ÖZEL HABER: Burhan AKDEMİR

Manisa Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü, hafta sonunda kongreye gitti. Bir tarafta Şehzadeler, Yunusemre ve Saruhanlı ilçelerinin desteğini alan Semih Balaban, diğer tarafta ise 3 milletvekili, 14 ilçe ve 3 belediye başkanı tarafından desteklenen Gülşah Durbay yarışırken seçimi 51 oy farkla Semih Balaban kazandı. Kongrede, Semih Balaban konuşma yaptığı sırada atılan sloganlara ithafen twitter üzerinden paylaşım yapan ve eleştirilerde bulunan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, kongre sonrasında da yine yaptığı paylaşımla gündeme damga vurdu. Dutlulu ve ekibinin bu tavırları, il kongresinde açıkça destek verdiği Gülşah Durbay’ın seçimi kaybetmiş olmasını sindiremediği yorumlarını da beraberinde getirdi.

CHP Manisa İl Kongresi bitti bitmesine ama yankıları bitmiyor. Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yaptığı bir paylaşım, sosyal medyada CHP’lileri bir birine düşürdü.

GÖKÇEK NE DEDİ?

Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Manisa İl Kongresi sonrası Semih Balaban taraftarı gençlerin çektiği videoyu paylaşarak, “Özgür Özel ve destekçisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Manisa’da tuş oldular. Semih Balaban 340 oy alarak başkan seçildi. Özgür ve Canan’ın adayı Gülşah Durbay 289 oy aldı. Galatasaray-Fenerbahçe rekabeti, Manisa CHP’li gençliğin İstanbul’a göndermesi yanında hikaye” ifadelerini kullandı.

VİDEODA NE VARDI?

Kongre sonrası, Yunusemre Millet Çarşısı konferans salonunda, Semih Balaban’ın zaferini kutlayan CHP’li gençler, “İstanbul’a selamlar’ ve ‘Alçaklara kar yapıyor üşümedin mi, sen bu işin sonunu düşünmedin mi?’ şeklinde tempo tutarak, seçim öncesinde İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun çektiği video ile Gülşah Durbay’a destek istemesine gönderme yaptılar.”

KONGREDE SEMİH BALABAN DA AYNI KONUYU DİLE GETİRMİŞTİ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Durbay’a destek istemesi, kongre günü de gündeme gelmiş ve Semih Balaban konuya ilişkin sert açıklamalar yapmıştı. Balaban, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun rakibi Gülşah Durbay’ı desteklediğini açıklayan videoya atıfta bulunarak, “Biz Manisa’nın, örgütün kendi kendisini yönetmek için adayız. Manisa delegesi kendi İl Başkanı’nı seçer. Ankara, İstanbul Manisa delegesine hükmedemez, Manisa delegesi kararı kendisi verir. Biz ön seçim yapılması için, delegenin hiçbir etki altında bırakılmadan kendi kararını vermesi için adayız” ifadelerini kullanmıştı.

DUTLULU TWEETLERE KONGREDE BAŞLADI

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, daha kongre sırasında attığı tweet ile tavrını açıkça belli ederken, kongre sonrasında yaptığı paylaşımın sinyalini aslında kongre sırasında vermiş oluyordu. Semih Balaban’ın konuşması sırasında üyeler tarafından salonda sık sık slogan atılınca, Dutlulu, kongreye bomba gibi düşen bir tweet attı. Besim Dutlulu, “Sadece sloganlar atıp, attığı sloganların tam tersini yapanlar ile nereye gidebilirsin” tweetini attı.

KONGRE BİTTİ AMA DUTLULU DURMADI

Akhisar’ın CHP’li Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Melih Gökçek’in twitter üzerinden yaptığı paylaşımı alıntılayıp, “İlk günden beri bunlar yaşanmasın, partime bu sözler edilmesin diye siyaset yaptım, yapmaya devam edeceğim. Burada kazanan kim kaybeden kim iyi düşünmek lazım. O bağıran arkadaşlar kimlere hizmet ediyor, kimler nasıl kurultay delegesi yapıldı, zaman her şeyi gösterecek...” notuyla paylaşınca, twitin altında eleştiri yağmuru yağdı.

İşte o eleştirilerden bazıları:

“Yazık, partinin gençlerini itham etmekten hiç çekinmiyorsunuz. O bağıran arkadaşlar; gece gündüz, yağmur çamur demeden Cumhuriyet Halk Partisi için çalışıyor. Cumhuriyet Halk Partisi’ne hizmet ediyor, hiç kimseye değil.”

“Bizler CHP'li gençleriz sizin gibi düşünmemek size göre birilerine hizmet etmek oluyor. Siz yine bizim başkanımızsınız ama bizler CHP'sinin dışında örgütün dışında kimseye hizmet etmiyoruz aradaki fark bu galiba”

“Parti içi demokrasiyi içimize sindirmek lazım. Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri dışarıdan yapılan anti demokratik müdahaleleri asla kabul etmez. İstanbul il başkanımız kendi işlerine sorunlarına bakacak. Mücadelesini İstanbul’a verecek. Gençlerimiz ile uğraşmayı bırakalım.”

“Manisalı bir belediye başkanı olarak Manisa Delegeleri ile yapılacak İl Başkanlığı seçimine başka bir il başkanının müdahil olmasına ses çıkaramamış ve hatta hatta bu videoyu da yayarak delegenin bundan etkilenip adayınıza destek vermesini beklediyseniz bu paylaşımı yapamazsınız”

“Sayın başkan desteklediğiniz aday kazanamadığı zaman mı delegeler sorgulanıyor”

“Senin istediğin değil örgütün istediği oldu. Konuyu uzatıp farklı yerlere çekme”

“Besim başkanım kongreye geç kaldınız, buna rağmen Sayın il başkanımız Semih Balaban kendi yerini size taktim etti. Siz oturmadınız. Buna bizzat şahidim lütfen karalayıcı kampanya yapmayınız. Birine çamur atar iken dikkat edin elinize yapışır önce.”

O bağıran gençler yani bizler her zaman Cumhuriyet Halk Partisi'ne hizmet etmiştir. Sizin gibi düşünmüyoruz diye başka yere hizmet ettiğimizi söylemeniz bile ayıptır ayıp. Bizler her zaman alanlardaydık yıllardır ve başka yerden de gelmedik her zaman buradaydık”

Editör: TE Bilişim