Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Dilşat Ulaş’ın İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan’ı hedef alan açıklamalarına yanıt geldi.

“KAYSÜ ÜCRETİNDEN RAHATSIZLARSA KENDİLERİ DİĞER BELEDİYELERİ MAHKEMEYE VEREBİLİR”

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, “Dün Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Dilşat Ulaş’ın hadsizce, makamına yakışmayan ve seviyesiz açıklamaları kamuoyunun malumudur. İYİ Parti olarak biz Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Dilşat Ulaş’ın açıklamaları nedeniyle kendisi adına utanıyoruz ama kendisi bu tarz üslupla ve talimatla açıklama yapmaktan utanmıyor. Oturdukları koltukta 58 bin millet ittifakı seçmeninin oyunun olduğunu unutanlar, şahsım üzerinden hadsizce İYİ Parti’ye, yani Yunusemreli vatandaşlarımıza saldırıyorlar. AK Partili Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı,  ‘Neden millet ittifakı belediyelerindeki KAYSÜ ücretini mahkemeye taşımıyorlar?’ diye bir soru yöneltmiş. Ben Yunusemre Meclis üyesiyim, aynı zamanda İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanıyım. Bu konuyu başka ilçelerde ve illerde cumhur ittifakı ya da millet ittifakı fark etmeksizin mahkemeye taşımak haddim de görevim de değildir. Eğer kendileri bu kadar rahatsızlarsa, onlar da Yüce Türk mahkemelerine giderek KAYSÜ bedelini mahkemeye taşıyabilirler. Yunusemre Belediyesi için mahkemenin aldığı karar çok açık, anlamak istemiyorlarsa bir kez daha mahkeme kararını kendilerine gönderebilirim. Bırakalım ve yüce Türk mahkemesinin aldığı kararı uygulayalım, bu süreç karşılıklı polemikle yürürse bundan yine Yunusemreli vatandaşlarımız zararlı çıkacaktır. O nedenle mahkeme kararını bir an önce uygulayın” dedi.

“YÜCE TÜRK MAHKEMESİNİN KARARINI BOŞA ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Başkan Akan KAYSÜ sürecini anlatarak, “Biz, Yunusemre Belediye Meclisi’nde KAYSÜ tarifesinin zamlanması üzerine konuyu Manisa 1. İdare Mahkemesi’ne taşıdık. Mahkeme, bizim başvurumuzu doğru bularak Yunusemre Belediyesi’nin KAYSÜ ücreti alamayacağını ifade etti. Daha sonra Yunusemre Belediyesi avukatları konuyu İzmir Bölge İdari Mahkemesi’ne taşıdı, oradan da bizim lehimize sonuç alındı. Yunusemre Belediyesi, 2 aydır hukuksuzca vatandaşlardan KAYSÜ ücreti alıyor. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Yüce Türk mahkemesinin vermiş olduğu kararı boşa çıkarmak için uğraşıyorlar ama çabaları nafile, çünkü net bir mahkeme kararı var. Tekrar ifade ediyorum, mahkeme kararını okuyup anlamadılarsa, ben kararı yeniden kendilerine gönderebilirim. Geçtiğimiz günlerde de mahkeme kararını uygulamadıkları için Yunusemre Belediye Başkanlığı hakkında görevi kötüye kullanma noktasında suç duyurusunda bulunduk. Bundan sonra kararı Yüce Türk yargısına bırakıp bekleyeceğiz. Biz, partimize oy versin vermesin yaklaşık 270 bin vatandaşımızın cebini korumaya ve haklarını savunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim