Cumhuriyet Halk Partisi Kırkağaç İlçe Başkanı Özcan Kaçar, lüks araç alındığı iddiasıyla AK Partili Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz’e eleştirilerde bulunması üzerine Kırkağaç Belediyesi'nden bu iddialara cevap geldi. 

Belediye'den yapılan yazılı açıklamada, söz konusu iddiaların hiçbir gerçeği yansıtmadığı vurgulanarak makam aracının belediye bütçesinden alınmadığı söylendi. 

Yapılan yazılı açıklamada söz konusu aracın yatırım amaçlı alındığı vurgulanarak, "Belediyeler kar amacı gütmeyen halka hizmet eden kamu kurumlarıdır. Şirketler ise Ticaret Kanunlarına göre yönetilen kar amaçlı kuruluşlardır. Belediyemize ait KİTAŞ şirketi 2016 ylında 50.000 TL sermaye ile ticari faaliyetine başlamıştır. Belediyemizce bugüne kadar bu şirkete 50.000 TL sermaye haricinde herhangi bir sermaye arttırımı yapılmamıştır. Ticari amaçlı çalışan KİTAŞ şirketinin yılsonu itibariyle ticari faaliyetlerinden dolayı elinde bir miktar parasının bulunması nedeniyle 2020 Kasım ayı başında 475.000 TL piyasa değeri olan aracı 409.747 TL bedelle yatırım amaçlı satın almıştır. Öte yandan Belediyemizde aynı zamanda makam aracı olarak kullanılan 1 adet otomobil bulunmakta olup, 2010 Mayıs ayında trafiğe çıkmış ve 10 yıllık ekonomik ömrünü doldurmuştur. Bu aracın Belediye Meclis Kararıyla satışına karar verilmiş olmasına rağmen araç satılmayarak halen kullanılmaktadır. İddia edildiği gibi yeni bir makam aracı alınması hususunda Belediye Meclisinden herhangi bir talepte bulunulmamıştır." denildi. 

CHP İlçe Başkanı Kaçar'ın, "İlçeye neden ambulans alınmıyor" şeklindeki eleştirilerine ise, "Belediyemizce 2012 yılında tam teçhizatlı bir ambulans alınmış ve ilçemize 112 Acil Servis İstasyonu kurulması şartıyla Sağlık Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Yine pandemi sürecinde Belediye Başkanımız, Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyasına şahsi olarak 50.000 TL bağışta bulunmuştur. Ayrıca ilçemize sağlık ve eğitimle ilgili ömürlük fayda sağlayacak hizmetlerde şahsi olarak bir çok destekte bulunmuştur. 2019 yılında ilçemize yeni bir Sağlık Ocağı ve 112 Acil Servis Binası yapılmak üzere Manisa Valiliğinde protokol imzalayarak şahsi olarak 700.000 TL bağışta bulunmuştur. Manisa Valimizin belediyemize yapmış olduğu bir başka ziyarette ise Engelli çocuklarımızın eğitim görebileceği Özel Eğitim Uygulama Okulu yapılması için de 500.000 TL bağışta bulunacağını açıklamıştır." şeklinde yanıt verildi. 

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet Halk Partisi Kırkağaç İlçe Başkanı Özcan Kaçar, lüks araç alındığı iddiasıyla AK Partili Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz’e eleştirilerde bulunmuştu.

Kırkağaç’ta yaşanan koronavirüs vakalarındaki ciddi artışlar nedeniyle ambulans ihtiyacı bulunduğunu vurgulayarak eleştirilerde bulunan CHP İlçe Başkanı Kaçar, “Bu ilçenin ciddi sıkıntıları var. Bu ilçenin hastane, okul, iş alanı gibi sorunları var. İlçemizde Covid-19 virüsü ciddi çoğaldı şu sıralar ilçemizde ambulans sıkıntısı var. İlçemizde yoğun bakım sorunu var. Keşke Sayın Başkan kendine sıfır Volkswagen Passat araç alacağına pandemi için araç gereç alıp bu parayı bu amaç ile kullansaydı. İşyerleri kapalı olan kahveci, lokantacı gibi esnaflarımıza yardım etseydi.” ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilişim