Manisa’da 31 Mart yerel seçimlerine ‘Millet İttifakı’ adı altında birlikte giren CHP ve İYİ Parti arasındaki protokole göre, seçimi kazanan parti, ittifak ortağı olan partiye belediye başkan yardımcılığı vermeyi taahhüt etti. İYİ Parti Akhisar İlçe Teşkilatı, Akhisar’ın CHP’li Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun protokole uymadığını gerekçe göstererek belediye binası önüne üzerinde ‘Adalet’ yazılı siyah çelenk bıraktı.

Eleştirilerin hedefindeki isim olan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu sosyal medya hesabından cevap verdi. Dutlulu kişisel twitter hesabından şunları söyledi:

“1-Akhisar'da CHP ile İYİ Parti arasındaki ittifak ile ilgili hiçbir sorun olmadığını buradan duyurmak isterim. İYİ Parti tabanıyla da kurduğumuz iyi ilişkilerimiz hala devam etmekte. Daha 2 ay önce İYİ Parti'den meclis üyesi olan bir arkadaşı başkan yardımcısı yapmayı önermiştim.

2-Fakat İyi Parti Akhisar İlçe başkanı bu öneriyi kabul etmeyerek, kendi istediği ismi kaba bir şekilde dikte etmeye çalıştı. Biz demokratik bir partiyiz; tehditlerle, emirlerle, zorbalıkla değil, çoğunluğun kararıyla hareket ederiz.

3-Onun bu kaba ve hoş olmayan tavırlarını kabul etmeyince ilçe başkanı ve bir kaç yönetici ile aramız açıldı. Problemin, siyasetten değil kişilerden kaynaklı olduğunu bilmenizi isterim.

4-Bu süreçte destek mesajları atan, yanımızda olduğunu ileten tüm İyi partili dostlarıma teşekkür ediyorum. Açıklama yapmayı da düşünmüyordum ama dedikoduların önüne geçmek ve kamuoyunu doğrular hakkında bilgilendirmek istedim.  Saygılar, sevgiler.”

Editör: TE Bilişim