Yerel seçimlerden önce Manisa Valiliği tarafından kurulan Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu'nun adaletli dağıtım yapmadığını iddia eden AK Partili Şehzadeler İlçe Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, haklarını aramak için yargıya gideceklerini açıkladı.

Yeni kurulan belediyelerin hizmet binası sıkıntısıyla başladığının altını çizen Şehzadeler İlçe Belediye Başkanı Çelik, ikinci sıkıntısını ise kapanan belde belediyelerinin borçları olduğunu söyledi. Çelik, yerel seçimlerde önce yeni kurulan iki ilçe belediyesi için Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu'nun mal paylaşımlarını yasaların ruhuna uygun yapmadığını altını çizerek, "Manisa'nın Büyükşehir olmasıyla birlikte Şehzadeler ve Yunuemre adı altında iki ayrı ilçe belediyesi kuruldu. Belde belediyeleri ile İl Özel İdaresi'nin kapanmasıyla birlikte, kapan yerlerini mallarını eşit paylaştırılması konusunda Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu kuruldu. Diğer ilçeler bu komisyonda masaya oturduğu için hakları aldı. Biz yeni kurulduğumuz için bu masaya oturamadık. Çünkü tavsiye ve mal paylaşımı yerel seçimden önce yapıldı. Yeni kurulan iki belediyenin o süreçte başkanı belli olmadığından hak isteyen kimsede olmadı. Gayrimenkullerin çoğu Büyükşehire aktarıldı. Tasfiye komisyonu sağlıksız bir çalışma yaptı. Yerel seçimden sonra bizim hangi binada oturacağımız belli olmazken borçla karşılaştık'' diye konuştu.

Şehzadeler İlçe Belediye Başkanı Çelik, şuanda Şehzadeler İlçe Belediyesi'nin 4,5 milyon Lira borçla hizmete başladığını altını çizerek, "Kapanan belde belediyelerinin toplam 4 milyon 500 bin Liralık borcu bizim belediyemize kaldı. Şuanda her ay bu borçun kapanması için 457 bin 567 Lira taksit ödemek zorundayız. Tasfiyede belediyemize gelir getirecek bir tane bile gayri menkul verilmedi. Nikah kıyacağız desek nikah kıyacağımız salonumuz bile yok. Asfaltlama sezonu gelecek asfaltlama yapacağımız araç ve ekipmanımız yok. Kapanan Belde belediyelerinden belediyemize hurda araçlar verildi. Değil bunlarla hizmet yapmak, satsak bile borcumuzun bir taksidini bile ödeyemeyiz. Ancak tüm zorluklara rağmen halkımıza hizmet yapmak için canla başla çalışacağız'' diye konuştu. Çelik, Şehzadeler İlçe Belediyesi'nin Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu'ndan belediyeye ait olanları alabilmek için konuyu yargıya taşıyacaklarını belirterek, "Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu'nun adaletsiz bir paylaşım yaptığı gerekçesiyle hakkımızı alabilmek için konuyu Manisa İdare Mahkemesi'ne taşıyacağız. Önümüzdeki hafta içerisinde bu konuyla ilgili dava açacağız. Hakkımız neyse alacağız'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim