Burhan AKDEMİR

Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş’ın, 7 Haziran seçimleri için görevinden istifa edip MHP’den milletvekili adayı olması üzerine belediye başkanlığı görevine Yasin Dumlupınar getirildi. Ancak Dumlupınar, 31 Mart yerel seçimlerinde MHP’den aday gösterilmeyince İYİ Parti’ye geçti.

31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın adayı Nurullah Savaş’a kaybeden Dumlupınar’ın son atamalarla birlikte İYİ Parti Selendi İlçe Başkanı olduğu açıklandı. İYİ Parti İl Başkanı Hasan Eryılmaz tarafından yapılan açıklamada, Selendi İYİ Parti İlçe Başkanı olarak Yasin Dumlupınar’ın getirildiği ifade edildi.

Ancak Selendi’de işler Arapsaçına dönmüş durumda. Halen İYİ Parti Selendi İlçe Başkanlığı görevinde bulunan Tevfik Gülmez, kendisinin görevden istifa etmediğini, herhangi bir şekilde de görevinden alındığını bildiren bir yazı ulaşmadığını ifade etti.

Gülmez, ilçe başkanı olarak atanan Yasin Dumlupınar’ın da 31 Mart seçimlerinin hemen ardından partiden istifa ettiğini de sözlerine ekledi.

Kendisine telefonla ulaştığımız Yasin Dumlupınar ise “Gerekli mercilere ilettim. Bir açıklama yapmak istemiyorum. Öyle bir görev yok, kabul etmedim zaten.” Dedi.

İstifa edip etmediğini sorduğumuz Dumlupınar, “O konulara girmek istemiyorum” diyerek açıklama yapmaktan kaçındı.

Editör: TE Bilişim