Manisa Sebze ve Meyve Hali’nde esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinleyen İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, istikrarsız ekonomi politikalarının tüm kesimleri darboğaz içerisinde yaşamaya zorladığını söyledi.

HAL ESNAFI ZOR DURUMDA

İYİ Partili Akan, “Manisa Sebze ve Meyve Hali’ni ziyaret ederek esnaflarımızın sorunlarını dinledik. Hal esnafımız, meyve ve sebzelerin girdi maliyetleri ve istikrarsız döviz kuru nedeniyle ciddi anlamda pahalandığını ve bu pahalılığın kendi fiyatlarına da yansıdığını söyledi. Hal esnafımız, boş soğan çuvalının 2 yılda 35 kuruştan 1,90 TL’ye, boş plastik kasaların ise 17 TL den 28 TL’ye çıktığını söyledi. Mazot fiyatları, fahiş vergiler esnafımızı işin içinden çıkılmaz bir hale getirdi. Pandemi süresi boyunca zaten sıkıntılarla boğuşan esnafımızın kredilerinin ödemesi geldi, esnafımız daha para kazanamadan dağ gibi bir borçla karşı karşıya kaldı. Şu anda hal boş, hiçbir zaman bu kadar az müşteri olmamıştı. Halk da, hal esnafı da çok zor durumda” dedi.

“İSTİKRARLI BİR TARIM VE EKONOMİ POLİTİKASI ŞART”

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan son olarak şu ifadeleri kullandı, “İstikrarsız tarım ve ekonomi politikaları, tarımdan para kazanan milyonlarca kişiyi zor durumda bırakıyor. Hal esnafımız da, çiftçimiz de perişan. Esnafımızın çığlığına kulak tıkamak yerine bir an önce yeni destek paketleri ve politikalar açıklanarak hem esnafımızın, hem de halkımızın talepleri karşılanmalı. İYİ Parti iktidar olduğunda söz veriyoruz, her kesin rahat bir nefes alacak, doğru çalışmalarla esnafımızın maliyetleri ve vergileri azaltılacak, halkımızın pahalılık şikayeti ortadan kalkacak. Önümüzdeki seçimlerde halkımız İYİlerin yönetimiyle refaha kavuşacak”

Editör: TE Bilişim