Kula Yunus Emre Anma Etkinlikleri için ilçede bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ile birlikte esnaf ziyareti yaptı, tarihi Kula evlerini inceledi. Esnaflara hayırlı işler dileyen ve Kadir Gecesi'ni tebrik eden Başka Ergün, vatandaşlarla uzun uzun sohbet etti, yaşlı vatandaşların elini öptü. Başkan Ergün ve Kula Belediye Başkanı Tosun'a büyük ilgi gösteren vatandaşlar, Kula ilçesine yapılması düşünülen projelerin kendilerinde şimdiden heyecan oluşturduğunu söyledi. Esnaf ziyaretinin ardından Başkan Ergün ve Tosun, tarihi Kula evlerinde adeta zamanda yolculuk yaptı. Bölge hakkında Tosun'dan bilgi alan Başkan Ergün, ilçenin turizm potansiyelini harekete geçirecek yatırım ve projeler hakkında da görüş alışverişinde bulundu.


BURASI TARİH KOKUYOR
Kadir Gecesi münasebetiyle ve Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Kula Belediyesi ortaklığında hazırlanmış olan Yunus Emre Anma Etkinlikleri vesilesiyle ilçeyi ziyaret ettiklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Bu ziyaretimizde tarihi Kula Evleri, kilisesi ve okulu gibi koruma altına alınmış olan yerleri yerinde görme fırsatı buldum. Gerçekten burası tarih kokuyor. Geçmişin yaşanmışlıkları esiyor. Sonuçta tabi ki Sayın Başkanımızın bizden Bekir Beyler Evleri ve Beyler Evi'nin restorasyonu noktasında talepte bulundular. Her ikisinin yaklaşık maliyetleri olarak ifade edilen rakamlar 2,5 milyon TL civarında. Ben de mevcut projelerin ve kamulaştırmaların ivedi olarak hazırlanıp bizlere sunulması ve bunu üstleneceğimizi kendilerine ifade ettim" dedi.


PROJE KULAYI AYAĞA KALDIRIR
Kula'nın sadece iki restorasyonla yetinmemesi gerektiğine de vurgu yapan Başkan Ergün, "Burada yaklaşık 120'ye yakın projesi hazır eski evler var. Bütün bu alanın tamamının hem valiliğin yapmış olduğu okul restorasyonu ve kilise ile camilerin ve sokakların restorasyonu projelerinin bir an önce hayata geçirilmesi talimatını verdim. Tahmin ediyorum 2-3 ay içerisinde hazırlıklar biterse, biz bunu gerek Manisa içinden, gerek dışından kültüre önem veren yatırımcılara bir sunum yapmak suretiyle buraya sponsor bulup, bütün Kula'yı ayağa kaldıracak bir projeyi hayata geçiririz. Böyle bir konuşma geçti Sayın Başkan ile aramızda. İnşallah bunun başlangıcına biz vesile oluruz. Bekir Beyler Evleri ve Beyler Evi'nin restorasyonunu biz yapalım diye aramızda konuştuk. Biz başlangıcı yapalım, gerisi gelir" diye konuştu.


ENDER TURİZM BÖLGELERİNDEN
Ziyareti ve ilçelerine gösterdiği ilgili nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e müteşekkir olduğunu ifade eden Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ise, "İşin açıkçası göreve namzet olurken, bu kadar ilgi ve alaka göreceğimizi tahmin etmiyorduk. Ama Başkanımız büyük bir ivme kazandırdı. Manisa'ya kazandırdığı ivme, Kula'da devam ediyor. Bunu gezdiğimiz 2 saat içerisinde gayet rahat gördük. Şimdiye kadar 3 aylık geçen zaman dilimi içerisinde bu böyle oldu. 5 senelik zaman içerisinde muhtemelen O koşacak, biz arkasından yetişmeye çalışacağız. Çok mutlu oldum. Kula, tarihiyle, kültürüyle Türkiye'nin ender ilçelerinden bir tanesi. Eşi, benzeri az rastlanan inanç turizmiyle, tarih turizmiyle, kültürüyle, el sanatlarıyla müthiş bir yer. Şimdiye kadar hiçbir ivme olmamış. Ama bundan sonra inşallah niyetlerimiz halis. Başkanımız geldi, birlikte geziyoruz. İlerleyen zaman içerisinde çok güzel şeyler olacak. Ben teşekkür ediyorum kendisine" dedi.
Editör: TE Bilişim