Erdoğan, kendisi hakkında “FETÖ’nün siyasi ayağı Tayyip Erdoğan’dır” diyen Kılıçdaroğlu aleyhinde 500 bin TL manevi tazminat davası açmış ve Kılıçdaroğlu’nu 'FETÖ’nün siyasi ayağı olmakla suçlamıştı.

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, bugün karşı hamle yaptı. Erdoğan’ın dava açtığı Ankara 19. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne Kılıçdaroğlu adına karşı dava dilekçesi veren Celal Çelik, Erdoğan’ndan 5 kuruşluk manevi tazminat istedi.

Dilekçede, ortaya konulan olguların doğruluğu dayanılan kanıtların toplanması ve İlker Başbuğ, Işık Koşaner, Abdüllatif Şener, Kadir Özbek, Ali Suat Ertosun, İlhan Cihaner, Celal Ülgen’in tanık olarak dinlenmesi istendi.

Bu kapsamda mahkemeden Erdoğan’ın 'FETÖ' ile bağına ilişkin delil toplanması amacıyla 38 talepte bulunuldu. Talepler arasında, “Kamuoyuna ilk haliyle sayısı açıklanan toplamda 215 bin 92 kişilik ByLock listesinin eksiksiz olarak MİT’ten ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından ve Emniyet’ten getirtilmesini talep ediyoruz” ifadesi de yer aldı.

'ERDOĞAN PİŞMAN OLACAK'

113 sayfalık dava dilekçesinde, Erdoğan’ın iddialarına karşı cevaplar da sunuldu. Kılıçdaroğlu tarafından yapılan açıklamalarının tamamının doğru olgulara dayalı olduğu ifade edilen dilekede, “FETÖ' terör örgütünün siyasi ayağı Recep Tayyip Erdoğan’dır’, ‘Sıfırlama tapeleri tamamıyla doğrudur’ açıklamalarının ve aynı zamanda diğer dava konusu eleştirilerin doğruluğu, ispat hakkı kapsamında, tarafımızdan tartışmasız olarak ispatlanacaktır” denildi.

Editör: TE Bilişim