Manisa geneline en iyi hizmeti sunabilmek için filoya katılan vakumlu yol süpürme araçları ve yama silindirleri kattıklarını 6 ilçe belediyesine de çöp toplama aracı desteğinde bulunduklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Hiçbir ayrım gözetmeksizin, her ilçemize en iyi hizmeti ulaştırmanın çabası içerisinde olduk ve olmaya da devam edeceğiz" dedi.
BÜYÜKŞEHİR'İN ARAÇ FİLOSU GÜÇLENİYOR
Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesine yeni katılan araçların tanıtımı, Büyükşehir Belediyesi Şantiyesi'nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Araç tanıtım törenine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Genel Sekreter Halil Memiş, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Genel Sekreter Yardımcıları Yılmaz Gençoğlu, Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Şehnaz Başaran, Mahmut Bilgen, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Daire Başkanları ile ilçe koordinatörleri katıldı.
İLÇE BELEDİYELERİNE BÜYÜKŞEHİR'DEN BÜYÜK DESTEK
Araç tanıtım ve devir teslim töreninde konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ilçe belediyelerinden gelen tüm talepleri en kısa sürede karşılamaya çalıştıklarını belirterek, "Manisa'mızın büyükşehir olmasıyla birlikte 17 ilçemize dolayısıyla vatandaşlarımıza en iyi hizmetleri ulaştırabilmek için çaba sarf ediyoruz. İlçe belediyelerimizden gelen tüm talepleri en kısa sürede karşılamaya çalışıyoruz. Bugün de 6 ilçe belediyemizin hizmetinde kullanılmak üzere aldığımız 6 adet 8+1 metreküp çöp toplama aracının Salihli, Turgutlu, Kula, Selendi, Sarıgöl ve Alaşehir belediyelerimize devrini gerçekleştireceğiz" dedi.
BAŞKAN ERGÜN, ARAÇLAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesine yeni katılan araçlar hakkında da bilgiler veren Başkan Ergün, "Büyükşehir Belediyemizin sorumluluk alanı içinde bulunan caddelerin temizlik işlerinde kullanılmak üzere, 6 adet 4,5 metreküp vakumlu yol süpürme aracını vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bunların yanında 2 adet vakumlu yol süpürme aracı da merkezde bulunan Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerimiz içerisinde, yine bizim sorumluluk alanımızda bulunan caddelerde hizmet vermeye başlayacak. Ayrıca Fen İşleri Daire Başkanlığımıza bağlı olarak Yol Bakım-Onarım çalışmalarında kullanılmak üzere Devlet Malzeme Ofisi vasıtasıyla 475 bin lira bedelle 5 adet yama silindiri alınmıştır. Bu alımda belediyemiz yine teşvik kullanmış ve 85 bin 500 lira KDV'den tasarruf etmiştir" dedi.
415 bin 550 TL belediye kasasında kaldı
Büyükşehir Belediyesi bünyesine yeni katılan araçların maliyeti hakkında da konuşan Başkan Ergün, alınan araçların Manisa'ya hayırlı olmasını diledi. Başkan Ergün, "Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığımız bünyesinde aldığımız 6 adet çöp toplama aracı 762 bin 983 liraya mal olmuştur. 8 adet vakumlu yol süpürme aracının toplam maliyeti ise 1 milyon 672 bin 70 liradır. Toplam 2 milyon 520 bin 553 lira gibi bir yatırımla bu araçları Manisa'mıza kazandırmış bulunuyoruz. Alım işlemleri için Devlet Malzeme Ofisi'ne 3 milyon 240 bin 104 lira ödenmiş, Ekonomi Bakanlığı'ndan Yatırım Teşvik Belgesi alınarak bunun 415 bin 550 liralık kısmı geri alınmıştır. Aldığımız bu teşvikle KDV indiriminden yararlanılmış, belediyemizin kasasından fazladan çıkacak olan 415 bin 550 liralık miktarın çıkması önlenmiştir. Alınan araçların Selendi'mize, Kula'mıza, Turgutlu'muza, Salihli'mize, Sarıgöl'ümüze ve Alaşehir'imize ve tüm Manisalılara hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerinde bulundu.
AYRIM YAPMADAN HİZMET YAPIYORUZ
Başkan Ergün, "Geçtiğimiz gün gerçekleştirdiğimiz Kasım ayı Meclis Toplantısı'nda da dile getirdiğim gibi, bizim işimiz belediyecilik. Hiçbir ayrım gözetmeksizin, her ilçemize ve en iyi hizmeti ulaştırmanın çabası içerisinde olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Daha önce de İtfaiye, MASKİ, Ulaşım, İş Makinesi ve cenaze araçlarını bünyemize kazandırarak, 17 ilçemizde kullanılmak üzere koordinatörlüklerimize teslim etmiştik. Bundan sonra da sık sık bu gibi törenlerde bir araya geleceğimizi belirtmek istiyorum. Araçlarımızın kazasız, belasız güzel hizmetlerde kullanılmasını diliyorum" diye konuştu.
ARAÇLAR DUALARLA HİZMETE GİRDİ
Konuşmanın ardından okunan dualar ve kesilen kurbanla araçların kazasız ve belasız hizmet vermesi dilendi. Kurban kesiminin akabinde Başkan Ergün, araç filosuna katılan vakumlu yol süpürme araçları ve yama silindirleri inceledi ve teknik bilgi aldı. Araçları kullanacak olan sürücülerle tek tek tokalaşan Başkan Ergün, araç sürücülerini dikkatli olmaları konusunda uyardı.
ARAÇLAR TESLİM EDİLDİ
Araç tanıtım töreninde son olarak Başkan Ergün, Büyükşehir Belediyesi tarafından Selendi, Kula, Turgutlu, Salihli, Sarıgöl ve Alaşehir Belediyecileri'ne çöp toplama araçlarını teslim ederek ilçelere hayırlı olmasını diledi.
Editör: TE Bilişim