantılarına katılımı yasaklanmasına rağmen toplantılara katılım gösteren Akide Gürcan'ın 22 Mayıs Cuma günü İl Kadın Kolları toplantısına alınmadığı gerekçesiyle durumu eşi AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan'a haber verdiği ve Gürcan'ın da toplantıyı basarak eşinin toplantıya katılmasını sağlamıştı. 7 Haziran seçimi öncesi AK Parti'de yaşanan bu diyalogun parti içerisindeki huzursuzluğu ortaya koyan ilk örnek olmuştu.


YENİ BAŞKAN, AKİDE GÜRCAN'IN YAKIN ARKADAŞI MI OLACAK?
Yeni il kadın kolları başkanı kim olacak sorusu akılları kurcalarken Akide Gürcan'ın yakın arkadaşı Güzin Pekiyi ile sosyal medyada fotoğraf paylaşarak, Pekiyi'yi yeni kadın kolları başkanı olarak ilan etmeleri AK Parti kulislerinde tartışmalara neden oldu. Dürümcü dükkanında çekilen bir fotoğrafın altına yapılan paylaşımda, "Manisa AKP İl Başkanımızın saygıdeğer eşi ve saygıdeğer AKP İl Kadın Kolları Başkanımız da bu gün misafirimizdi. Ayaklarınıza sağlık" sözlerinin yazılması partinin aydın kesimi tarafından eleştirildi. AK Parti'yi AKP olarak gören zihniyetin teşkilatta yer almaması gerektiğini söyleyen partililer ise sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımda, "AKP İl Kadın Kolları Başkanı seçilmiş beyler. Hem de ‘AKP' Kadın Kolları Başkanı. Çok değerli AKP İl Başkanı Zülfikar Gürcan'ın eşinin yakın arkadaşı. Güzin Hanım sözde il kadın kolları başkanı olmuş ve ... kutlama dürümcü Hüseyin Ustada.. AK PARTI'nin en büyük rakibi olan AKP'deki bu hamle için Ak Parti Manisa il Teşkilatı'nın nasıl bir tavır takınacağı merak konusu" paylaşımlarında bulundu.

Editör: TE Bilişim