Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün proje tanıtım toplantısında sıra projelerin açıklanmasına geldi. Başkan Ergün, 31 Mart seçimlerinde göreve gelmesi durumunda Manisa ve ilçelerinde göreve geldiği takdirde hayata geçireceği projeleri anlatıyor.

“MANİSA’NIN GELİŞİMİ İÇİN GÖREVE HAZIRIZ”

Manisa’yı yaşam kalitesi yüksek, sağlıklı, güvenli ve sürdürülebilir bir kent olarak planlamak, kısaca yaşanabilir bir MANİSA’dan söz etmek, vizyoner bir bakış açısıyla mümkündür. 10 yıllık görev süremde yaptığım hizmetlerle, Manisa’nın çehresinin ne kadar değiştiğine ve kabuğunu kırdığına hepiniz şahitsiniz.  Manisa’mızın 17 ilçesi ile birlikte bu gelişimini sürdürmesi için ben ve ekibim göreve hazırız.

İLK İŞ İMAR

Yeni dönemde tekrar bu makama oturmak nasip olursa ilk işimiz Manisa’nın imar planlarını yapmak olacak. Manisa’nın planlı gelişebilmesi adına büyük önem taşıyan ve uzun süredir çözülmesi için uğraştığımız Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerimizin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli İmar Planı çalışmalarına başlandı. Alınması gereken kurum görüşleri tamamlandı. Yeni dönemde halkımızın katılımıyla Şehzadeler ve Yunusemre ilçeleri Nazım ve Uygulama İmar Planları tamamlanacak.

BİLİMSEL ÇALIŞMALARA AĞIRLIK VERİLECEK

Manisa Merkez imar planlarının yapılması ile birlikte ilçelerimizin ve kapanan beldelerimizin de imar planları gözden geçirilerek günümüz ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde revize edilecek. Ayrıca sağlıklı ve planlı kentleşmenin sağlanabilmesi için Afet Yönetimi Master Planı, Kentsel Dönüşüm Strateji Planı gibi bilimsel çalışmalara da ağırlık verilecek.

TURGUT ÖZAL’DA BÜYÜK DEĞİŞİM

Şehzadeler ilçesine bağlı Turgut Özal Mahallemiz sınırları içinde bulunan 110 bin metrekarelik alanda, halkımızın hayallerindeki yaşamı inşa edecek bir kentsel dönüşüm ve gelişim projesi planladık. Bu büyük değişim projesi tamamlandığında, bölgenin çehresi ve imajı tamamıyla değişecek. İlk etapta 606 konuttan oluşacak toplu konut projesinde; yeşil alanlar, sosyal tesisler, yürüyüş ve bisiklet yolları, yüzme havuzları, spor alanları, çocuk parkları, kafeterya, sosyal tesis ve etkinlik alanları yer alacak. Projenin diğer etapları tamamlandığında konut sayısının 2 bine çıkmasını hedefliyorum.

YEREL KALKINMA SAĞLANACAK

Yerel yönetimde fark; yerel kalkınmadan geçiyor. Çağdaş belediyecilik anlayışında fark yaratacak planlarımın başında; kente ekonomik girdi sağlayan, istihdamı artıracak, esnafın, turizmcinin, tüccarın yüzünü güldürecek projelerim geliyor. Altyapı, ulaşım, sosyal projeler ve restorasyon çalışmalarını büyük ölçüde bitirdik.  Yeni dönemde Manisa’mızı bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyorum.

“TURİZM PASTASINDAN GEREKLİ PAYI ALACAĞIZ”

Doğal güzellikleri, termal olanakları ve kültürel zenginlikleri ile yerli ve yabancı turisti etkileyebilecek birçok olanağa sahip Manisa’mızın önümüzdeki 5 yılda turizm pastasından hak ettiği payı alabilmesi için gerekli projeleri ve yatırımları hayata geçirmeye kararlıyım. Bu kapsamda Uluslararası Manisa Mesir Festivali organizasyonunda yapılacak değişiklikler ile festivalin dünya çapında ses getiren bir organizasyona dönüşmesini arzuluyorum. Böylece Türkiye ve dünyanın dört bir yanından ziyaretçi Manisa’ya gelecek hem festival hak ettiği yeri bulacak, hem de ilimize ciddi bir turizm girdisi sağlanacak.Sonbaharda yapılan bağbozumu etkinlikleri tanıtım, konaklama ve program eksiklikleri nedeniyle yalnızca yerelde kalıyor. Bu festivalin özellikle ulusal turizme dönük yeniden programlanması yapılacak. Bağcılık kültürümüzü yaşatmak ve tanıtmak için de Manisa Bağcılık Müzesi kurulacak.Doğal termal su kaynakları konusunda birçok kentten daha zengin mineralli su kaynağına sahip olan Manisamızın, gerekli tesisleşme ve tanıtım kampanyaları ile bu konuda öncü olmasını hedefliyorum. Bugüne kadar turizmi desteklemek amacıyla yaptığımız tarihi binaların restorasyonu ve sokak sağlıklaştırması çalışmalarına hızla devam edeceğiz.

SPİL DOĞA TURİZMİNE KAZANDIRILACAK

Salihli - Kula Jeopark Alanı Projemizi geliştirecek, Manisa sınırları içerisinde bulunan antik kentlerdeki kazı çalışmalarını destekleyecek ve turizm rotalarının oluşması için turizm meslek odaları ve diğer ilgili kurumlarla işbirliği yapacağız. Spil Dağı, Bozdağlar ve Yunt Dağlarının bulunduğu ilimizde doğa turizmini geliştireceğiz. Doğa yürüyüşçülerine ve dağ bisikletçilerine yönelik bu alanların tanıtımını sağlayacağız.

İSTİHDAM GARANTİLİ KURS MÜJDESİ

2013 yılında Manisa Belediyesi döneminde kente kazandırdığımız MASMEK kurslarımız ile 2018 yılının sonuna kadar 52 branşta 12 bin 62 hemşehrimize istihdama katkı sağlamak amacı ile eğitim verdik. Yeni dönemde de Manisa Organize Sanayi Bölgesi, Celal Bayar Üniversitesi, İş ve İşçi Bulma Kurumu ile işbirliği yapılarak fabrikaların ihtiyaç duyduğu mesleki eleman grupları için istihdam garantili kurslar açılacak.

MEYVECİLİK SEKTÖRÜ GELİŞECEK

Topraklarının yüzde 92’si tarıma elverişli olan Manisa, Türkiye meyvecilik sektörünün başkenti. Ancak tarımdaki bu yüksek verimlilik maalesef tarıma dayalı sanayiye yansımıyor. Bu açığın kapatılması için ihtisas organize sanayi bölgesi projelerini hayata geçirmeyi hedefliyorum.

İŞ GELİŞTİRME MERKEZİ GELİYOR

İş Geliştirme Merkezi adı ile kuracağımız birimimizde, işletme sahiplerine ucuz imalathane veya iş yeri kiralanması ile işletmelerin ihtiyaç duyduğu ara elemanların yetiştirilmesi, satış ve pazarlama konusunda danışmanlık hizmetleri verilecek.

YATIRIM DESTEK OFİSİ KURULACAK

Belediyemiz bünyesinde Yatırım Destek Ofisi kurulacak olup ofisin başlıca görevleri şunlar olacak:

• Yatırımcıları doğru yönlendirebilmek adına kent imar planları, ulaşım ve lojistik altyapı konularına hakim olmak,

• Yatırımcıların izin, ruhsat ve diğer idari işlemlerini ilgili makama iletmek ve takip etmek,

• Yatırımcıların karşılaştıkları sorunların, yetkili mercilerce çözümünü takip etmek,

• Yatırımcıların yatırım süreci hakkındaki sorularına tam ve doğru bir şekilde cevap vermek,

• Yatırım Teşvik Belgesi iş ve işlemlerini takip etmek,

• Destek ve yatırım stratejileri konusunda yerel koordinasyonu sağlamak olacak.

Yatırım Destek Ofisi vasıtasıyla kentimize gelecek yatırımcıların işlemleri tek elden hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulacak.

KADINLAR DA UNUTULMADI

Daha güçlü kadınlar, daha etkin bir sosyal ve ekonomik yaşam hedefi ile yola çıkan Kadın Emeği Destekleme Merkezi’nde; kadınlar, eğitim salonlarında çeşitli branşlarda verilecek olan kurslar ile becerilerini geliştirecek; sürekli ve geçici sergi alanlarında ürünlerini sergileyecekler. Ev ekonomilerine katkıda bulunmak isteyen girişimci kadınların yerel yönetim ve tüketiciler ile ilişkilerini kolaylaştıracak olan bu merkez; kadınları kermes alanları ve el emeği satış noktalarında tüketiciler ile buluşturacak. Kadın emeği destekleme merkezindeki üretim atölyelerinde faaliyetler sürerken; çocuklar da kreşte keyifli zaman geçirecek ve öğrenmeye devam edecekler.

KALKINMA KIRSALDAN BAŞLAYACAK

Manisa’da kalkınmanın yolu kırsaldan geçiyor. Bu bilinçle kırsal kalkınmayı desteklemek üzere bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmaları arttıracağım. Bu kapsamda sulama göletleri, damla sulama sistemleri, tarımsal amaçlı su depoları ve benzeri konularda çiftçimizin yanında yer almaya devam edeceğim. Çiftçimizin ekonomik gelirini arttırmak için bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da seracılığın, hayvancılığın ve meyveciliğin geliştirilmesine destek vereceğim. Çiftçilerimizin ürettikleri ürünleri tek elden pazarlayabilmeleri için kooperatifçiliği destekleyeceğim.

“SOĞUK HAVA DEPOLARI KURULACAK”

Bir araya gelerek kooperatif kuran çiftçilerimize teknolojik ekipman desteği verecek ve ürünlerini daha iyi fiyata satmalarını sağlayacağım. Yine çiftçilerimizin ürünlerini daha uzun süre koruması amacıyla soğuk hava depoları kuracağım. Çiftçimizin tarım zararlıları ile mücadelesi için çiftçilerimize eğitim vermeye devam edecek, kötü hava koşullarından etkilenmemeleri için bağ tahmin ve erken uyarı sistemi kuracak, arıcılığın geliştirilmesine destek olacağım.

OSB’YE KATLI KAVŞAK YAPILIYOR

Sunumun başında bugüne kadar Manisa genelinde ulaşım ile ilgili yapmış olduklarımı anlattım. Önümüzdeki dönemde de ulaşım ile ilgili projelerime devam edeceğim. Öncelikle Organize Sanayi Bölgesi giriş yolundaki trafik sıkışıklığını ortadan kaldırmak amacıyla hazırlamış olduğumuz Organize Sanayi Bölgesi Katlı Kavşağı Projesi’ni hayata geçireceğim.

MALTA’YA YENİ OTOPARK

Bugüne kadar Manisa’nın en önemli sorunu olarak gördüğüm otopark sorununun çözümü için yatırımlara devam ederek, yine projesini hazırlamış olduğumuz Malta Parkı’nda 486 araçlık tam otomatik otoparkı Manisa’ya kazandıracağım.

“ULUARK OTOPARKININ PEŞİNİ BIRAKMADIK”

Yine otopark sorununun çözümü için bu dönemde hazırlıklarını yapmış olduğumuz fakat açılan bir dava sonucu yürütmesi durdurulan 200 araç kapasiteli Ulupark Tam Otomatik Otoparkının mahkeme sürecinin lehimize sonuçlanması durumunda yapımını tamamlayacağım.

YENİ PAZARYERİ MÜJDESİ

Bir başka otopark projemiz olan ve Şehzadeler Belediyesi ile ortaklaşa yapacağımız eski Devlet Hastanesi’nin karşısında bulunan alana 415 araç kapasiteli otopark ve pazaryeri projemizi hayata geçireceğim.

AKHİSAR VE SALİHLİ’YE OTOGAR YAPILACAK

Ulaşım projelerimizde şehirlerarası ulaşımı kolaylaştırmak adına bugüne kadar yaptığımız otobüs terminallerine yenilerini eklemeye devam edeceğiz. Bu kapsamda Akhisar’a yeni bir otogar kazandıracağım. Yine Salihli ilçemizde 8 milyon lira bedel ile kamulaştırmasını tamamladığımız alanda Salihli Otogar binasını inşa edeceğim. Ulaşım projelerimizin bence en önemlisi olan asfalt konusunda bugüne kadar yapmış olduğumuz 3600 kilometre asfaltı, 6 bin kilometreye çıkartarak belediye yetki alanındaki tüm yolları asfaltlamayı hedefliyorum.

EMİN ADIMLARLA GELECEĞE

Köyden veya beldeden mahalleye dönen yerleşim merkezlerindeki vatandaşlarımızı yazın tozdan kışın çamurdan kurtarmak için bugüne kadar döşediğimiz 6 milyon 600 bin metrekare taşı 10 milyon metrekareye çıkarmayı hedefliyorum. Bu amaçla Büyükşehir Belediyemizin bünyesinde kurduğumuz kilit parke taşı üretim fabrikamız tam kapasite ile çalışacak.

Ulaşım sıkıntısı yaşayan mahallelere yeni köprüler yapmaya devam edecek, ömrünü tamamlamış köprüleri de yenileyeceğim. Her zaman Emin Adımlarla Geleceğe parolası ile hareket ettim.

MANİSA’YA KURULACAK RAYLI SİSTEM İZBAN İLE ENTEGRE OLACAK

Bu kapsamda orta ve uzun vadede Manisa Merkezinden geçen tren hattının Çevre Yolu kenarına alınarak hızlı tren haline çevrilmesi ile birlikte merkezde boşalacak hattın organize sanayi bölgesi ve İZBAN ile entegrasyonunu sağlayacak şekilde proje geliştireceğim. Gelecek yıllarda da projenin hayata geçirilmesinin takipçisi olacağım.

ALTYAPI YENİLEMELERİ SÜRECEK

Köyden ve beldeden mahalleye dönen yerleşim alanlarımızdan bugüne kadar 200 mahallemizin alt ve üstyapılarını yeniledik. Önümüzdeki dönemde de 200 mahalleyi daha yenileyerek toplamda 400 mahallenin sağlıklı yaşam alanına kavuşmasını sağlayacağım. Bu mahallelerde içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu sorunu inşallah kalmayacak.

ATIKSU ARITMA TESİSLERİ YAPILMAYA DEVAM EDECEK

İl genelinde 17 adet atıksu arıtma tesisine yenilerini ilave edeceğim. Bu kapsamda Demirci, Köprübaşı, Sarıgöl, Selendi, Yunusemre Muradiye ve Alaşehir Uluderbent’e atıksu arıtma tesislerini inşa edeceğim. Vatandaşlarımızın sağlıklı su içmeleri için içme suyu depolarını yenilemeye ve can ve mal güvenliklerini korumak için dere ıslah projelerine devam edeceğim.

HEDEF TEMİZ ÇEVRE

Çevreci yatırımlarım olan eski çöp alanlarının rehabilitasyonlarına devam ederek bu alanlardaki elektrik üretim kapasitemizi arttıracağım. Bir başka çevreci yatırımım olan Soma Bölgesel Isıtma Sistemine yeni yatırımlar yaparak abone sayısını 25 bine çıkarmayı hedefliyorum. Bugüne kadar devreye aldığım katı atık transfer istasyonlarına Salihli, Yunusemre, Sarıgöl ve Akhisar ilçelerini de ekleyeceğim. Sürdürülebilir Temiz Bir Çevre hedefimiz için yeni bir projem daha var. Bu kapsamda Hafriyat ve İnşaat Atıklarının geri kazanımı tesisini kuracağım.

BİSİKLET YOLU 41 KİLOMETREYE ÇIKIYOR

Kentimizi güzelleştirmek için bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu kapsamda Kula ve Salihli Jeopark alanına yatırım yapmaya devam edecek ve bölgenin turizm potansiyelini arttıracağız. Mavi yol projesi ile 23 kilometresini tamamladığımız bisiklet yolunu 41 kilometreye çıkartacağız. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Kampüsü ile Manisa Merkezini bisiklet yolu ile birbirine bağlayacağım. Bugüne kadar birçok ilçemize kazandırdığımız kent meydanlarının bir yenisini daha Sarıgöl ilçemize yapacağım.  Yine Selendi ilçemizde yıkmış olduğumuz eski belediye hizmet binasının bulunduğu alana Selendi meydan düzenlemesini gerçekleştireceğim.

17 ilçemizde hayata geçirdiğimiz prestij caddelerimize yenilerini ekleyeceğim. Bu kapsamda Gördes ilçemizde Şehit Üst Çavuş Özgür Artunç Bulvarı ve Fatih Bulvarı,  Köprübaşı ilçemizde Cumhuriyet Caddesi, Akhisar ilçemizde 15. Sokak ve 151. Sokak, Kırkağaç ilçemizde Atatürk Caddesi ve 53. Sokak, Gölmarmara ilçemizde Uğur Mumcu Caddesini prestij cadde haline dönüştüreceğim.

YENİ HUZUREVİNİN İMAR PLANI TAMAM

Belediyemiz bünyesinde bulunan fakat günümüz ihtiyaçlarına cevap vermeyen huzur evinin yeni bir alana taşınması için çalışmalarımıza başladık. Bu kapsamda Keçiliköy’de yeni bir alan bularak imar planlarını tamamladık. Şuan proje çalışmaları devam eden Huzurevi ve Sağlıklı Yaş Alma Merkezi Projesi’ni yeni dönemde hayata geçireceğim. Yine huzurevinin yapılacağı bu alanda günümüzün hastalığı olan Alzheimerlı hastalarımız için Alzheimer gündüz bakım evi projemizi yapacağım.

AKHİSAR’A BÖLGE HALİ

İlçe belediyelerimizle ortak projeler üretmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda projesini hazırlamış olduğumuz Saruhanlı Belediye Binası ve Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Merkezi binalarımızı ilçemize kazandıracağım. Alaşehir ilçemizde mevcut olan hal alanının günümüz koşullarına yeterli gelmemesinden dolayı yenileyeceğim. Yine Akhisar ilçesinde Medar Mahallesi’nde Akhisar Bölge Hali’ni kuracağım.

ALİ RIZA ÇEVİK YENİ DÖNEMDE 
Manisa Merkez için uzun yıllardır konuşulan ve depreme dayanıksız olduğu ifade edilen Ali Rıza Çevik ilköğretim okulunu yenileyerek okulumuzun altında bölgesel bir otopark alanı oluşturacağım.

İLÇELERE DE PROJELER VAR

Demirci ilçemizde hayırsever bir vatandaşımız tarafından bağışlanan bir binayı MASMEK binası olarak kullanılmak üzere düzenleyeceğim. Yine Kula ilçemizde 7 milyon TL bir bedelle kamulaştırdığımız alanda Kula Gençlik Merkezi ve Kapalı Pazaryeri’ni yapacağım. Selendi ilçemizde projesini hazırladığımız fakat hayata geçiremediğimiz kapalı pazaryeri projemizi bu dönem tamamlayacağım. Gördes ilçemizde bu dönem proje çalışmalarına başladığımız pazaryeri ve kapalı otopark projesini de hayata geçireceğim. Manisa merkezde Mimar Sinan Bulvarı üzerinde yapmış olduğumuz yürüyen merdivenli yaya üst geçidinin benzerlerini ihtiyaç olan bütün alanlarda yapacağım. Bugüne kadar ilimiz genelinde yapmış olduğumuz 11 adet gasilhaneye yenilerini ekleyerek Salihli, Akhisar, Gölmarmara ve Gördes ilçelerinde gasilhane yapacağım. Kentimizin bütününe kazandırdığımız İtfaiye Hizmet Binalarına ihtiyaç olan alanlarda yenilerini ekleyeceğim. Bu kapsamda Gördes, Akhisar, Salihli ve Alaşehir ilçelerimize itfaiye amirliği binalarını kuracağım.

ÇOCUKLAR İÇİN EĞLENCE KAMPÜSÜ

Yeni dönemde de çocuklarımızı düşünmeye devam ederek, bu kapsamda Manisa Çocuk Eğitim ve Eğlence Kampüsü’nü kentimize kazandırmak istiyorum. Bu proje içerisinde Manisa Çocuk Bilim Müzesi ve Manisa Çocuk Müzesi yer alacak. Gençlerimizin eğitimine yatırım yapmaya devam ederek, MABEM’den hizmet alan öğrenci sayısını 12 bine çıkartmak hedeflerim arasında. Diğer yandan Kırkağaç ilçemizde Kırkağaç Belediyemiz ile ortaklaşa Belediye Hizmet Binası, Büyükşehir Koordinasyon Merkezi ve Gençlik Merkezi Projemizi gerçekleştireceğiz.

İLÇELERDE MABEM’LER SINAVA HAZIRLAYACAK

Köprübaşı ilçemize de Büyükşehir Koordinasyon Merkezi ve Gençlik Merkezini kazandıracağım. Yine Saruhanlı ilçemizde Gençlik Merkezi, Kent Meydanı ve Yeraltı Otoparkından oluşan projemizi hayata geçireceğim. Gölmarmara’da Gençlik Merkezi ve MABEM, Demirci ve Akhisar ilçelerimizde de Koordinasyon Merkezi ve Gençlik Merkezi binalarını yapacağım. Bugüne kadar 18 Çocuk Kültür ve Sanat Merkezimizde vermiş olduğumuz hizmetlerimizi arttırarak Soma, Akhisar, Gördes, Demirci ilçelerimizde ve Yunusemre ilçemiz Muradiye Mahallemizde Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi açacağım.

KÜLTÜREL FAALİYETLER SÜRECEK

Kentimizin kültürel ve sanatsal faaliyetlerine katkı koymak adına düzenlemiş olduğumuz tüm faaliyetlere yeni dönemde de devam edeceğim. Tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkacak ve bu kapsamda Yunusemre ilçemiz Karacaahmet Türbesi ve Saruhanlı ilçemiz Zeynel Dede Türbeleri ile birlikte Kula ilçemizde kamulaştırmasını yapmış olduğumuz Kaçıklar evini restore edeceğim. Şehzadeler, Kırkağaç ve Kula ilçelerinde tarihi dokunun yenilenmesi için hazırlamış olduğumuz sokak sağlıklaştırma projelerini hayata geçirmek, Şehzadeler ilçesi Çeşnigir Cami’nin çevre düzenlemesini tamamlamak, Kırkağaç ilçesi Bakır Mahallesi’nde bulunan anıt zeytin ağacının çevre düzenlemesini tamamlayıp koruma altına almak da bu ilçelerimize kazandıracağımız hizmetler arasında yer alıyor.

MANİSA’YA YENİ YAŞAM ALANLARI

Yeni imar planın yapılması ile oluşacak olan yeşil alanlarda kent park benzeri bölge ve tematik parkları Manisa’ya kazandıracağım.Bu dönem kamulaştırmasını tamamlamış olduğumuz Ulucami, Çukurhamam ve Darphane koruma alanı projesini hayata geçirerek Manisa’da yeni bir yaşam alanı oluşturacağım. Yunusemre ilçemiz Karaçay deresi üzerinde yapmış olduğumuz Karaçay Peyzaj projesini hayata geçireceğim. Akhisar ilçemizde bulunan Şehit Necdi Şentürk Parkı’nı yenileyerek modern bir yeşil alan haline getireceğim. Yine Soma ilçemizde bulunan 13 Eylül Parkı’na çağdaş bir görünüm kazandıracağım ve içine de Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi yapacağım. Çevre yolu kenarlarında ve kavşaklarda yapmış olduğum yeşillendirme çalışmalarına bu dönemde de devam edeceğim.

SPORA DESTEK SÜRECEK… BUZ PİSTİ YAPILACAK

Sağlıklı nesiller yetişmesi için spora verdiğim öneme bu dönemde de devam edecek, amatör spor kulüplerine destek sağlayacak, yeni spor alanları oluşturacak ve Manisa’ya bir buz pisti kazandıracağım.

ENGELLİ YAŞAM MERKEZİ

Bütün bu çalışmalarımı yaparken engelli vatandaşlarımızı da unutmayarak Manisa’da bir ilk olan Manisa Engelliler Eğitim ve Yaşam Merkezi’ni kuracağım ve yapacağım tüm projelerden engelli vatandaşlarımızın yararlanması için gerekli önlemleri alacağım. Sosyal belediyecilik ilkesi gereği yapmış olduğumuz çalışmalara devam ederek, Gıda Bankası, Aş Evi, ihtiyaç sahiplerine yardım, evde bakım, hasta nakil, aile danışmanlık ve psikolojik destek ile hoş geldin bebek gibi projelerimi bu dönemde de sürdüreceğim. Yeni dönemde sevimli dostlarımızı da unutmayacak, ilçelerimizde hayvan barınakları kurmaya devam edeceğim.

“YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN GARANTİSİ”                                       

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerin Manisa’mıza, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Bugüne kadar yaptıklarımızı, yeniden tercihinizi bizlerden yana kullanmanız durumunda önümüzdeki dönem yapacaklarımızı dilim döndüğünce aktarmaya çalıştım. Özünde beka ve milli değerlerimiz bulunan Cumhur İttifakı çatısı altında 17 ilçemizde başarıya ulaşmak için aday arkadaşlarımla hizmetlerimizi anlatıyoruz. Oy vermiş/vermemiş ayrımı yapmadan bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da şehrimizin her bölgesine ihtiyaç duyulan proje ve hizmetleri ulaştırmanın gayretinde olacağım. Bu bugüne kadar böyleydi, bundan sonra da böyle olacak. Elbette eleştirileceğiz, elbette yeri gelecek yanlış anlaşılacağız. Ama biz tüm vatandaşlarımızı kucaklayacak çalışmaların içinde olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bizler Manisa’nın hizmetkarlarıyız. Bu şehre hizmet etme onurunu bizlere bahşeden tüm hemşehrilerime bir kez daha teşekkür ediyor, inşallah 5 yıl daha sağlık ve sıhhat içerisinde bir arada olmayı yüce Rabbim’den niyaz ediyorum. Bu duygularla katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, Manisa’yı ehline emanet edeceğinize olan inancımla hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Son olarak şunu bilmenizi istiyorum. Hiçbir proje Manisa sevdamızdan büyük olamaz. Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun. Ne mutlu Türküm diyene!

Editör: TE Bilişim