AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olarak seçilen Binali Yıldırım'ın oluşturduğu Merkez Karar Yürütme Kurulu listesinde yer alan AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur ilk basın toplantısını Manisa'da düzenledi. Başbakan Binali Yıldırım'ın Manisa'nın komşu ili İzmir Milletvekili olduğunu hatırlatan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, "Komşuda pişer bize de düşer" şeklinde yaptığı espriyle basın toplantısına katılanları güldürdü.



Olağanüstü kongre sonrası AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olarak seçilen Binali Yıldırım'ın oluşturduğu Merkez Karar Yürütme Kurulu listesinde yer alan AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur ilk basın toplantısını Manisa'da düzenledi. AK Parti Manisa İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısına Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, ilçe başkanları ve partililer katıldı. AK Parti MKYK Üyesi Murat Baybatur, konuşmasına teröre karşı sert mesajlar vererek başladı.
Baybatur, dün itibariyle Van Çaldıran'da 6 şehidimiz olduğunu belirterek "Bu vesileyle terörle mücadele ederken şehit düşen tüm askerlerimize polislerimize, koruyucularımıza vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabır diliyorum. Yaralı askerlerimize, polislerimize ve emniyet kuvvetlerimize Rabbim acil şifa versin. İnşallah el birliği ile hükümetimiz, devletimiz, askerimiz bu PKK'nın Allah'ın izniyle belini kırmıştır. Bundan sonraki süreçte de bu topraklardan söküp atılacaktır. Bundan hiçbirinizin şüphesi olmasın" diye konuştu.
Bakanlar Kurulunun ilan edildiğini hatırlatan Baybatur, şunları söyledi: "Ülkemiz için hayırlı olsun. Hakikaten yakinen bir çok ismi tanıyoruz, biliyoruz. Bu ülke için gayret sarf etmiş, geçmiş dönem çalışmış ve bundan sonra da önemli işlere imza atacak olan kıymetli Bakanlar Kurulu üyelerimiz belirlendi. Nasip ise bugün ilk Bakanlar Kurulu toplantısı gerçekleştirilecek. Dün itibariyle Genel Başkanımız ve Başbakanımız Binali Bey hükümet programını okudu. Cuma günü müzakere yapılacak. Pazar günü inşallah güven oylaması yapılıp hükümetimiz çalışmalarına başlayacak" dedi.
"BAKANLIK KAPILARINI AŞINDIRDIK"
AK Partili Baybatur, Manisa kamuoyunun Manisa'yı temsilen bakan beklentilerine de cevap verdi. Manisa milletvekillerinden bir bakan çıkartabilmek için gayret sarf ettiklerini belirten Baybatur, şunları söyledi:
"Elimizden geleni yaptık. Genel Başkanımız ve Başbakanımızın takdiri bu şekildedir. Buna saygı duyuyoruz. Manisa'dan bir bakan o listede olmayabilir. Ama Allah'ın izniyle böylesine kıymetli 4 milletvekiliyle, kardeşiniz de MKYK üyesi olarak burada bir bakan olmayışının eksikliğini Manisalı hemşehrilerimize hissettirmeyeceğiz. Bundan hiçbirinizin şüphesi olmasın. Birbirinden kıymetli milletvekilleri var. Biz zaten il başkanlığım döneminde de 7 Haziran ve 1 Kasım'dan sonra da milletvekilleriyle hep istişare içindeydik. Sağolsun Selçuk Özdağ, Genel Başkan Yardımcısı olarak hep beraber hareket ettik. Manisa'nın menfaatine olacak ne varsa beraber istişare ettik, beraber bakanlık kapılarını aşındırdık. Manisa'ya hizmet noktasında büyük işler becerdiğimiz kanaatindeyim."
"KOMŞUDA PİŞER BİZE DE DÜŞER"
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanın Manisa'nın komşu ili İzmir Milletvekili olduğunu hatırlatan Baybatur, "Komşuda pişer bize de düşer" şeklinde yaptığı espriyle basın toplantısına katılanları güldürdü.
Baybatur, Demirel'in bir hikayesi olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizden bir bakan yok mu?' dendiğinde 'Başbakanınız var' derlerdi. Bizim de bakanımız yok ama İzmir vilayetimizin milletvekili biliyorsunuz Genel Başkan ve Başbakan. Komşuda pişer bize de düşer Allah'ın izniyle hiç merak etmeyin. Zaten kendisi Manisa'yı yakinen biliyor. Manisa'ya bir çok defa gelmiş bir genel başkanımız. Bakan iken de gelmişti. Yeni dönem için Turgutlu'daki Avşar alt geçidi için talimat vermişti. Dün itibariyle oranın çalışmaları başladı. Avşar beldesinden Manisa'nın köylerine kadar, mahallelerine kadar Manisa'ya hakim bir başbakanımız var."
Basın toplantısı sonrası partililer, Baybatur'la fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarıştı.
Editör: TE Bilişim