Manisa’da gündemin en önemli konusu, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti’nin hizmetleri engellemeye yönelik kararları oldu. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Meclis’te yaptığı tarihi konuşmanın ardından bu kez de sosyal paylaşım sitesi üzerinden, örneklerle konuyu değerlendirdi. Güzgülü, “Kamuoyunun bilmesinde de fayda var. Yunusemre Belediyesinin iki ay önce kendi meclisine getirdiği borçlanma talebi MHP’li meclis üyelerinin onayı ile kabul edilmiştir.” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, kendine ait facebook hesabından önemli açıklamalar yaptı. Güzgülü’nün gündeminde, geçtiğimiz Salı günü gerçekleştirilen meclis toplantısı vardı.

Bilindiği gibi toplantıda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yatırımların yapılabilmesi için borçlanma yetkisi istemiş, ama AK Parti grubu bunu reddettiği gibi komisyona bile gitmesine hayır demişti.

Meclis’te tarihi bir konuşma yaparak, “Bugün bu karara hayır diyenler iki ay sonra el kaldırmaya mecbur kalırlar” diyen Güzgülü, bu kez de kendine ait facebook hesabından veryansın etti.

“YA VATANDAŞI YANILTIYORLAR, YA DA BELEDİYECİLİĞİ BİLMİYORLAR”

Belediyelerin her yıl kanunların verdiği yetki kadar borçlanma taleplerini meclislerinden geçirdiklerine işaret eden Güzgülü, “Borçlanma yetkisi almak parayı almak demek değildir. Belediyeler yaptıkları projeler için İller Bankasından ve İçişleri Bakanlığından onay isterler. Bakanlık izin verirse, ihalesi yapılır. İhale yapılan işi, İller Bankası aşama aşama takip eder. Yapılan iş kadar ödeme yapar. Yani bu çerçevede AKP İl Başkanının ''Manisa'nın 10 yılını ipotek altına alacaklardı.'' sözü ya vatandaşları yanıltmak için söylenmiş bir sözdür ya da belediyeciliği bilmediği için söylediği bir sözdür.” dedi.

“TAMAMEN SİYASİ BİR OYUN”

Manisa’daki 11 ilçenin AK Partili belediye başkanının kendi meclislerinde borçlanma yetkisi aldığına, hatta bunun da MHP’li ve CHP’li meclis üyelerinin desteğiyle yapıldığına dikkat çeken Güzgülü, “Bana komik gelen, bu yıl kendi meclislerinden borçlanma yetkisi alan 11 AKP’li Belediye Başkanının Büyükşehir'e yetki vermemesidir. Bu tamamen siyasi bir oyundur. Vananın Ankara'dan açılma riski göz önüne alınarak Manisa'dan kapanmasıdır.” şeklinde konuştu.

“EN GÜZEL ÖRNEK YUNUSEMRE”

Aynı zamanda MHP Yunusemre Belediye Meclisi Grup Başkanvekili görevini de yürüten Güzgülü, Yunusemre Meclisi’nde de borçlanma yetkisinin MHP’nin oylarıyla kabul edildiğini hatırlattı. Güzgülü, şunları söyledi: “Kamuoyunun bilmesinde de fayda var. Yunusemre Belediyesinin iki ay önce kendi meclisine getirdiği borçlanma talebi MHP’li meclis üyelerinin onayı ile kabul edilmiştir.”

Editör: TE Bilişim